• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERČESKOSLOVENSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA V OBRAZECH, ODKAZECH A VE VERŠÍCH
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    DNF: si mi pripomnel skolni hrachovku s parkem, omg :D
    KOMORAU
    KOMORAU --- ---
    DNF: Fešáckej pasťák- jak trefné. U náás byla furt kuřecí noha s rejží a k tomu kečup. Bylo to naprosto vodporný -kost s kouskem masa, rejže někdy tvrdá, jindy na sračku, podle toho jak se člověk dostal na řadu. Do dnes mám dojem, že to bylo snad každej tejden 2x / což je nejspíš blbost/ takovou hrůzu to ve mě tehdá vzbudílo.
    DNF
    DNF --- ---
    PREDSEDA: Me uz o tri roky driv stacila hrachova polivka. Par lzic jsem vydrzel, ale pak jsem poblil ucu, stolecek, zidlicku, a podlahu. Leta bezi a hrachovku mam rad, varim ji, a vubec - od zadnyho golema za okynkem jsem si zadny jidlo znechutit nenechal, protoze doma se to varilo v chutny verzi. Ze je skola vlastne takovej fesackej pastak jsem ale vedel od zacatku :)
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    Ve druhé třídě mi na talíř kydli hrachovou kaši.
    Zvednul se mi z ní žaludek.
    Celý talíř jsem odnesl k výstupnímu okénku.
    Za okénkem se shrbila obrovská postava kuchařky, ukázala na mě naběračkou a řekla: "To sníš!!!"
    Nabral jsem si lžící a polknul.
    Skrz okýnko jsem celou kuchařku gejzírem zeblil.
    Už mi to nikdy nenutili, ale celoživotní nenávist k tomu pokrmu mi zůstala.
    MISTR_CHVEJ
    MISTR_CHVEJ --- ---
    Zily v mase nebyly vubec problem, ale meli jsme stesti a dobrou skolni kuchyni( hlidalo se taky co se nesnedlo, ale u me nebyl problem ) jsem z vesnice, takze se u nas jedlo vse, zadne frflani :) jedine co me nejede do dnes jsou sladka jidla, pro me nepochopitelne kombinace a verim, ze to je i dobre, ale to necham druhym :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    Já si zase pamatuju, jak na lyžáku správce chaty uvařil rýžovej nákyp a většině dětí to moc nejelo. Jenom jistej spolužák byl úplně nadšenej a se správcem si dohodnul, že mu tento schová pekáč nákypu v lednici k večeři. Správce celej naměkko. No a večer se zjistilo, že aktivní soudružka, který do toho nic nebylo, slídila v lednici a v pohnutí mysli pekáč nákypu vyhodila.

    To byla moc pěkná scénka.

    Lyžák v sedmý třídě, tahle specialita československého školství mi byla vždycky trochu záhadou.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    my meli jednou na skole v prirode takhle leco, co nikdo nechtel a tak ho zbyl celej kotel. Ucitelka vzala vozejk s tim kotlem, jezdila mezi stoleckama a kdyz nekdo promluvil, tak mu za trest flakla na talir novou porci leca. Si to pamatuju dodnes, tu ztichlou mistnost, kde vsichni sedeli ani nedutali, nikdo se ani nehnul, jen ta uca krouzila s tim vozejkem a hledala komu to nalozit...
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    MEANKITTY11: :)) a taky jak jsem stali ve fronte na obed, jsme si lepili roh stravenky na ret, aby sme to nemuseli drzet v prstech
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    HNILOB: jo! kus latexovýho potrubí.
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    HNILOB: ale to sezeni s nejakou ucitelkou jsem zazil taky.
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    MEANKITTY11: lol to tmave maso melo casto takovou skoro pruhlednou zilu a mi chutnala nejvic z celeho masa!
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    Pokus “já to do tebe narvu i když nechceš”
    Potvrzuji cca 1986 sem vychovatelé ve školce poblil šaty z tuzexu když se rozhodla že do mě narve krupicovou kaši proti mé vůli…

    Počítám že tahle praxe frčela do konce tisíciletí min.
    CROSS
    CROSS --- ---
    U nás na základce se tradovala historka, jak takhle dohlížející učitelka u někoho v jídelně seděla a čekala, až „dojí“, a ten dotyčný taky tak seděl a klepal hliníkovým nožem do talíře, až talíř prasknul. Ale zejména na druhém stupni na konci osmdesátek už nám nikdo nic nenutil a zbytky si odnášela paní, teda soudružka, učitelka domů ve velkém černém kýblu pro dogu. Doga prosperovala, když se vedle mě postavila ve výtahu na zadní, koukali jsme si z očí do očí. (Poštěstilo se mi taky jednou táhnout ten kýbl, neb jsme šli hrát pinec ke spolužákovi, co bydlel s dotyčnou (a její dogou) ve stejném paneláku.)

    Tzv. sojový maso jsem zažil už v devadesátkách nad alejí, a pokaždý to byla jasná volba, maso schovaný pod omáčkou jsem začal znova jíst až někdy po třicítce.

    To je panečku téma. :-]
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    L4MA: nevedel jsem, ze hrajes na trubku :)) to jde samozrejme hygiena stranou :)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    PALEONTOLOG: tak dost. :)
    L4MA
    L4MA --- ---
    PALEONTOLOG: hodne OT, ale ja treba, pokud si nedam tri papirovy kapesniky na sebe, tak dva a mene prosmrknu, a nasledne mam horni polovinu tela pokrytou mokrejma papirovejma cuckama. ty negativa platenyho mi porad prijdou jako mensi zlo. :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MULTICAT: ten sopel v kapesniku vyschne a pri druhym vytazeni se z nej prasi tvoje hleny vsude kolem :) a kdyz mas fakt rymu, tak platenej vydrzi asi tak 2 minuty :)) ale proti gustu
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    jinak k tem flaxam, u nas doma se casto pekly bucky, kruty, delalo se hovezi, zabijacky, pekly se jitrnice, jedla se tlacenka, morek z kosti, varila se prdelacka, obiralo se kure, jedl jsem chrupavky, proste jsem vylezl z domu pripravenej skoro na vsechno. dodnes vyznavam doktrinu, ze masu dela chut az tuk, jinak je to suchy vlakno. zivot me ale nepripravil na salvu sunkofleku, ovocnych knedliku, skubanku s makem, buchticek se sodo a dalsich lidovych sracek, ktery dodnes nesnasim a podavat mi je na stul povazuju za utok na svuj majestat.
    nejhorsi maso nebylo prorostly, ale suchy duseny a krajeny po vlaknu. vsechno prorostly miluju <3
    a kvetinac jsem njkdy nevidel nikoho pouzit
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    PALEONTOLOG: jako jo, stromy taky. Ale mám jinej práh tolerance eklhaftu asi. Vlastně mi na tom nic humusáckýho nepřijde. A jsem na to celej život zvyklá :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MULTICAT: u tebe jde hlavne. o pocit, ze je to ze stromu, ale treba me prijde cokoliv nad jednorazovy pouziti jako solidni humus. ty ojety kapesniky zastrkany v kapse jsem vzdycky nesnasel.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    Tak toto musim dát i sem, ne jen do hrnkovýho auditka.
    Sehnala jsem tyhle Epiag šálky Pramen.

    To exkluzivní ultra oldschool logo!

    IKSIK
    IKSIK --- ---
    RSZ: To vyfoť! :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam