• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Vy kdybyste ho neměli, tak si ho musíte vymyslet :D
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SVANC: Nevim jak to mas s houbama ty, ale treba konkretne ja se do lesa mohu zajit podivat a presvedcit se sam, zdali rostou, nepotrebuju se spolehnout na tvrzeni jakychkoliv lidi a jejich pocet. To je sok, co? :)
    Je mimochodem smutne, ze si jeste porad nepochopil, ze ja si nedelam konecne zavery na zaklade informaci zprostredkovanych, jako to delas primarne ty. Ted bude nasledovat prezentace tveho tuneloveho videni a predvedes tim padem dalsi dotaz ve stylu: "takze ty tvrdis, ze zadny takovy test s popsanymi vysledky neprobehl"? Ne, nic takoveho netvrdim, vic se snaz premyslet nad tim, co druzi skutecne pisi a nepodsouvej jim neco, co nenapsali. Otazkou je, zdali to pro tebe neni nadlidsky ukol.
    CROME
    CROME --- ---
    SVANC: Dobrej thread k blind testum i zde

Audio Science Review (ASR) Forum
    https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads%2Fcatalogue-of-blind-tests.8675%2F=
    SVANC
    SVANC --- ---
    PLAYER: Představ si, že ti na podzim někdo řekne, že by bylo fajn zajít na houby, protože facebook je plný příspěvků o tom, že rostou. Začneš mu vykládat, že pokud není zdokumentován přesný počet lidí, kteří toto tvrdí, tak danou informaci nelze brát jako věrohodnou?
    Protože tohle je přesně to, co děláš, když jde o testování zesíků v rámci Richard Clark Challenge.

Btw ten test ve Stereophile, provedený za účasi odborníků i lajků, skeptiků i věřících, dopadl úplně stejně a je velmi dobře zdokumentován. Ty výsledky, kdy nejdřív hlavně věřící jasně slyšeli, že dražší zesíky hrají lépe, a dokázali jejich zvuk i popsat, ale naslepo nepoznal nikdo nic, si vysvětluješ čím? :D
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Jakoze zase PLAYER?
    MATT
    MATT --- ---
    PLAYER: Omlouvám se, pokud jsem se nějakým způsobem spletl nebo nepochopil úplně váš výrok. Nevidím žádný rozpor v tom, co jsem napsal, a vaším výrokem, na který jste odkazoval. V mé předchozí odpovědi jsem se snažil zdůraznit důležitost kritického myšlení a schopnosti rozlišovat mezi tvrzením a faktem. Myslím si, že to platí bez ohledu na konkrétní situaci nebo na to, kdo se k tématu vyjadřuje.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    MATT: a ktery muj vyrok je v rozporu s tim, co si ted napsal?
    Jsem to snad ja, kdo napriklad odkazuje na "legendarni porovnani" zesilovacu, ktereho se pry zucastnili xxx (presnou cislovku si zajiste v komentari autora dohledas) lidi, ale nikdo to nanestesti nijak patricne nezdokumentoval, nebo tu takto "kriticky" prispiva nekdo jiny? :)
    MATT
    MATT --- ---
    PLAYER: To je samozřejmě pravda, že někomu stačí jen věřit, což je jistě respektovatelné, ale osobně se domnívám, že když se jedná o nějakou informaci, je důležité mít nějaký způsob, jak ověřit, zda je pravdivá nebo ne. Samozřejmě existují různé úrovně důvěryhodnosti zdrojů, ale základní princip ověřování je stejný. Pokud bychom nebyli schopni rozlišit mezi tvrzením a faktem, nemohli bychom vytvořit spolehlivý a důvěryhodný zdroj informací. Z tohoto důvodu by měla být naše kritické myšlení posilována a rozvíjena, aby se mohlo vypořádat s neustále se měnícím prostředím informací a zdrojů.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SVANC: vidim, ze odraz zafungoval dle meho ocekavani. Na demagogy a pokrytce vzdycky spolehlive zafunguje :)
    SVANC
    SVANC --- ---
    FATTY: To není trolling. To je reálný odraz toho, co má v hlavě... 😆
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SVANC: jako spravny demagog to ohybas tak, jak potrebujes a bud ucelove ignorujes, co jsem k testovani dosud zde vse napsal, nebo je to holt dusevni vlastnost a ani si to neuvedomujes (kdybych se chtel snizit k faulu, tak bych mohl utrousit cosi na zpusob, ze co cekat jineho od nekoho, kdo popira Newtonovy pohybove zakony :)). Ale to se jiz zase opakuju.
    Nicmene te tve otazce nastavim zrcadlo, schvalne, jak se ti ten odraz bude libit: clanky, ktere nekdo nekde o nekom a necem napsal, ti staci k tomu, abys nerikal, ze to je nahrane?
    SVANC
    SVANC --- ---
    PLAYER: Takže kdybys viděl video, kde lidé nic nepoznají, tak by tě to přesvědčilo? Neříkal bys, že to je nahrané? :D
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SVANC: proc zase predjimas? Ty se opakovane usvedcujes z konfirmacniho zkresleni. Pozoruhodne, ze ti to bud nedochazi a nebo nevadi. Ten alibismus ani uz rozebirat nebudu, komentoval jsem to v drivejsim komentari.

MATT: kdyby si chapal rozdil mezi ukazanim a tvrzenim, tak by si se logicky takhle nemohl podivovat, takze nezbyva nez konstatovat, ze rozdil mezi necim, co je obrazove a zvukove zaznamenane a necim, co nekdo nekde jen napsal (a je fuk, jestli jednou, nebo tisickrat), bohuzel nechapes. Opet to je problem tvuj, nikoliv muj. Nekomu zkratka staci proste verit, ja mezi takove lidi ale nepatrim.

Buh existuje! :)
    FATTY
    FATTY --- ---
    "poslane tvrzeni"
    "myslim, ze mi v internetove diskuzi lzes"
    poslane zdroje
    "myslim, ze mi v internetove diskuzi lzes"
    "tak nejak nevim, jak ti abx dokazat po internetu, to chce zkusit, jinak te nepresvedcim"
    "posli mi nesestrihane domaci video sebe sama"

kluci a devcata, kolik vic indicii trollingu potrebujete? ale timhle me tedy dostal, uznavam :)
    MATT
    MATT --- ---
    PLAYER: Jen se mi smej, ja s tim problem nemam, jen vychazim z toho, co pises. Me akorat nedava smysl, ze zpochybnujes pulku internetu a pak sam navrhnes takovyto dukaz. Nicmene bych to ukoncil a doporucil ti, si ty slepy testy udelat. Nemusis nikomu rikat, jak to dopadlo, ale je to proste takovy hezky experiment.
    SVANC
    SVANC --- ---
    PLAYER: Vážně po mě chceš nesestříhané video slepého testu, kde lidé nic nepoznají? :D :D :D
    A kdybych takové video natočil, co by se tím asi tak změnilo?
    Jen bys začal tvrdit, že to bylo nahrané. A chtěl bys důkazy, že tomu tak nebylo. Kde bych je asi vzal? :D
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    MATT: pochopitelne existuje varianta, kdy nastrceny jedinec ci jedinci budou ucelove tvrdit, ze nic neslysi (aby si obhajili tu svou "pravdu"), i kdyby slyseli. Ten test ale neni cileny na tyto lidi, coz je podle meho nazoru logicke a je smutne, ze ti to nedoslo, podle toho, jak se ptas.
    Smej se komu chces a cemu chces, necekej vsak, ze nebudes v necich ocich za takovy smich pusobit ... jak to rict diplomaticky...proste hloupe. Nekdo tobe podobny, lec opacneho nazoru, by se zase mohl smat tobe, ze se tomu smejes a pritom to je jedine, na co se zmuzes ;)
    MATT
    MATT --- ---
    PLAYER: takze ti bude stacit, kdyz nekdo na nesestrihanem videu bude rikat "ten rozdil jsem nepoznal"? ;))

PLAYER: ale ty ses puvodne ptal, jestli jsou nejaka tvrzeni vylozene nepravdiva. tak jsem vyslovil myslenku, ze usmerneny kabel by mel cast signalu filtrovat. co si o tom myslis ty? proc bych mel bojovat proti komikum kdyz se jim muzu smat?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    WADER23: tak to jsme minimalne dva, kdo se tu bavi, ikdyz kazdy mozna z jineho duvodu. Jenom se tedy vratim zpet k te osvete: tady si myslim, ze places sice hezky, ale nad spatnym hrobem, co se konkretne me tyce ;)
    WADER23
    WADER23 --- ---
    Ja se ničeho nebojím, ani nepotřebuju nikoho přesvědčovat. Pokud se jedná u subjektivní dojem, jak jsem psal, hudba je fakt subjektivní dojem, tak subjektivní dojem s nedá nikomu vyvrátit, je to prostě jeho subjektivní dojem. Když to slyšíš, tak to v tvém světě slyšet je, a radost z toho, že ti kabel subjektivně hraje lépe, je úplně stejná jako radost z toho, že hraje lépe objektivně.

Pro mě nemá cenu slepý test dělat už toho má za sebou ozvučeno hodně a vím, že poznám velkej prd, natož abych blbnul s nějakejma kabelama.

Mě jde je tak trochu o osvětu (profesionální deformace) a taky se musím přiznat, že se tím tady docela dobře bavím ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam