SVANC: zaprve nevim, proc mi podsouvas toto: "jak by tedy měl vypadat důkaz zanedbatelného vlivu kabelů". Uz tou formulaci prozrazujes, jak by sis "pral" ci "nepral", aby vysledek dopadl, respektive to prisuzujes me. Napisu znovu otrepanou frazi: ukazana plati. Dokud mi nebudes ty a nebo kdokoliv jiny, slepy test schopen ukazat, tak jsou to porad jen tvrzeni, nic vic. A i kdyby si napsal, ze si nekde seskupil milion lidi a ty neco slyseli ci neslyseli, tak to porad bude pouhe tvrzeni. A ja nejsem verici clovek, ja vyzaduju dukazy. Jeden by si myslel, ze to neni tezke pochopit, ale zjevne je. Tvrzeni neni dukaz, cozpak to vazne nechapes? Tvrdim, ze existuje Buh. Miliarda lidi mi to nepochybne odsouhlasi. Je to skutecne dukaz, ze existuje, nebo je to jen tvrzeni?
Jeste teda vylozene polopate, protoze ti zrejme neni stale jasna ma pozice. Netvrdim, ze je slyset rozdil mezi vsemi kabely a zaroven netvrdim, ze neni slyset. Chapu, za takovy neutralni postoj pro lidi, co maji cernobily svet, to muze byt sokujici pozice, ale tak to uz je jejich vnitrni boj, nikoliv muj. Vim moc dobre, ze mnoha lidem staci pouha tvrzeni, aby verili, dokonce i tvrzenim, ktera popiraji elementarni fyzikalni zakony a veci, ktere jsou na videozaznamu, ale opet konstatuji, ze to je problem jejich, nikoliv muj. Ostatne tvuj posmesny postoj k memu videu (ktere si ani nevidel), kde predkladam dukazy, krasne ukazuje, ze patris presne do te skupiny, ktery staci verit, hlavne kdyz to zapada do jejich cernobileho sveta. To je mimochodem opet velice popularni fraze znameho clena spolku Sisyfos.
Jaky to paradox, kdyz se pak prave ty ohanis fyzikalnimi velicinami. Holt nekdy fyzikalni zakony plati, treba pri mereni kabelu (vid?) a jindy budem delat, ze neplati, treba kdyz vrsek baraku dokaze pouhou gravitacni silou znicit devetkrat vetsi tutez hmotu pod sebou :)