SVANC: Neexistenci biasu jsem se ti pokusil dokázat na praktickém experimentu, ale ty ses ho odmítl zúčastnit (i dnes). Druhým dechem opakuješ, že bias existuje, protože je popsán v tobě svatých textech, a mně přesvědčuješ, že ho musím akceptovat. To je to slovo, které jsi použil: akceptace. Já, abychom si rozuměli, neakceptuji. Já experimentuji, zjišťuji a ověřuji. Nikdy neakceptuji. Je-li výchozím bodem nutné něco akceptovat, kupř. existenci jaltry, tak pak máme problém, nedostaneme se ani přes první políčko hry, natož na její konec.
Neargumentuješ ani pracemi odborníků, ani ničím podobným, argumentuješ pouze tou polovinou textů, která koreluje s tvou vírou. Druhou polovinu textů, která nekoreluje, ignoruješ/zavrhuješ. Možná bys po mně chtěl, abych ti taky kopíroval nějaké texty, resp. vím určitě, že to po mně chceš. V podstatě si asi představuješ, že budeme jako dva boti, kteří si navzájem předhazují citáty cizích lidí, a taková diskuse by se ti líbila. Mně to tak nevyhovuje, dělat to nebudu.
Škoda, že se nechceš zúčastnit experimentu, který by mohl nabourat tvou víru. Od toho experimenty jsou: aby bořily zažitá dogmata. Když však na nich lpíš, tak není pomoci - ale pak nemůžeme vést diskusi. Zůstaneme prostě každý na svém, o nic nejde.