• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---



    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MATT
    MATT --- ---
    To je vše přátelé! - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=JQlXYoxEBGM
    SVANC
    SVANC --- ---
    "Ale kdybys zase potřeboval mít poslední slovo - be my guest." :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Zde by se hodilo nesmrtelné - došly ti argumenty? :)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: " A těch, kteří si o tobě myslí, že jsi starý, a přesto nezkušený idiot, je tu menšina, můžeš je v klidu zanedbat."
    Nene, dle statistik je to 95% sledujících.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Fakt síla, to už ani nemá smysl komentovat...

    A koneckonců každý může posoudit, kdo tady argumentuje jak idiot :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MATT: Kup si byt v prvním patře a otevři si okno do ulice.
    MATT
    MATT --- ---
    MACHALIK: nemyslíš diferenční?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MATT: V tomhle tě nechám, buď to zvládneš nebo ne.

    SVANC: Chtěls porovnávat signál na vstupu a signál na výstupu. Případně průběh napětí na jednom a druhém místě. Dva průběhy porovnáš diferenciální metodou - jejíž výsledky jsem zvědav, jak budeš interpretovat a co si s nimi počneš.

    Nicméně abych tomu správně rozuměl: za dobu svých bastlířských pokusů jsi byl šlompák a sám sebe jsi nejednou zmátl tím, že jsi měl bordel v zapojení/špatně sepnuté spínače, prostě hokej. Následkem toho - a též díky bednám bez základní rozlišovací schopnosti - ses uvrhnul do myšlenkové studny, ve které neexistují rozdíly mezi komponenty mladšími než z 80. let, a z té ses už nedostal. Veškerá poslechová ověření svých desítek zesilovačů, které jsi opajcoval z amara a jiných periodik, proběhla na již zmíněných Visatonech či horších - jediných dostupných bednách českých bastlířů, když pomineme TVM a Videoton. (Nejsi náhodou z českolipska? Tam je silná visatoňácká klaka.) Výsledkem je tento tvůj pokřivený pohled na svět, ve kterém je možné být v rozporu s doslova miliony tisíckrát zkušenějších lidí, kteří se hifi (narozdíl od tebe) skutečně věnují, a přesto být stále v pohodě, neochvějně přesvědčen o své pravdě.

    Nicméně důležité bylo řečeno: "...jak slepé testy tak i měření dávají validní výsledky."
    Když pomineme zjevný rozpor v této konstrukci - protože měření a slepé testy dávají opačné (přesto však obé validní!) výsledky - tak zde jsi konečně řekl, jak to je. Prostě dávají. Tečka. Hotovo. Ajeto. Přestaň už tedy konečně předstírat zájem o diskusi, když místo toho chceš přednášet. Na tom není nic špatnýho, ostatně Federmann dokonce učí na škole. Ten teda mele úplně jiný pičoviny než ty, nicméně pičoviny to jsou nevertheless. Dnes je prostě možné hlásat jakékoli pičoviny, je doba internetu, doba svobody.
    Jediné, co ti nevyšlo, je třída, která se ti sešla. Minimálně jeden ze tvých posluchačů má řidičák a ví, že nad 30 km/h člověku hlava nepraskne, i když z tvých teorií a konspirací vyplývá, že rozhodně ano. Tak jsi holt přesvědčil o člověka míň. Na druhou stranu tady máš pěkné stádečko nic netušících husiček, které mají doma tu bedýnky od Jardy Krejcy za pětibábu, tu bedny k počítači, tu bedny k počítači od Tannoye, tu nic, a ty ti to žerou. Ostatně co mají dělat, jsou cele odkázáni na fenomén víry, protože svými auty a se svými budgety se nad 30 prostě nesvezou. To jsou ti, na které musíš cílit své kázání. Stejně jako Dudkovi svého času naslouchala celá republika, tebe jistě nevyjímaje, tak dnes jsi kazatelem ty a ovečkami tento klub. A těch, kteří si o tobě myslí, že jsi starý, a přesto nezkušený idiot, je tu menšina, můžeš je v klidu zanedbat.

    Tak buď zdráv a zas příště! Ale kdybys zase potřeboval mít poslední slovo - be my guest. S někým, kdo investuje energii do vybudování vlastní polštářové sklepní cely a umístí do ní hromadu DIY šrotu s pocitem, že lépe to už nejde, je třebazacházet s respektem - a snad i jistou opatrnou něhou. Snad se mi to daří, bůh ví, že dělám, co můžu.
    MATT
    MATT --- ---
    MACHALIK: přestaň se kroutit a jestli nevíš, tak napiš, že to bylo obrazné.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: O žádné diferenciální (natož difirenciální) metodě jsem nemluvil, ale to nevadí :).

    Ono když něco konstruuješ (ne, nejde jen o cizí zapojení), nebo i upravuješ cizí konstrukce, tak pochopíš leccos, co ti při návštěvách výstav zůstane utajeno. Třeba to, jaké hodnoty konkrétních parametrů ještě mají slyšitelný vliv a co už je bias. Taky se mi stalo, že při testování vylepšeného obvodu jsem měl pocit, že to hraje o chlup lépe, koneckonců i měření na nepatrné zlepšení ukazovalo. To překvapení, když pak člověk zjistil, že přepínač byl obráceně a celé to byla jen iluze. Takovéhle zkušenosti jsou poučné...
    Ale to je těžké vysvětlovat někomu, kdo možná v životě neměl pájku a měřáky v ruce. Tím méně pak někomu, kdo arogantním tónem mluví o všech lidech s jiným názorem a argumenty nahrazuje okecáváním a kostrbatými myšlenkovými konstrukcemi, jen aby nemusel přiznat, že jak slepé testy tak i měření dávají validní výsledky. V hiendu stejně tak, jako všude jinde... Myslet si, že subjektivní dojmy se vším tím biasem kolem mají větší váhu, je nesmírně hloupé. A minimálně lidem, kteří o elektronice něco vědí, to připadá i směšné...
    Každopádně stačilo...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Ano, difirenciální mětoda samozřejmě existuje. Už jsi přišel na to, jak její výsledky interpretovat a co z nich učinit za závěry pro vylepšení konstrukce zesilovače? Jestli jo, napiš o tom white paper, bude to zajímat tisíce, desetitisíce lidí! Seš hlavička.

    Já už ti nic vysvětlovat nebudu. Sám vidíš, že léta pokusů selhaly, nic se nevysvětlilo, posun je o právě nula bodů. Proč bys po mně chtěl, abych ti dál něco vysvětloval? Abys mi to vysvětlil zpátky a pohovořil o spiknutí, zájmech, a znovu a znovu parkovacím testu? K čemu to je?

    Btw, postavil (rozuměj spájel cizí konstrukce) jsi desídky zesilovačů a přesto jsi ničemu neporozuměl. Nesere tě to? Takový lidi existujou, rekrutujou se zejména z takovejch těch strejdů, kteří za komančů hltali amaro a stavěli, co zrovna byli v kurzu. Jak si vysvětluješ ten zásadní rozpor mezi tím, že jsi postavil desítky zesilovačů a faktem, že stačilo postavit právě jeden a už nikdy žádnej jinej, protože jsou všechny stejný?
    Tvůj poslechový názor je vlastními zkušenostmi nepodložený, pouze vyčtený, papouškovaný. Že sis nakoupil odpory v GMku a zapájel je do DPS --- please.
    Nenapadlo tě někdy za tvé letité zkušenosti se špičkovým hifi se pozajímat nikoli o to, "jak dokázat světu, že se mýlí", ale o to, "proč si nevyzkoušet, jestli se nemýlím já"? Je to zadarmo, když budeš šikovnej, tak se na tom dá i vydělat.

    MATT: Můj milý malý špióne, byť jsi prozewlil na brkqu celou východní Ewropu a "dalo" ti to víc než všechny cestovky dohromady, dar nadsázky a čtení textu ti nebyl nadělen. Přečti si to ještě jednou, dej si třeba páva, aby se ti ty věci trochu rozmlžily a zároveň zostřily, a třeba to pochopíš.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    HERR_FLICK: Ty seš ten, kterej chtěl napájet zesilovač 12 V autobaterií? Co tady děláš?
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    MACHALIK: dost by me zajimalo, proc kdyz je ta debata tak slepa, blba, nudna a porad dokola, proc v ni neustale pokracujes, kdyz je tvuj cas tak prilis cennej? MACHALIK:
    proc mas tendenci psat nejvic prispevku prave do diskuze, MACHALIK: kde neni temer nikdo, kdo by se o tema diskuze zajimal/zil by ho?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Audio Awards 2013-2014 | EISA - The European Imaging and Sound Association
    http://www.eisa.eu/awards/1/1/audio.html


    A 7.1-channel processor/preamp with state-of-the art digital processing and features, the Krell Foundation is aimed at home theatre enthusiasts for whom only the very best will suffice. A total of 10 HDMI inputs and two outputs provide setup flexibility, including instantaneous source switching, while the brand’s proprietary ARES room EQ system tailors sound performance to the listening environment. Owners of compatible amplifiers can make use of its balanced outputs. As expected from a high-end product, design and build quality is faultless, and the slim form factor means it can be accommodated easily. In action the Foundation delivers multichannel audio with amazing clarity and precision and passes video signals with unerring accuracy.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: "Mereni chovani komplexne zatizeneho komplexniho obvodu nestochastickym signalem" - jo jo, i takhle barvitě lze popisovat měření průběhu napětí na jednom a na druhém místě. Nic víc to totiž není. Měřicí technika, která to s potřebnou citlivostí a rozlišením umí, je už dávno k dispozici.

    Příznačné je, že se ani nesnažíš vysvětlovat ty zjevné rozpory, bez kterých by se tvé vidění světa sesypalo jako domeček z karet. Ono to totiž ani nejde. Vykládat nesmysly o mě, spiknutích a paranoie je mnohem jednodušší - a jednodušší jedinci to mohou i chápat jako argumentaci :).

    Btw když jsem postavil svůj první zesík, tak ty jsi (soudě podle téhle fotky) leda tak tahal za sebou kačera. Jenom zesíků od té doby byly desítky a všechny ty zkonstruované, postavené a oživené obvody bych už ani nespočítal. Elektronikou jsem se profesionálně (např. diagnostika CNC systémů vč. analogových částí apod.) zabýval desítky let. Takže mi přijde celkem úsměvné, když mi Machalík, znající elektroniku jenom jako krabice, vykládá něco o tom, že můj názor je vlastnimi zkusenostmi nepodlozeny, pouze vycteny, papouskovany.

    Ale chápu, že tam, kde chybí argumenty, přijdou vhod i pitomé osobní útoky :).
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Tvuj (navic vlastnimi zkusenostmi nepodlozeny, pouze vycteny, papouskovany) nazor je v globalnim rozporu s celym svetem audia, to ti vsak nebrani se jej sverepe drzet. Na jeho podporu akceptujes teze podpurne a diskvalifikujes teze protimluvne. Mereni chovani komplexne zatizeneho komplexniho obvodu nestochastickym signalem zamenujes za "merici techniku", aniz bys vubec tusil, jak moc toho nevis. Pod tim vsim leitmotif spiknuti, jehoz jsou vsichni krome tebe obetmi. V jinych oborech by toto kvalifikovalo na regulerni psychickou poruchu, v audiu to povazujes za prednost. Neda se svitit! Cloveku, ktery VI, ze Zeme je placata, mikrovlny ani supravodivou levitaci nevysvetlis. Nezbyva nez te v tom nechat, i kdyz ty si budes dal trvat na tom, ze to CHCES vysvetlit. Ty si to i fakt myslis. Lapenej ve vlastni hlave, neschopen opustit mantinely stredoskolske elektrotechniky a neochoten se zajimat nad ramec sve comfort zone. Tak se holt nic nedozvis. Nema nikdo povinnost ti roky neco vysvetlovat a poslouchat smes paranoi a vymluv. Ses v tom sam. S Visatonama.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: i visationy s dvojlinkama a slepejma testama... a hlavně tem nejni slyšet vůbec nic ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam