• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

    Jaké preferujete středy

    18 hlasy od 18 respondentů

      rozbalit záhlaví
      DEIKSAC
      DEIKSAC --- ---
      MATT: me prijde, ze to ma prekomplikovany
      MATT
      MATT --- ---
      DEIKSAC: jo tuhle chapu, ale tamto mi fakt uniká.. jediný, co mě napadá, že si nějakej hifista myslel, že pokud přivede vodu z čističky do jiný nádoby, že bude pořád čistit ;)
      DEIKSAC
      DEIKSAC --- ---
      DEIKSAC
      DEIKSAC --- ---
      TEDDYBEDDY: podivej, ja chapu, ze mas ze svejch hracek delaj radost (a je mi uplne jedno, co co stoji), ale zkus pri obhajobe pouzivat argumenmty, co trochu nejsou k smichu, takovej Machalik se obcas aspon snazi. Fotak je tak mozna analogie k nahravani, kde objektiv bude reprezentovat mikrofon a fotak tu elektrickou cast, ale na reprodukci to fakt nemaka (mozna prenesene, kdy fotak je posluchac a optika celej poslechovej retezec)
      MATT
      MATT --- ---
      DEIKSAC: už vidim ultrasonic, UVčko si asi nemyslel, nebo hifisti zabíjej i baktérie? ;)

      ale čekal bych, že se budou dávat desky přímo do tý střibrný US krabičky, nebo nějak přenášej vibrace do toho krémovýho čtverce?

      vlevo předpokládám bílej filtr, černý vlevo bude čerpadlo, ale co je ta modrá krabice? zdroj napájení?
      DEIKSAC
      DEIKSAC --- ---
      MATT: cisticka na desky, dole mas laboratorni UV cistic a and tim pohon
      TOMATSU
      TOMATSU --- ---
      MATT: Tipuju ze na 99,9% pracka na LP - asi jen takova beta verze.
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      MATT: tezko rict. Ale i kvuli takovymhle vecem bych se tam nekdy s chuti zajel podivat :)
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      DEIKSAC: DEIKSAC: Je úplně ok amigo, akorát ty to opět nedáváš. A to je taky hlavní důvod, proč já mám doma "top hifi" a ty lowend ;)
      MATT
      MATT --- ---
      DOCKINEZ: co je tohleto? pripomina mi to kamosuv filtr na vodu pro rybicky ;))

      DEIKSAC
      DEIKSAC --- ---
      TEDDYBEDDY: na těch analogiích zapracuj, tahle je zase marná
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      Ano majitelé diy lowendu musí věřit. Co jinýho jim taky zbývá :o)
      MACHALIK: Dobrá analogie. A obráceně. Foťák kterej dává stejný obrázky bez ohledu na použitý objektiv je prostě jen poloslepej foťák bez ohledu na vybraný parametry ve kterejch má stejný nebo lepší čísla jako dobrej foťák. Je to přeci tak jednoduchý.
      GERLAT
      GERLAT --- ---
      Další osobní přehrávač vyšší úrovně :)
      Geek Wave: A No-compromise Portable Music Player | Indiegogo
      https://www.indiegogo.com/projects/geek-wave-a-no-compromise-portable-music-player
      DEIKSAC
      DEIKSAC --- ---
      věř a víra tvá tě uzdraví :-)
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      Fskutečnosti je na doma-hifi nejdůležitější synergie celýho řetězce. Daj se pořídit vychytaný sety za x peněz, kerý maj ten správnej esprit jako sety za xx nebo xxx peněz, akorát v menším objemu s menším detailem, atak.
      Tohle maj mít právě zmáknutý specializovaní prodejci. nabízet vychytaný sety, kerý v daný cenový lajně daj člověku maximální zážitek.
      Dobrej vychytanej zesík dokáže kolikrát neuvěřitelně rozehrát i průměrný bedny. Zesík je motor. A jakej motor, taková jízda. ( mluvím o zasech za min. 50k za nový, spíš tedy> 100k ). Tam až to začíná bejt zajímavý. Kategorie diy a hraček na kerejch nejde poznat ani zdroj signálu a inertní ( hluchý) k použitý kabeláži není pořádný hifi.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      VOZKA: Jasně. Já jen že prostě - v mým pojetí světa - jsou bedny něco jako projekční technologie. Zobrazí to, co se do nich pustí. Můžou někam tahnout, jistě. Jak čočka v promítačce. Může něco zamlžit, udělat soudkový zkreslení, bejt zažloutlá... To jsou ale nepodstatný věci, jestli mi rozumíš. Furt to nesouvisí s tím, že přes ni promítáš pixelovatej nebo neostrej nebo jinak domrdanej zdroj. Což je zesilovač. Bedny jsou fajn. S bednama se dobře hraje - je to hračka. Zesilovač není hračka, ten musí bejt dokonalej.

      Pokles na vejškách se dělá z různejch důvodů, jeden z nich třeba je, že mnoho takzvaně přesných a analytických zesilovačů je vskutečnosti akorát ostrejch a nepříjemnejch, tak se to zapatlá diplomatickejma bednama. Vzduch však má opačnej efekt, vejšky se, chceš-li, se vzdáleností "ztrácí".
      VOZKA
      VOZKA --- ---
      MACHALIK: Absenci spodních kmitočtů bych určitě za zkreslení považoval. Subjektivní preference zvuku bez basů existuje (a můžou k ní být i důvody), ale ideálem je pochopitelně full-range reprodukce. Samozřejmě měřením všechno o bedně nezjistíš - ale vzhledem k tomu co tu dlouhodobě píšeš o zesilovačích předpokládám, že i zesilovač potřebuješ slyšet a čísla ti nestačí, tak je to vždycky.

      K poklesu výšek se dál nevyjadřuju, to co jsem říkal jsem se dočetl v nějakém paperu o psychoakustice, ale nevím o tom dost abych to potvrzoval/vyvracel.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      VOZKA: Akademická debata. Považoval bys u beden absenci/pokles spodních kmitočtů u malých beden za zkreslení? Tipnu si, že ne, a ani nikdo jinej ne, ostatně se prodávají (což nechápu). Považoval bys toto za zkreslení u zesilovače? Ano, protože ten musí přenést vše div že ne s nekonečnou šířkou pásma. U beden se měří kdeco, ale který budou mít "flétnu flétnovatější, to se stejně musí a) odposlouchat a b) to záleží na zesilovači.

      Mimochodem, vzduch jako pružné médium má pokles na výškách. Bednám se dělá pokles na výškách z úplně jiných důvodů, nesouvisí to spolu.
      VOZKA
      VOZKA --- ---
      MACHALIK: Chápu, ale nesouhlasím. V první řadě zkreslení prostředí znát můžeš - ne přesně, ale v dostatečné přesnosti, to jak moc zkresluje vzduch samozřejmě známé je a jsou bedny které se s ohledem na něj navrhují (v praxi mají drobný pozvolný pokles na výškách, protože to je základní vlastností vzduchu).

      Ten kulový měnič v dokonalém prostředí klidně může být ideálem ke kterému přirovnáváme. Mikrofon ani záznamová zařízení samozřejmě dokonalá nejsou, zkreslení těch kvalitních je ale o tolik menší než zkreslení slušných beden, že je to víceméně jedno. Rozdíl oproti měření zesilovačů je jen v tom, že musíš měřit v prostoru (což, pravda, spousta konstruktérů dodnes nedělá) - je ti ale jedno jestli to je dvojpásmo nebo čtyřpásmo, zajímá tě jestli ta konstrukce dělá nebo nedělá akustické průsery, a to jde změřit. A pak už ti je jedno jestli je to způsobené stavbou ozvučnice nebo volbou měniče nebo blbě sfázovanou výhybkou.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Ajo ty seš ten, co uvalil pade za pikola... tak už mlčim.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam