• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

Jaké preferujete středy

18 hlasy od 18 respondentů

rozbalit záhlaví
      SVANC
      SVANC --- ---
      PLAYER: Když to vezmu absolutně, tak ne, všechny zesilovače nehrají stejně, dokonce by se s jistou mírou nadsázky dalo tvrdit, že hraje každý jinak.
      Ale jsem přesvědčen, že pokud se nejedná o vadné nebo záměrně upravené typy popř. nějaký opravdu levný shit, tak i u běžných zesilovačů za dostupné peníze jsou vady, které vnáší do signálu a které jsou měřitelné, výrazně nižší, než je rozlišovací schopnost lidského ucha. Koneckonců přesně tohle potvrzují ty tisíce slepých testů, které se navíc odehrávaly již v 90. letech. Není důvod si myslet, že dnešní zesilovače na tom budou hůře, spíše naopak, jako ostatně vše v oblasti elektroniky.
      Koneckonců slepý test je ověřená metoda, jak testovat cokoli, co je závislé na lidském vnímání. A funguje i v případě komponentů řetězce přenosu zvuku.
      CLOJSTER
      CLOJSTER --- ---
      PLAYER: vsak v pohode... me uz to s tebou stejne nebavi, porad argumentujes uplne vedle... a neumis cist evidentne.
      CLOJSTER
      WADER23
      WADER23 --- ---
      PLAYER: Všechny zesilovače nehrajou stejně, ale od určité kvality, řádově nižní stovky 100$, a při zachování stejného řetezce, a stejné hlasitosti, už žádný člověk na světě není schopen mezi nimi rozpoznat rozdíl.

Stejně tam od určitého průřezu kabelu nebude žádný člověk na světe schopen rozpoznat rozdíl mezi dvěma kabelama, i když jeden bude lepší a druhý horší.

Prostě lidské schopnosti mají svoje limity, jakmile se s kvalitou dostaneš za limity, tak už kvalitu za těmi limity nedokážeš rozpoznat.
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      CLOJSTER: u tebe, narozdil od Svance, mam dojem, ze tomu nerozumis az tak, jak se snazis prezentovat. Padaji tu z tebe vsemozna obvineni ci doporuceni na muj ucet, podporena pouze frazi "nerozumis fyzice". Takze tak.
      Co se tyce stejnych zesilovacu a ze pry nepsal, tak tedy cituji:

"A pokud jde o premisu, že "vsechny zesilovace hraji stejne", tak to není nějaké "moje" tvrzení. Ale slepým testováním tisíců lidí, s nejrůznějšími dvojicemi zesilovačů (třeba i monobloky za astronomickou částku vs levný integrovaný zesík) na kvalitním zbytku aparátu a s vlastními hudebními médii se nikomu nepodařilo opakovaně poznat, který z těch dvou hraje."

Pokud ti z toho vychazi, ze si Svanc nemysli, ze zesilovace hraji stejne, tak se ho zeptame naprimo, co rikas?

SVANC: muzes mi prosim te odpovedet na otazku, zdali si myslis, ze vsechny zesilovace hraji kvalitativne stejne?
      HOWKING
      HOWKING --- ---
      A ta druhá to samý. Když budeš randálem maskovat vše slabší 8 bitů, tak to samozřejmě neuslyšíš.
      HOWKING
      HOWKING --- ---
      WADER23: Tyve promiň, ale zrovna u téhle skladby je úplně jedno, zda je na 8, nebo 16 bitech. :D
      LOPIK
      LOPIK --- ---
      CROME: Akustika místnosti ti nezaplatí inzerát v časopisu
      WADER23
      WADER23 --- ---
      Nejlepší test, je takový, který si uděláš sám.

Myslíš si, že poznáš rozdíl mezi 8bit a 16bit? Fakt je, že pokud je využita plná dynamika signálu = kvalitní zdroj signálu, tak 8bit stačí. Nevěříš? Nevěř nám, ale vyzkoušej si to sám. Stačí si jen zapojit sluchátka, nebo reproduktory, a za pár minut máš jasno.
      The 16-bit v/s 8-bit Blind Listening Test
      https://www.audiocheck.net/blindtests_16vs8bit.php
      DR_RIC
      DR_RIC --- ---
      CROME: Svata pravda, ale bacha abychom se nedostali k rezonatorum velikosti polivkovy lzice za petimistny sumy... to jsme tam kde s kabelama :-)))
      CLOJSTER
      CLOJSTER --- ---
      PLAYER: jo a jeste obrana na to jestli dokazu uznat svuj omyl. V citovanem prispevku nic o tom, ze jsou vsechny zesilovace stejne nepsal. Tam psal ciste o fyzice. Myslim ze zadny omyl se nekona... leda tak tvuj.
      DELLAMORTE
      DELLAMORTE --- ---
      SPIKE411: Díky moc za playlist! Konečně se tu objevilo něco normálního mezi hromadou zbytečných řečí. :o)
      Btw. já teď přemýšlel o změně repráků z Infinity R90 na nějaký sloupky od Fischer und Fischer, který se mi na výstavě líbily i když to tam borec krmil z nějakýho low end zesilovače a měl to připojený kapku silnější dvojlinkou. :o) Jenže bych to asi potřeboval porovnat u sebe doma a jsem líný zjišťovat jestli je v čr nějaký prodejce co by mi to dovezl. Takže asi s těma Infinity dožiju. :o)
      CROME
      CROME --- ---
      Ja to obecne moc nechapu, vsichni resej posrany kabely, ktery maji ve zvuku uplne zanedbatelnej vyznam, ale zeby se stejne vasnive dohadovalo o te nejvice dulezite veci, jako je osetreni akustiky mistnosti to ne:).
      DR_RIC
      DR_RIC --- ---
      Omlouvam se vlozeni se do diskuze, ale po dvou letech opet to kabelove deja vu... vetsina zde uvedenych argumentu (a to i mnohem lepsich) tu uz byla zminena vysvetlena i vyvracena. Ten vecny spor "mericu", kteri co nezmeri neexistuje a vericich v posvatny kabel... Myslim, ze se nikdy nepresvedcite ani nedohodnete, protoze nikdy neresite celou audio sestavu. Tu hlavni cast, ktera vnima rozdily komponent, do zadny tabulky, kalkulacky apod nedate.
      CLOJSTER
      CLOJSTER --- ---
      PLAYER: clovece s tebou se to fakt neda... btw s bodem cislo dva - odpovedel jsem ti. Rikal jsem ti ze to souvisi s fyzikalnimi zakony. A pokud tomu nerozumis, at si to nastudujes... co je na tom nejasneho?
      HOWKING
      HOWKING --- ---
      Tyve argumentační faulista se ohání argumentačními fauly! LOL :)
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      CROME: kdyz ne ja, tak nekdo jiny ano? Nebo je to jen slaboduchy ad hominem utok?
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      CLOJSTER: prestan mi laskave podsouvat hlouposti typu "neveris fyzice". No a ted ti tu sam Svanc napsal, ze si to o tech zesilovacich mysli ("protoze tisice lidi reklo"), takze jsem zvedavej, zdali dokazes uznal tvuj omyl.
      Do jakeho ze slepeho testu podle tebe nejdu?
      Porad si mi btw neodpovedel na jednoduchou otazku, viz bod 2.
      CROME
      CROME --- ---
      PLAYER: Na parametru kabelu zalezi, treba stran odstineni nebo mechanicke odolnosti, vse ostatni je snake oil a marketing. Vsadim se, ze ty nerozeznas rozdil i kdyz bude sestava propojena zvonkovou dvoulinkou.
      SVANC
      SVANC --- ---
      PLAYER: Víš, ono je těžké se s tebou bavit, když kladeš otázky jako "kolik treba tech pikofaradu sluchovy aparat dokaze rozlisit".
      A pokud jde o premisu, že "vsechny zesilovace hraji stejne", tak to není nějaké "moje" tvrzení. Ale slepým testováním tisíců lidí, s nejrůznějšími dvojicemi zesilovačů (třeba i monobloky za astronomickou částku vs levný integrovaný zesík) na kvalitním zbytku aparátu a s vlastními hudebními médii se nikomu nepodařilo opakovaně poznat, který z těch dvou hraje.
      Hele, tahle debata se tu vedla v minulosti mockrát a výsledky všech těch slepých testů prostě zpochybnit nelze. Těm, kteří nejsou ochotni ustoupit ze své "pravdy", potom nezbývá než začít prohlašovat, že slepé testy zesilovačů a kabelů nefungují. I to jsme tu zažili opakovaně. A co na tom, že slepé testy např. různých bitrate, kodeků či reprosoustav fungují a vracejí opakovaně ověřitelné výsledky.
      CLOJSTER
      CLOJSTER --- ---
      PLAYER: myslim ze z zadne takove premisy nevychazi. Jak jsi prisel na tohle? Podle me vychazi ciste z fyzikalnich zakonu.
      A z fyzikalnich zakonu vychazi i prurez kabelu... prosimte nastuduj si to, at vis o cem je rec.

Kazdopadne budu se opakovat - respektuju, ze neveris fyzice a ze vedci jeste nemuseli objevit vsecko :) Ale kdyz tak moc veris svym usim, proc do toho slepeho testu sam nejdes? ;)
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      CLOJSTER: Svanc zjevne vychazi z premisy, ze vsechny zesilovace hraji stejne. A protoze hraji stejne a protoze tam jsou soucastky s radove "vyssimi parametry", tak z toho vyvozuje, ze kabely s radove nizsimi parametry, nemuzou hrat roli.
      Ma to dva hacky:
      1. cele je to zalozene na domnence a nejakem jakoze slepem porovnani zesilovacu, u ktereho jsem nebyl a podle vseho on take ne, takze se tu bavime o zprostredkovanych informacich.
      2. na jedne strane se tvrdi, ze kabely nehraji roli, na strane druhe se argumentuje "dostatecnym" prurezem. To je zjevny rozpor, takze bud nezalezi vubec na zadnem parametru kabelu, nebo zalezi, ale pak nelze tvrdit, ze mezi kabely neni rozdil.
      HOWKING
      HOWKING --- ---
      MAJA: Jo, já někde 12 kHz. Ale byly dělané průkazné testy, že i když lidé pilotní frekvenci přímo neslyšeli, její absenci v komplexním signálu rozpoznali. Ale to maximálně do první harmonické (o oktávu výš). Takže pořád jsou ty kabely za hranici slyšitelnosti lidského rekordmana, co slyšel přímo 25 kHz.
      MAJA
      MAJA --- ---
      Nevím kolik komu z vás je let, ale zkoušeli jste si s toňákem, do kolik kHz slyšíte ? Já naposledy jen do 13kHz ... v osmácti to bylo 16kHz :-)
      Lidské smysly a jejich kombinace vnímání nejdou moc dobře popsat takhle technicky jednoduše ...
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam