• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERČESKOSLOVENSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA V OBRAZECH, ODKAZECH A VE VERŠÍCH
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    RSZ: ta byla nejlepsi. kam se na ni hrabaly kapitalisticky nesmysly jako...


    (ale ta vůně, ta vůně!)
    AMANT
    AMANT --- ---
    RSZ: ten kaminek se daval nak pod tu musku myslim..?
    RSZ
    RSZ --- ---
    N_I: já měl rád tuhle, výstřel dělal kamínek do zapalovače a škrtadlo, měl jsem jich postupně asi 10.

    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    N_I: se vzduchovkou do sebe sili akorat ti nejvetsi frajeri, kteri si vzali cepici a potapecsky bryle, coby balistickou ochranu.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    NAGASAWA: Vilem Tell ofc. Ivanhoe bezel taky, ale probehl bez odezvy sigru se sidlist.

    Villem Tell - cesky dabing
    http://www.youtube.com/watch?v=KwMiMjf1jxo

    RSZ
    RSZ --- ---
    N_I: ve skutečnosti střílení antiperlí bylo na hovno, každá druhá se rozprskla úderem pružiny, bohužel sehnat originální kuličky bylo nemožný
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    N_I: jojo. Kuse prisly hned po prvni epizode Ivanhoe. Sipy ze spejli se spendlikem, anebo jehlou, omotany provazkem zakapnutym kanagonem, anebo lakem na nehty. Vyssi modely s letkou z peri. Lepsi byla ale era luku, kdyz bezel Robin Hood. Kdo si vyrobil luk, kterym prestrelil panelak a jeste navic mel na zadech dva meze jako Nazir, byl hvezdou bloku.
    N_I
    N_I --- ---
    DEEFHA: na hrotu samo omotany spendliky at se to muze zabodnout..:)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    N_I: Ano! Kolíček na prádlo a guma do trenek :-D
    N_I
    N_I --- ---
    a skobičák...

    N_I
    N_I --- ---
    N_I
    N_I --- ---
    DEEFHA: jasne ale kdyz byl vykloktanej a jetej lehce..ne nova pruzina...mohl si taky mirit na hlavu....kdyz byl novej tak se mirilo od prsou dolu..:)

    jak jsme to mohli prezit ty leta..:)))) nevim....

    vzuchovkou se jeste obcas mohlo....ale malorazku uz jsme meli bobky vzit sebou do sadu do boje..:)

    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    N_I: Já měl flusbrok, s tím to bylo trochu záživnější :-)
    N_I
    N_I --- ---
    ukradeno od vedle, na antiperle



    a snazit se trefit oko samozrejme...
    MISTR_CHVEJ
    MISTR_CHVEJ --- ---
    SALVATOR: zalezi jak kde :D, u nas doslo k velkemu uhynu zvere po povodnich 97
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MORIARTY: Zmizeli do beden.
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    NAGASAWA: Myslím, že se to, stejně jako zajíci, vozilo do Francie.
    U těch zajíců jsem se taky dvakrát jako kluk účastnil honu, kdy se udělala rojnice přes celé pole a zajíci se nahnali do sítí a z nich se dávali do beden. Tenkrát ještě na polích byly mraky zajíců, nevím, kam zmizeli.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    MORIARTY: a vsechno to slo pekne do druzstva, kde se to vyvazelo imperialistum vymenou za tvrdy valuty :) Pekne meli soudruzi ten socialismus vymyslenej.
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    U nás na vesnici si v půlce osmdesátek snad každej kluk vydělával tím, že v příkopech a v křovích hledal šneky a ty, co nepropadli měrkou, tak dal do košíku a odnesl do výkupu.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    JESTEDMAN: Mimochodem - v letech 82-55 jsme kupovali v zapadnim Nemecku baleni šneku s bylinkami a maslem v luxusnim baleni Made in Czechoslovakia.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    DIVER: postup je snadný, ale zdlouhavý a pamatuju si ho. Nasbíráš 100+ šneků, necháš je 2-3 dny v písku bez jídla, aby se vyčistili, uvaříš vodu a do vroucí vody je po částech házíš, po chvilce v tý vodě trochu vyjedou z ulit, pak to sleješ, necháš vychladnout a malým nožem je komplet vytáhneš z ulit (ulity můžeš vypláchnout/vyvařit a následně do nich natlačit připravené maso s máslem a trochou strouhanky a zapéct v soli, v restauracích toto obcházejí a zapékají to v těch spešl miskách / u těch konzerv bylo i balení očištěných ulit), pak oddělíš maso od plev (všechny vnitřnosti, ikdyž ta jedna moravská firma dělá i šnečí játra, ačkoliv se jim žabožrouti smáli, že šnek játra nemá, tak obdrželi nějakou medaili za ten počin na nějakým významným fr. šnekofestivalu, ale já játra nepoznám :) ). pak ti teda zbyde maso (noha) a tu musíš celkem dlouho vařit, tř. s kořenovou zeleninou, urychluje se to v papiňáku, dokud nejsou nohy měkké.. no a pak to je hotový a připravený na vaření. Standard byla omeleta s nakrájenýma nohama a v případě slavnostnější hostiny se právě nasekaly, smíchali s trochou strouhanky, másla a bylinek, nacpali zpět do ulit (ne moc daleko), zapeklo se to v soli a už pak jen vydlabovalo takovejma uzoučkejma vydličkama, případně vyklepávalo, vysrkávalo a vždy to bylo chutné. Každopádně to nebyl velkej flák masa, ale chuťovka. Sezona je tuším od dubna do září, pak se zavíčkovávají, hodně se jich vykupovalo na vývoz, jateční jsou od průměru ulit 3cm, ale pokud to chceš pro sebe, tak můžeš i mladší maso :) zavařování si moc nepamatuju, ale nehledal bych v tom vědu, prostě bych to zalil nějakým neutrálním, mírně slaným nálevem a zavařil.
    JIMX
    JIMX --- ---
    ta demence s těma košíkama mě spíš udivovala v devadesátejch letech, kdy na tom stále některé soudružky prodavačky trvaly ... z dnešní situace, kdy si nosím do obchodů mnohdy vlastní košík by jim asi mrdlo :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam