SVANC: O tom experimentu nic nevím. Souhlasí s ním i němečtí vědci? Zkoušels ho ty? Zkoušels vůbec něco kromě surfování na webu?
Bylo milionkrát dokázáno, že slepý test nevede k žádným výsledkům, a to pokaždé, kdy zkušení i nezkušení posluchači jasně a zřetelně při neslepém testu slyšeli rozdíly mezi zesilovači, které by se při Svancově testu samozřejmě neodhalily. Zesilovače jdou bezpečně rozeznat od sebe, jakmile používáš metodiku, která tuto úroveň detailu vidí. Kvalitu, tvrdost, škodlivost/prospěšnost zdraví a jiné parametry vody taky nepoznáš pouhým napitím, někdy je třeba nutné tu vodu pít delší dobu - a taky se s ní mýt, mýt s ní nádobí, sklo a jiné věci. To vše Svancův test nedělá, tam se napiješ, zjistíš, žes nic nepoznal, a jdeš dom. Inu - věda.
K tomu biasu: stále čekám na odpověď, ke kterému zesilovači tebe nebo libovolného jiného hifistu si myslíš, že tě zavede bias. Dal jsem ti obrázky, zvučná jména, místo odpovědi na otázku jsem si zase přečetl tunu psychoblábolů. To je běžnou praxí u tebe doma? Manželka se zeptá, co chceš k večeři, a ty krátce pohovoříš o významnosti večeře jako takové, čase, kdy je vhodné ji konzumovat, doporučených nutričních hodnotách, škodlivosti nočního přežírání a jejím uvadajícím kuchařském umu? Nebo co jinýho si má našinec vybrat z toho, že jsi už po stopadesáté neodpověděl na přímý dotaz? Tak napiš, že zase nevíš, ne? A budeš to mít z krku.
Já podporu hledat nepotřebuju, to přenechám tobě, ty musíš nad sebou mít pořád mamčino křídlo. Že tě to baví, takovej velkej.