• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SVANC: opet zasnu nad tim, jak rozpolcene pises. Takze kdyz jde o kabely, tak je ti jasne, jake jsou tam promenne a beda abych je do toho ja nezatahl, ale kdyz jsem se te zeptal na rozdil mezi zesilovaci, tak si do toho promenne ty sam zacal tahat (vadny kondik atd.) jako uhybny manevr a na mou primou otazku si (doted) neodpovedel. Tak az si utridis sve vlastni myslenky a budes nazorove konzistentni, tak muzeme v diskusi pokracovat. Tvoje klickovana a vybirani si jen toho, co se ti zrovna hodi, me nebavi.
    Muzes zacit treba priznanim, ze kdyz si se odkazoval na Clarka, tak sis ty "tisice lidi" vycucal z prstu (prani otcem myslenky?). To by bylo imho fer, protoze zadne tisice, ani stovky, ani desitky, dokonce ani jednotlivci, nejsou nikde zdokumentovani, argumentovat muzes v nejlepsim pripade jen vlastni virou (ver a vira tva te presvedc - ne vsak me). Vlastne bych mel byt rad, ze si z toho nevykouzlil rovnou miliony. A takova hezka pohadka to byla :)
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    To je super jak to tady ožilo. Já už mám taky na celnici káble z Číny :-)
    SVANC
    SVANC --- ---
    PLAYER: Kdyby ses mě zeptal, jestli každé auto uveze člověka, a já ti odpověděl, že ano, ale nesmí být mrňavé hračkové nebo porouchané, taky by to bylo protiřečení? :D
    Fakt je tak těžké pochopit, že když se bavíme o absurditě té kabelové magie a já prohlásím, že mezi kabely nejsou poznat žádné rozdíly, tak tím samozřejmě myslím rozdíl mezi normálním laciným kabelem a čímkoli absurdně předraženým. Když pro jistotu dodám (aby ses mě nechytal za slovo), že tam musí být nějaký minimální průřez, tak to není žádné protiřečení. Jinak bys mohl také začít tvrdit (ani by mě to nepřekvapilo), že když říkám libovolný kabel, tak že kecám, protože když vezmeš kilometrové klubko ethernet káblu a použiješ ho k reprákům, určitě rozdíl slyšet bude.
    FATTY
    FATTY --- ---
    DR_RIC: nemocni se tu urcite najdou :D
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    Medicinu jsem sem chtel zatahnout ja, protoze si myslim, ze k audiu ma rict minimalne stejne jako fyzika. Ale moc se mi to nepovedlo a asi to zde nema velkou odezvu. Skoda. A "medicinou" vazne nemyslim jakoukoli debatu o vakcinach a kovidu. :-) preji vsem hezky poslech
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    CLOJSTER: Nikde jsem nenapsal, ze medicinu zatahl prvne Svanc. Napsal jsem, ze jsem to nebyl ja. Takze si prave predvedl zoufalou neschopnost porozumet jednoduchemu textu a nebo demagogii. Tezko rict, ktera moznost je vice smutna.
    Nezapomen zhasnout :)
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    PLAYER: zas se snazis stocit diskusi jinam? Ok, necham se tam zatahnout - Svanc neni muj kamos, vubec ho neznam... jen rozumim tomu co napsal, protoze umim cist. Narozdil od tebe :)

tohle fakt nema smysl... ja si te radsi dam do ignore, at to tu zbytecne nespamujem. Protoze nereagovat na ty tvoje blbosti mi moc nejde :)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SVANC: PLAYER:

CLOJSTER: ja jsem sem zatahovat medicinu nezacal, ale chapu, ze pro tebe, co predhazuje pouze fraze, je obtizne rozlisit mezi pricinou a nasledkem a nebo v tom hraje kolegialni loajalnost, takze kdyz kamos napise faul, tak jako by se nestalo, na kamose se nezaluje.
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    SVANC: neboj, za chvili sem postne zas neco ohledne vakcin... pry "uhybny manevr"... rika mistr uhybnych manevru a argumentacnich faulu :)
    SVANC
    SVANC --- ---
    PLAYER: Aha, takže ti to přece jen docvaklo a žádný příklad "protiřečení" nemáš, už se chceš točit jen na počtu lidí, kteří ten test absolvovali. Díky, to mi stačí :)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SVANC: udelal jsem to opakovane, znacne polopate. Take jsem napsal, ze se kvuli tobe nebudu porad opakovat. V ci hlave jsou "tisice lidi, co neslyseli", je v nich dolozeno :)
    SVANC
    SVANC --- ---
    PLAYER: Zkus mi dát příklad nějakého mého "protiřečení".
    Možná přitom sám přijdeš na to, že nečteš pozorně a je to jen ve tvé hlavě...
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    PLAYER: Sorry, do vakcín se tady pouštět nebudem, to je kdyžtak na virový auditko nebo jinam. A nemyslím že můj přístup k hifi (ani k západní medicíně) je slepou vírou v autoritu.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    VOZKA: slepá víra v autoritu... to je vskutku metla lidstva.

CDC Finds Hundreds of Safety Signals for Pfizer, Moderna COVID Vaccines • Children's Health Defense
    https://childrenshealthdefense.org/defender/cdc-safety-signals-pfizer-moderna-covid-vaccines-et/

Publikovaná věda, nech sa páči.

Věř si čemu chceš, klidně druhé s opačným názorem obviňuj z chybné interpretace vědy, na to máš plné právo. A já mám zase právo se "smát" někomu za to, že si do očí bijícím způsobem protiřečí a není schopen si to uvědomit (druhá možnost je trolling, ale to mi ke Svancovi nesedí, možná že to po tom trapasu s "tisíci" ale tak nakonec ohne, sklony k úhybným manévrům mu bohužel upřít rozhodně nelze).

Dále už bych jen opakoval to, co jsem již napsal.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    PLAYER: Každá metodika má díry, ale podle mě nemůžeš srovnávat nedostatky metodiky která je kolem a kolem rigorózní ale někdy nefunguje protože ji někteří lidi kvůli vlastním vedlejším zájmům nebo nekompetenci odmítají dodržovat (sice myslím že tvoje názory na - předpokládám - očkování jsou výsledkem chybné interpretace publikované vědy, ale určitě se to sem tam děje a dělo v minulosti jinde) se situací, kdy se na metodiku úplně rezignuje.

Za mě důvody proč výsledkům od Clarka v zásadě věřím jsou:
    - uváděné testovací podmínky jsou podle mě legitimní (včetně třeba těch 12 pokusů, to je statistická hranice kdy je takřka nemožné že by šlo při volbě ze dvou možností o náhodu a je jasné že to člověk pozná) a nenašel jsem v nich žádné zjevné nedostatky ve znalostech z audia nebo z přípravy slepých testů, ani žádnou zjevnou snahu zkreslit výsledky
    - jiné slepé testy zesilovačů které jsem na internetech viděl dopadly stejně - včetně například Pavla Macury, konstruktéra velmi dobrých zesilovačů PMA, který byl třeba dvacet let zarytý subjektivista, a pak si poprvé doma udělal slepý test a zjistil, že rozdíly neslyší
    - neviděl jsem rigorózní slepý test zesilovačů, který by ukázal opak
    - moje (přiznávám že v téhle oblasti docela omezené) znalosti měření nedostatků zesilovačů a toho jak se projevují na zvuku s výše uvedeným není v rozporu

Takže zjednodušeně řečeno ten Clark je jen dílek do skládačky. Jinak některé nedostatky zesilovačů samozřejmě slyšet jsou, třeba staré nebo velmi špatné současné zesilovače třídy D bývají víc závislé na impedanci reprosoustav, takže můžou hlavně u horního konce spektra měnit frekvenční odezvu, navíc u každých beden jinak. Nebo jsem třeba viděl a slyšel stavebnici zesilovače z nějakého tehdy mezi bastlíři docela populárního stavebnicového eshopu, která byla postavená na kvalitním integráči, ale měla tak blbě navržený zdroj, že v hlasitějších pasážích mizela dynamika protože docházelo k poklesu napětí. Ale tohle se v dnešní době už moc často neděje.
    SVANC
    SVANC --- ---
    SAMOUT: Jo jo, vstali noví bojovníci... :D
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SVANC: no prave, ze je to jasne!!! Fakt uz LOL. Proto pusobi velice hloupe, ze tim argumentujes, presne na to jsem sam sarkasticky poukazoval. Vidis, jak si zase protirecis? Ne, bohuzel to nevidis. A jdeme dal...
    Na jedne strane mi podsouvas, ze snad neopravnene onu vyzvu zpochybnuju (ano, ty citace jasne dokazuji, ze to bylo absolutne neprustrelne, zejmena ta zmina o skutecnem spocitanem poctu ucastniku je moc hezka, vid?), ohanis se dalsim testem z nejakeho casopisu (?), abys na strane druhe opakovane odmitl odpovedet na otazku, zdali je a nebo neni slysitelny (nikoliv meritelny) rozdil mezi zesilovaci (novymi, nerozbitymi atd, uz se kvuli tobe opakovat nebudu). Opet krasny protireceni si, ktere opet zjevne proste nevnimas. To je pak tezka diskuse, ale moje vina to neni.
    SVANC
    SVANC --- ---
    PLAYER: Jaké "argumentoval vadným zesilovačem"? Tak je snad jasné, že když chceš zjistit, jestli se zvuk zesíků liší, tak to nebudeš zkoušet s aparáty, z nichž jeden vadný.
    A prosím, nedělej ze sebe hlupáka tím, že budeš zpochybňovat tu výzvu, která byla léta v audiofilských kruzích obecně známa, popírání reality opravdu není dobrá metoda diskuze :). Koneckonců, časopis Stereophile došel k identickým závěrům. Už jsem ti psal prve, že mimořádně poučná je část, kde účastníci popisují zvuk zesilovačů ještě v době, kdy ví, který hraje.
    Nebo si myslíš, že tenhle test se také nikdy nestal? :D
    Ulož.to
    https://ulozto.cz/tamhle/XAyoxsQxCmtj#!ZGOuZQR2ZGtmATHlLmuvAzR1AJV1BTc0oHZ4nwIvIQWsoGtkZD==
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SVANC: "kteří byli o své pravdě přesvědčení podobně silně jako ty"

Jako by tech argumentacnich faulu nebylo z tve strany uz dost, tak si tomu ted nasadil korunu, blahopreji.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SVANC: to s temi vadnnymi kondiky byl sarkasmus a prima rekace na tebe, protoze ty si vadnym zesilovacem argumentoval, respektive to byl tvuj zjevny argumentanci unik pred odpovedi na jasne polozenou otazku. A dekuji za radu, ja jsem si prave ten odkaz ok kolegy prectl a stacilo mi, nize mas citace, tak by sis je asi take mel precist, protoze ty tve tisice nyni pusobi jeste usmevneji, nez pusobili pro me predtim, nez jsem si to precetl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam