• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Jak říkám. Poslední 2-3 roky je v hifi k vidění rychlej přesun top technologií do nižších cenových kategorií. Někerý firmy se s tím už vůbec neserou a stejný top komponenty pod jiným obchodním názvem potichu nacpou do skoroentry levelů. Sice s poměrně ošizeným dizajnem, no ale dostat 80-90% max. výkonu za zlomek ceny? Pro lidi s nákladně akusticky neupravenými prostory nejni co řešit imo.


    Class A Sound for a Class B Price?
    To answer the provocative question posed by that subhead: No, I don't think that GoldenEar Technology's Triton One delivers the quality of sound you can get from speakers like MBL's Radialstrahler 101 Mk.II ($70,500), Sonus Faber's Amati Futura ($36,000), Vivid Audio's G1 Giya ($65,000), Wilson Audio Specialties' Alexia ($48,500), or YG Acoustics' Sonja 1.3 ($106,800). If you yearn for and can afford one of these Class A superspeakers, go for it.

    And yet, the mere fact that it's not unreasonable to compare the sound of the $4999.98 Triton One with the sounds of speakers costing tens of thousands of dollars more per pair says a lot about the GoldenEar's level of performance. For the audiophile who doesn't have—or doesn't wish—to spend the money for cost-no-object speakers, yet wants sound quality that approaches what such expensive models can produce, I recommend first listening to the Triton One. You may decide that it's all the speaker you need.


    Read more at http://www.stereophile.com/...goldenear-technology-triton-one-loudspeaker-page-2#papxQB5e0hgw5QqR.99
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Srry čéče, je to cena za kus. Pastoval jsem je už někdy předloni. Koukám že model 1- i výrobek roku Stereophile, což v týhle cenový relaci nevídaný. Prej rovná chára od 19Hz, co víc si může basomil přát?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Az prodam bedny za pul mega, koupim si skopky za pade! Beddyho vyvoj!
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Urcite!
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Chodi to jako kachna, kvaka to jako kachna, vypada to jako kachna--
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Supér! Tak až prodáš ty Montany, Titany, etc.
    GoldenEar Triton Two Tower | Sound Style
    http://www.soundstyle.cz/produkt/goldenear-triton-two-tower/93/
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Sorry, ale na další kolo debaty o tom, proč tak dobře popsaný jev jako bias podle tebe neexistuje, a na obskurní vysvětlování toho, proč jeden "zesík zkresluje jak pila" a druhý zase třeba "hučí na basech", ale poznáš to jen tehdy, když je máš týden doma a VÍŠ, KTERÝ HRAJE, fakt nemám náladu. A něco mi říká, že na to není zvědavý ani nikdo ostatní.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Konstrukcne je to jiny, soucastky to ma jiny, zapojeni je jiny, meri to jinak, ale je to stejny. A je to pravda, protoze to rikame vsichni.
    SVANC
    SVANC --- ---
    Rozdíly existují? To je fakt škoda, že je poznáš jen tehdy, když víš, co hraje :D.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ach jo, to je sbirka tady. Jeden je blbec, druhej katolik... tak se holt niceho nedoberem.

    Rozdily neexistuji, i kdyz existuji. Slyseli jste slovo bozi.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: S touhle tvou logikou jsou ti největší mistři kritického uvažování tady.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Eh... takze kriticke mysleni se projevuje konformitou k "faktum" "overenym" nejakou zajmovou skupinou. Cim kritictejsi, tim vic kejves a kejves a mumlas to stejny jako vsichni ostatni. Ty ses stejnej komik jako Beddy, hele. Akceptace kanonu jako vrcholny projev vlastniho usudku. Basy dela vychylka.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Nezajímá :). A asi jsi mě špatně pochopil - já ti nevyčítám schopnost kritického myšlení, ale jeho absenci, která jde dokonce tak daleko, že popíráš opakovaně ověřená fakta, navíc pomocí absurdních myšlenkových konstrukcí.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Cili mi nejenze vycitas schopnost kriticky uvazovat, ba i podrobit kritice svate texty, ktere ty, Beddy nebo kdokoli drmoli zpameti, ale nakonec mi davas za vinu i to, ze Beddy nicemu nerozumi a dohaduje se jak fotbalista z hospody? To je k nevire.

    Mimochodem, zajima te, ktera z tech tri flasek byla nejlepsi a objednal jsem ji karton?
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: To jsou zase žvásty :). Každopádně mě zaujal bod "neochota premyslet na vlastni pest". V tvém případě naopak "ochota premyslet na vlastni pest" jde dokonce tak daleko, že vytváříš zcela absurdní myšlenkové konstrukce parafrázující Zénonův paradox, abys nemusel přiznat to, co je při standardní aplikaci kritického myšlení zjevné a navíc opakovaně exeperimentálně prokázané lidmi, kteří o dané problematice ví řádově víc než ty. Kdyby Beddy nebyl vůl a vedl debatu tvým stylem, tzn. od samého začátku tvrdil, že malé bedny hrají líp, protože on to tak slyší a proto to je pravda, nikdy bys ho do toho kouta argumentační nouze nezahnal :D.
    CROME
    CROME --- ---
    HERR_FLICK: to jsou dementi, proc tam maj ty bedny, kdyz jim stacej sluchatka za 1K
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Q teorem jsi zvladl, ale tlak vs. frekvence vs. vzdalenost ti dodnes unikl. Jak je to mozne?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Pravda je, ze tech spolecnych bodu tam zacina byt pomerne hodne.
    - upinani se k autoritam
    - vecne citace kohosi
    - osobni nezkusenost
    - nahodne/zvracene usporadani priorit
    - neochota premyslet na vlastni pest
    - a ted nove: adorace a neporozumeni poslechove mistnosti natolik, ze ji prizpusobujete aparat (nebo si to myslite)
    - a samozrejme napicu hifi

    Plus mam pocit, ze jste oba nekde z lontu. Nechodite spolu na jedno, zatimco na internetu se naoko skorpite? Beddy to tak dela s nejednim zoufalcem.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    HONCKA: Dobrá poznámka hombre. Ale my teď nemluvíme o citlivosti. Je to takovej kognitivní oříšek, úplnej rébus. Vlastně takový intimní tajemství tu s Jirkou máme :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    TEDDYBEDDY: Ty porad prirovnavas sluchatka k reproboxu, tak to postav do stejny late a udelej na nich standarni mereni jak na reproboxy a ukaz nejaky mereni citlivosti mereny 1m od reproduktoru, chci videt tech 20Hz :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam