• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    FATTY
    FATTY --- ---
    SVANC: omluva se prijima, pokud to uz nikdy neudelas! :)
    SVANC
    SVANC --- ---
    Všem se omlouvám za zanesení auditka. Holt mi to po letech zase nedalo :).
    Ale jakkoli byly debaty s Machalíkem někdy dost absurdní, bavila mě jeho vynalézavost a schopnost nalézat argumenty tam, kde vlastně ani nebyly. Debata s Playerem ovšem připomíná to nejhorší, čeho tady byl schopen Teddybeddy - a že tu laťku nastavil dost vysoko... :D
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SVANC: ty trpis dyslexii, nebo to delas vedome?
    Od zacatku se odvolavas na tisice nejakych lidi (nejsou zdokumentovani, neznas jejich jmena ani skutecny pocet, protoze ho nezna ani Clark, proto je nazyvam fyktivnimi), o tech lidech je rec. Ne o Clarkovi, tak nevim, proc se tak hloupe ptas, zdali existuje Clark.
    K tomu, jestli se testovani odehralo ci nikoliv, jsem se uz vyjadril. Takze bud mas poruchu cteni, nebo si muj prispevek odignoroval, nebo trpis ztratou pameti a nebo jen slabomyslne provokujes. Ani za jedno ja ale nemuzu.
    Tvuj logicky predpoklad ma pihu na krase. Sam jsem jasne napsal, ze NEVIM (jeste si to po me ted zopakoval v predchozim prispevku, lol) Takze tvuj predpoklad nevychazi z toho, co ja pisu, ale vyhradne jen z tve vlastni viry.
    Opet si mi neodpovedel na jednoduchou otazku, kterou jsem zopakoval. Dokud neodpovis, nebudu na tebe nadale reagovat (coz si mozna tajne prejes, takze na ni tak jako tak uz neodpovis).
    SVANC
    SVANC --- ---
    PLAYER: "Fiktivní lidi" :D :D :D
    To jakože Richard Clark vůbec neexistuje? Nebo že to testování se neodehrávalo?
    A jinak je celkem logický předpoklad, že tvrzení o stejném zvuku zesilovačů nevěříš. Proč bys jinak neustále zpochybňoval to Clarkovo testování?
    Btw příznačné je, jak zmínku o stejném testu Stereophile a o Macurovi vytrvale ignoruješ :D
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SVANC: opet salva argumentacnich faulu. Tak poporade:
    1. co napsal Clark k poctu lidi jsem JA sam odcitoval, tuto citaci ale zda se ucelove ignorujes. Holt nejde na ruku tve vire, tak jako by to nerekl, vid?
    2. moje neduvera ve fiktivni lidi je zalozena na tom, ze to nikde nikym neni zdokumentovano, mas pouze tvrzeni Clarka a pak uz jen sve domennky. Takze kdyz rikas, ze ma neduvera nema realny podklad, tak to jednak neni pravda, druhak je to usmevne, kdyz to rika o me nekdo, kdo argumentuje nezdokumentovanym experimentem a virou v tvrzeni jednoho cloveka, ktery sam navic rika, ze nevi, kolik lidi se toho ucastnilo (parafrazuju).
    3. tvrdis, ze stale trvam na svem. Co je podle tebe to "moje"? Jsem fakt zvedavy, jestli na to odpovis, nebo opet uhnes, protoze ja jsem se tu k rozdilu mezi zesilovaci vubec nijak nevyjadril, respektive jsem napsal, ze nemam zkusenost a proto zadne pausalni stanivisko nazastupuju. Takze jeste jednou, na cem "mem" ze stale trvam, jak tvrdis?
    SVANC
    SVANC --- ---
    PLAYER: Ty tisíce uvádí sám Clark a není důvod mu nevěřit. Toho testu se prokazatelně účastnilo spousta lidí, včetně odborníků, pořádala se celá skupinová testování. A i kdyby za těch patnáct let nešlo o tisíce ale jen o stovky lidí (což si nemyslím), tak na závěrech, které z toho testování vyplývají, to nemění nic. Zhola nic.
    Mimochodem ta tvoje nedůvěra k počtu lidí nemá žádný reálný podklad, jediným důvodem je, že prostě nechceš přijmout fakt, který tvému pohledu na věc nekonvenuje. A protože ty výsledky dost dobře zpochybnit nejde, tak furt dokola omíláš ten počet lidí, jako by byl nějak podstatný, přičemž zcela ignoruješ shodné výsledky velmi reprezentativního a rozsáhlého testu Stereophile, s účastí jak skeptiků, tak "věřících". A prozření Pavla Macury asi také vysvětlíš jen těžko...
    Pozoruhodné přitom je, že navzdory všem těm prokazatelným výsledkům testů a zkušenostem lidí, kteří se tím dlouhodobě zabývají na úplně jiné úrovni než ty (ne, nemyslím sebe), stále trváš na svém, přestože v úvodu debaty jsi sám prohlásil:
    "nikdy jsem na vlastni usi zadne dva a vice zesilovacu neporovnaval. Jedna vec je, co se muzu domnivat a druha vec je, co vim z osobni zkusenosti. A z osobni zkusenosti nevim, ze mezi tim je rozdil, protoze proste a jednoduse nemam vypovidajici srovnani."
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    CLOJSTER: PLAYER? Player si obcas podobne vylije i v motorkarskym auditku, kde porad par lidi, kteri jej v IGNORE nemaji, zbylo.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SVANC: to je holt dan za to, kdyz neco placnes, aniz bys to mel podlozene. A ano, porad je rec o tech tvych vymyslenych tisicich lidech. Tak si holt priste dobre rozmysli, cim budes argumentovat, aby ses pak nezlobil na toho, kdo poukaze na to, jak je to zalozene pouze na tve vire (v jednoho cloveka).

CLOJSTER: dalsi prazdne fraze, dalsi slaboduchy faul.

HOWKING: pravda, to tve tvrzeni, jak sroub zazracne zmenil delku, to je skvost :)
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    No aspoň se to tu po letech trochu provětralo. :o)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    CLOJSTER: Stačí se podívat níže, jakou debatu jsem s ním o jeho “vylepšení” subwoferu vedl já. Taky výživné. ;-) (proto už se teď moc nezapojuju, s jeho mentálními kvalitami je to marné)
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    On takhle jednou (par let zpartky) zasral i auditko o Bojovych umenich/sportech... z tama si ho pamatuju, tady je to uplne, ale uplne to same. (Pro nekoho radeji upresnim: uplne to same to samozrejme neni. Tema je jine, pouzita slova jsou take vesmes jina) Evidentne se u nej jedna o dlouhodoby problem :)
    SVANC
    SVANC --- ---
    PLAYER: Už se prober. Celou dobu tady řešíš nějakou svou posedlost tím, co jsem napsal/nenapsal, a kompletně ti uniká podstata toho, co ti tu lidi píšou.
    CROME
    CROME --- ---
    Strong Teddybedy vibes
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SVANC: tak snad si to precte i ten, co mi psal, ze si to pry nemyslis a ty ses vuci tomu neohradil, naopak si zacal ten kolovratek o vadnych soucastkach :)
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    SVANC
    SVANC --- ---
    PLAYER:
    Svanc: "Zesíky znějí všechny stejně, což jsem ti psal už několikrát.
    Player: "na mou otazku si neodpovedel, opet to pisu po nekolikate. myslis si, ze je slyset rozdil mezi zesilovaci?"
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SVANC: na mou otazku si neodpovedel, opet to pisu po nekolikate. Tvrzeni, ze: "tisice lidi neslysi", neni odpoved na mou otazku, zdali si myslis (TY!!!), ze je slyset rozdil mezi zesilovaci. Na to si do toho zacal tahat rozbite zesilovace a odpoved porad neprisla.

Takze abys nerekl, ze ti neco podsouvam, ikdyz ted tvrdis, ze zesiky zneji vsechny stejne, tak se ptam po nekolikate: myslis si, ze je slyset rozdil mezi zesilovaci? Prosim rekni ne, at je jeste legrace :D

Ke Clarkovi uz jen strucne, protoze to kvuli tobe nebudu psat porad dokola:"Richard Clark says".
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    vy jste fakt ujetý..
    SVANC
    SVANC --- ---
    PLAYER: Zesíky znějí všechny stejně, což jsem ti psal už několikrát. To ukazují jak Clarkovy testy, tak velmi podrobný test v předním audiofilském časopisu Stereophile, a koneckonců i prozření jednoho z předních českých konstruktérů zesilovačů Pavla Macury.
    Tohle tvrzení ovšem neplatí pro zesilovač, který je vadný nebo třeba záměrně upravený, aby zněl "lépe". A celkem pochopitelně to neplatí pro nějaké šunty za pár eur ve třídě D. Sice se může zdát zbytečné takovou samozřejmost zdůrazňovat, ale raději jsem to udělal dříve, než bys třeba právě nějakým totálním šuntem z Aliexpresu začal argumentovat. Na podstatě tvrzení "zesíky znějí všechny stejně" to nemění vůbec nic.

Pokud jde o Clarka, tak ta výzva trvala 15 let a v tom tvém odkazu se o ní píše i tohle:
    Q: How many people have taken the challenge?
    A: Richard Clark says over a couple thousand people have taken the test, and nobody has passed. He used to do the test for large groups of people at various audio seminars, and didn't charge individuals to do the test, which accounted for the vast majority of the people who did the test. Around 1996 was the last of the big tests, and since then he has done the test for small numbers of people on request, for a charge ($200 for unaffiliated individuals, $500 for people representing companies).
    Q: Besides taking Richard Clark's word, how can the results of the test be verified?
    A: Many car audio professionals have taken the test and/or witnessed the test being taken in audio seminars, so there isn't much doubt that the test actually existed and was taken by many people. One respected professional who has taken and witnessed the test is Mark Eldridge. Because the test has been discussed widely on audio internet forums, if there were people who passed the test it seems likely that we would have heard about it.

Ale i kdyby těch lidí - čistě hypoteticky - nebyly tisíce, na podstatě věci to nic nemění. Nicméně ty testy se často dělaly skupinově a za těch necelých 800 týdnů se tam tisíce lidí mohly vystřídat úplně snadno. Zájem o to byl nepochybně velký, koneckonců 100 000 dolarů byla v 90. letech pěkná částka i v USA.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SVANC: opet zasnu nad tim, jak rozpolcene pises. Takze kdyz jde o kabely, tak je ti jasne, jake jsou tam promenne a beda abych je do toho ja nezatahl, ale kdyz jsem se te zeptal na rozdil mezi zesilovaci, tak si do toho promenne ty sam zacal tahat (vadny kondik atd.) jako uhybny manevr a na mou primou otazku si (doted) neodpovedel. Tak az si utridis sve vlastni myslenky a budes nazorove konzistentni, tak muzeme v diskusi pokracovat. Tvoje klickovana a vybirani si jen toho, co se ti zrovna hodi, me nebavi.
    Muzes zacit treba priznanim, ze kdyz si se odkazoval na Clarka, tak sis ty "tisice lidi" vycucal z prstu (prani otcem myslenky?). To by bylo imho fer, protoze zadne tisice, ani stovky, ani desitky, dokonce ani jednotlivci, nejsou nikde zdokumentovani, argumentovat muzes v nejlepsim pripade jen vlastni virou (ver a vira tva te presvedc - ne vsak me). Vlastne bych mel byt rad, ze si z toho nevykouzlil rovnou miliony. A takova hezka pohadka to byla :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam