• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISJung - život, dílo, souvislosti, přesahy, ...
    SPIELMANN
    SPIELMANN --- ---
    LOOK: Eh, jen na svá mladá kolena lehce infantilním - právě projikuji svůj obraz Animy na jednu slečnu, libidózní energie teče tam kam má, všechny mé komplexy jsou přebity pudem rozmnožovacím, zkrátka zamilovanej až po ucho:o)

Jahody jsou mašlička... ONA je totiž taky na nyxu a její ikonka má taky mašličku a... no, chápete to ne?! Ehm.

Asi jsem už na dobro postižený - nedávno jsem shlédl (mimochodem výborný) film Corpse Bride (česky myslím Mrtvá nevěsta, režie Tim Burton) a při sledování mne automaticky napadaly věci jako: ano, hrdina právě sestupuje do svého nevědomí (záhrobí) musí totiž nejdříve dospět - nalézt svou citovou/akční stránku své duše (ona mrtvá nevěsta) aby mohl bez problému vstoupit do plnohodnotného vztahu... atd. atp.
    LOOK
    LOOK --- ---
    tak ja neco napisu :)

Spielmanne, co tvoje nova ikonka, mohl bys ji symbolicky rozebrat? nebo aspon rekni co je to nahore co vypada jako jahody :)

jinak dik za Sterna, opet pobavil (sadomaso Xenie, mobil jakozto pupecni snura, alchymie v nemocnici na kraji mesta :)
    KASTA
    KASTA --- ---
    STINGERS: jo tak sem hlavne koukej neco napsat....:)))
    SPIELMANN
    SPIELMANN --- ---
    Jan Stern opět na BL:o)

http://blisty.cz/2005/12/6/art25995.html

K těm pohádkám jsem se nedostal, má je půjčený kamarád:-(
    STINGERS
    STINGERS --- ---
    Bezva auditko. Procetl jsem skoro vsechno od začátku až dokonce. Hned zitra jdu pro Junga :)
    SPIELMANN
    SPIELMANN --- ---
    Červená karkulka je myslím v Bettelhemovi, podívám se doma...
    LOOK
    LOOK --- ---
    SPIELMANN: dik za nazor; neni v tech knihach nahodou rozebrana cervena karkulka a s jakym vysledkem?
    SPIELMANN
    SPIELMANN --- ---
    Četl jsem jak von Franz tak Bettelheima (Freudovský psychoanalytik) což jsou pokud vím asi jediné kvalitní publikace u nás (ale rád bych se pletl). Ty články jsou mix obou přístupů, někdy i s celkem zajímyvými postřehy, ale ve výsledku je to bohužel dort pejska a kočičky navíc napasovaný do formy, kterou si autor určil hned na počátku. Je to podobné jako když k psychoterapeutovi přijde klient a ten si ho okamžitě odiagnostikuje a snaží se napasovat do jemu známých šuplíčků aniž by ve skutečnosti poznal co má pacient za problém...

...nejvíc mne pobavil myslivec:o)))
    LOOK
    LOOK --- ---
    Nejlepsi by bylo, kdyby to nekdo porovnal s knihou Franz, M.-L. von - Psychologický výklad pohádek, kterou jsem bohuzel necet, ale pry je dobra.
    Ty clanky mozna jsou misty vyumelkovane, ale libej se mi. Ja to chapu, ze si autor trochu hraje, s psychoanalyzou s klientem bych to urcite nesrovnaval.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    LOOK: jak to na vas pusobi? mne to pripada vyumelkovane, nic to ve mne nevzbuzuje (jahody = klitoris, 12 mesicku = menstruace atd.). Pokud by psychoanalyza vypadala takhle, nechapu jak by mohla mit lecive ucinky...
    LOOK
    LOOK --- ---
    kdo nema co cist, tak:
    http://blisty.cz/2005/11/25/art25877.html
    http://blisty.cz/art/21376.html
    http://blisty.cz/art/22125.html
    sice vetsinou freudovina, ale dost zajimave
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    diky moc
    LOOK
    LOOK --- ---
    ja se toho ujmu
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ujal byste se nekdo zazalohovani tohoto klubu, kdybychom o zalohy prisli v souvislosti s planovanymi zmenami na nyxu?

su lina.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ja myslim ze popisuje komplexy.

(Komplexy maji nas, nikoliv my je. - muj oblibeny citat od Junga)
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Zaujala me ta debata v LSD auditku. Co si o tom myslite? Nepopisoval Jung take neco podobneho?

[ KERRAY @ LSD ]
    SPIELMANN
    SPIELMANN --- ---
    předvědomí:o)
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    look: urcite, jung to pise v prvnim dile nekde na tricaty strane prece...ze nektere veci jsou bliz prahu vedomi a nak to nazyva
    LOOK
    LOOK --- ---
    jo to urcite ma. k tomu me napada, ze kdyz se hodne snazis si vzpomenout, tak se vlastne snazis vedomim neco vyhrabat z nevedomi a vetsinou to nefunguje. aspon me vic funguje vyprazdnit mysl a nechat nevedomi at doda informaci samo. nebo na to zapomenout a pak, treba za nekolik hodin, me to samo napadne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam