• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

Jaké preferujete středy

18 hlasy od 18 respondentů

rozbalit záhlaví
      DAVE_PAGE
      DAVE_PAGE --- ---
      MATT: Ja bych se klidne vykoupal, oholil, navonel, zasypal,... a prisel. Ale po nekolika zkusenostech z navstev HIFI studii, kdy jsem narazil jen na arogantni kokoty, nemam o jakoukoliv interakci s touto "subkulturou" zajem :) #kecy
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      VOZKA: no bohuzel to byly prave kecy vesmes "mimo", takove bezvyznamne tlachani a vzajemne pochvalovani si, jak to ci ono super a nebo naopak nahovno, ktere akorat rusilo. Technickych dotazu jsem byl pritomen jen u Srolla.
      Samotne repro "vyjmute" ze sadrokartonu je videt v mem videu v case 14:41, je to ten kus obdelniku v pravem dolnim rohu, co je postaveny na zemi a opreny o stul. Tak to alespon rikal typek, co to obsluhoval.

LoftSonic - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení
      https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/zajimavosti/4918-loftsonic
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      WADER23: tyhle vymluvy jsou typicke pro lidi, kteri se neceho boji. Pokud si to ty nedokazes osetrit tak, aby nemohlo dojit k manipulaci, cti podvodu, je to tvuj problem, nikoliv muj. Neni to dlouho, co jsem zde postoval zaznam z takoveho testovani, dokonce to byl mozna i zivy prenos puvodne. Takze i to je cesta.
      Mimochodem, nepotrebuji presvedcovat vubec nikoho zde, v tom je ten zasadni rozdil. Me je u zadnice, ze nekdo neco slysi a nebo neslysi. Zatimco urcite jedince zde strasne moc trapi, kdyz si dovolim rici, ze jsem mezi zcela konkrentima kabela rozdil slysel. A protoze maji tunelove videni a ziji v cernoibilem svete, tak si to hned prelozili do jejich vlastniho jazyka a ted mi to podsouvaji prekroucene do obecne roviny.

Nize jsem se dotazoval jednoho dotceneho, kteremu hodne vadi PR kecy Nordostu, co ze aktivne proti tomu teda dela. Odpovedi jsem se dosud nedockal a zrejme ani nedockam, protoze by musel leda priznat, ze nedela nic, jen keca v jednom vlakne na NYXu :)
      CLOJSTER
      CLOJSTER --- ---
      VOZKA: No ten borec toho ma naposlouchaneho hodne a sleduju ho uz delsi dobu. Sam v tom videu rika ze na to zahorovani taky neveri, ale v tomto pripade nechapal jak muze byt tamovy rozdil po dvou hodinach hrani. Rika tam, ze uz ty bedny chtel skoro vratit s tim ze je nebude testovat, aby druhy poslech (po 2h) byl uplne rozdilny. No... sam uvidim az je poslechnu podruhe :) zas tak moc na ty kecy kolem nedam a jak to zacnu poslouchat sam, tak jsem dost kriticky... protoze vetsina toho co se nekde pise mi u poslechu proste nesedi :)
      ROMANICAK
      ROMANICAK --- ---
      SVANC:
      SVANC:
      Njn, ma silny kecy, tak at se za ne postavi misto nadavek. Nebo at drzi pysk, to je jediny co chci.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Borci, neznáte nějakýho dobrýho servisáka elektroniky v Praze? Potřeboval bych někoho, aby se mrknul na zesilovač, na trafo (EI). Bručí z ničeho nic. A aby to nebyl otrávenej morous; strašně už mě serou servisáci, co jim krachujou firmy a oni nadávají, že nemaj peníze, a když jim donesete zakázku, tak vás akorát vypičujou a maj blbý kecy o tom, že to dělat nebudou. Nějakej příčetnej, profesionální servis v Praze?
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      A abych ti to usnadnil, Beddy, tak při své odpovědi můžeš rovnou vynechat veškerý zhulenecký kecy jako:
      - lopata z okna auta
      - pomalý plácačky
      - dvacet let starý Dudky
      - autobusy
      - vlečení se basů za vejškama
      - potkání se
      - difuzita
      - fázovej závěs
      - basy dělá výchylka
      - hlasitost dělá velikost
      - a další a další bomby, kterejma nás tady oblažuješ.

Zkus se soustředit (vim, že je to těžký! Už od jeslí!) na podstatu věci, a tím je elektrika a mechanika. Používej slova jako membrána, pohyb vpřed/vzad, dráha, čas, sekunda, Hertz, rychlost zvuku ve vzduchu, frekvence, vlnová délka. Neboj se používat jazyk, kterej je v oboru běžnej! Nemusíš si vymýšlet nic vlastního, zkus to s existující terminologií. Já ti věřím, že to zvládneš! Když tak si dej, já nevím, citrónovou vodu s ledem, kdybys potřeboval před tím nakopnout. Díky!
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      MACHALIK: Nech si kecy & dodej cenu. Ty Hawky jsem vždycky chtěl. Tohle budou podle všeho nabasovaný Hawky a to už budou skorem napůl cesty k mejm Manitů a vejdou se mi pohodlně do ložnice. Barleta to umí tyhle specialities, u Fáberů ho to nenechali dělat. Jó, už to vidím- kilo. Kilo za ně?.... notypyčo tejden před prázdninama, copa kradu :o)
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      To jsou kecy, samy "analogovy mekky zvuk" a podobne. U nas se tomu teda rika "zkresleni".
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Tahle otázka nedává smysl? Spíš se ti na ní těžko odpovídá, když místo vysvětlení napíšeš jen snůšku nesmyslů a nakonec odvádíš řeč jinam... A že slepý test pro někoho jako ty stresující je, o tom nepochybuji. Zjistit v praxi, že mnohá silná prohlášení byly jen kecy, to jednoho fakt dokáže vystresovat... Před pár dny jsi tu napsal, že dobře změřený zesilovač hraje oproti jinému jako autorádio. Fakt nepoznáš autorádio od hi-fi aparatury, aniž bys věděl, co hraje? :)

A jak to, že se tedy ty stresující slepé testy používají všude a naopak neslepé testování se považuje za bezcenné? Při testování kodeků stres nevadí? Čím je testování komponent tak speciální, že musíš vědět, co hraje? :D
      SVANC
      SVANC --- ---
      DOCKINEZ: "great bass extension" taky není špatný... Prostě reklamní kecy, imho ale furt lepší než "kabel jako struna" :)
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: Beru to jako akceptaci, jo?

Tak hele. Bylo nebylo, sešli jsme se takhle jednou večer, naše malá brněnská hifi parta, namísto v hospodě u jednoho z nás doma. Konkrétně u jednoho ze tří majitelů B&W Matrix 800, které tehdy provozoval na svém mezi námi všemi velmi ceněném Brystonu 4B SST. Ostatní přítomní byli druhý majitel B&W Matrix 800, já, v té době majitel Quadral Titan Mk V, a ještě jeden, v té době majitel JBL 4345 (všimni si, že kromě Brystonu uvádím jen bedny).

Now, důvod, proč jsme se místo v obvyklé putyce sešli u kámoše doma byl, že se k nám do Brna objednal na audienci jeden bastlíř z Prahy, kterej, jak už to bývá, byl velmi sebevědomej a vykládal nám, jak jeho zesilovač přehraje všechno, co máme v Brně. Zároveň jsme věděli, že nemá tušení, jaké bedny jeho zesilovač čekají (M800 jsou velmi náročné, mimochodem takhle vypadají jejich terminály), a také že jeho výtvor má 200-250 W / 4 Ohm, zatímco Bryston měl 500 W. Netřeba podotýkat, že takových bastlířů už bylo, vždy se svými zaručenými vynálezy, inu toto byl další v řadě. Kde byl bias je snad jasné - a když přijel, vyndal svou plechovou krabici z vietnamské tašky na zem a bázlivě obhlížel reprobedny, my jsme bázlivě obhlíželi jeho, protože několik hodin jízdy ve starším autě se na něm viditelně a citelně podepsalo. Když se pak vrhnul po káblech a chtěl začít přepojovat, musel ho majitel zarazit, že si to raději zničí sám, a pravda je, že my všichni ostatní jsme byli kurva rádi, že se to neodehrává u nás doma. Ptal se ho majitel aparátu, jestli to má ochrany, jestli to zničí bedny, konstruktér se sebevědomně smál, že to má lepší i ty ochrany než Bryston - zkrátka klasika. Každý, kdo kdy dělal u nás v ČR chvíli do hifi, tyto scény dobře zná a na studený pot na zádech dodnes vzpomíná.

No a tak jsme tam byli, chvíli jsme ještě poslouchali Brystona na žádost konstruktéra, aby věděl, jak celý aparát hraje, a pak majitel Matrixů třesoucíma se rukama zapojoval krabici, my ostatní jsme se za něj modlili, a co se biasu týče, tak ještě jednou opakuju, že o nějakým biasu nemohla být ani řeč. To nebyl bias, to bylo, tyvole, skálopevný přesvědčení, to byl výsměch, to byla lekce, kterou jsme se rozhodli udělit dalšímu namistrovanýmu internetovýmu kecalovi z Prahy, kterej se kasal, kdovíco nepostavil. Tu a tam posměšná poznámka, dotazy na to, jestli v tom vůbec má tranzistory, nějaké kecy o elektroprůmyslovce - zkrátka způsob, jakým se chováš k bastlířům, když máš doma aparát za milion v nových cenách.

A pak to zapnul. Všem nám spadla sánka. Bylo to DOBRÝ. Co hůř, čím dýl to hrálo, tím víc jsme kroutili hlavama a nechápali, jak je to možný. Nepochopitelně dobrý. Po hodině už bylo jasný, že se nebavíme o tom, jestli borec postavil něco, co se vyrovná referenčnímu Brystonu, ale o tom, že přivezl úplně jinou třídu přístroje. Jinou ligu! A on tam jen tak seděl a nic neříkal, akorát na závěr se ptal, kolik ty bedny stojí a že jsou teda fakt dobrý, že to nečekal.

Long story short, kámoš si to pak vyprosil na týden na zapůjčení - tu plechovku - a my ostatní tam chodili skoro den co den po práci poslouchat. Chudák, vychlastali jsme mu všechno, co tam měl. Mnohokrát jsme přepojili zpátky Bryston, aby se zjistilo, jestli to náhodou nebylo celý šalba, ale to nešlo. Nakonec to měl dva týdny a chtěl ten bastl koupit!

Dokázal bys nějakým způsobem zdůvodnit tuto poslechovou zkušenost čtyř velmi zkušených a velmi předpojatých hifistů? Prosimtě zkus nesklouznout do předškolní palogiky a nevykládat něco o nesrovnaných hlasitostech nebo tak, hlasitosti byly stejný, různý, menší i větší, nakonec se z toho stal megatest, my tři brňáci, co jsme tam byli na návštěvě, jsme tam ten večer zůstali snad do pěti do rána, bastlíř dokonce přespal na kanapi až do druhýho dne, a když jsme znova došli někdy okolo poledne druhý den (nešlo jinak), ti dva tam furt byli a hráli a hráli. Pak si to ten kámoš teda na dva týdny nechal. Pokud teda vyloučíš, že to bylo způsobený uniformě zvedlou hlasitostí (buď té lásky) a vyloučíš i utajený korekce na basech a vejškách, máš pro tento nečekaný průběh a závěr poslechového testu vysvětlení?

Díky.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      MATT: To je pěkný, že ti to dalo.
      HW audio audítko snad vlastníš, ne? Odpovídající levelu. Tak co tady? Co ses chtěl dozvědět? Jestli existuje podvědomí? Tady v tomhle klubu ses to chtěl dozvědět? Nebo ještě něco? A určitěs' tu rétoriku vystavěl tak, aby komukoli znalýmu věci stálo za to ti odpovídat? Já tě nějak nesleduju, ale co mám tak pocit z posledních let, tak ses na nic neptal, spíš tak pyskuješ/připyskováváš, standardní mód štěkající Blažkové z prvního patra. Čumí po ulici a má chytrý kecy. Co tě zajímá?
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: Kdyby se z tvých postů vyndaly kecy o věcech, který neznáš, a nechaly jen ty, který se jakkoli vztahují k něčemu, cos sám v životě slyšel či zažil, nezůstalo by taky vůbec nic. Já si prostě s tvejma smyšlenkama a vyčtenejma povídačkama z netu vykládat nechcu. Mě zajímá ta realita za tím. A té se nedostává. Je to jako bavit se s abstinentem o whiskách nebo s panicem o mrdání. K ničemu. Nezbejvá než si z tebe dělat srandu, protože si (z nějakýho důvodu) chceš tak strašně moc povídat. Proč?

NOIK: Tě moje odpověď neuspokojila? Cos čekal?
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Vždyť to říkám - kdyby se z tvých postů vyndaly kecy o mě, nezůstane vůbec nic :).

A Noikovi bys měl normálně odpovědět. Já už jsem se s tím, že se chováš jako idiot, nějak vyrovnal, ale lidi zvyklé na normální komunikaci to dokáže překvapit.
      SVANC
      SVANC --- ---
      Ovšem ta konstrukce, všechno vyfrézovaný z bloku hliníku, to se mi líbí, vážně. Udělaný je to určitě dobře a když pominu ty šílený kecy na jeho stránkách, tak vzorová je i prezentace grafů a naměřených hodnot.
      Ale jinak jsem opravdu rád, že si hudbu dokážu vychutnat, aniž bych musel dát za zesík nemalou část ročního platu.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam