• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISJung - život, dílo, souvislosti, přesahy, ...
    Oslovilo vás něco z Junga? Projevují se jungiánské motivy nějak ve vašem životě? Je pro vás užitečná teorie archetypů? Doporučíte knihu s Jungem či jungiánstvím související?

Který prezidentský kandidát je nejvíc fuj?

83 hlasy od 83 respondentů
    • 34.9% / 29 hlasů
    • 8.4% / 7 hlasů
    • 3.6% / 3 hlasy
    • 6.0% / 5 hlasů
    rozbalit záhlaví
    LOOK
    LOOK --- ---
    SPIELMANN: hm pod tim se mi nic moc nevybavuje, muzes me nasmerovat kde o n.o.k. najdu vic?
    SPIELMANN
    SPIELMANN --- ---
    LOOK: S negativním otcovským komplexem!:o)
    LOOK
    LOOK --- ---
    KASTA: tvuj N.C. mi pripada jako podkategorie extrovertniho mysliciho typu, kterych je na nyxu k videni docela dost :)
    LOOK
    LOOK --- ---
    SPIELMANN: :) me to teda jako maslicka moc nepripada, ale porad se nemuzu zbavit pocitu, ze jsem to uz nekde videl, ale nevim kde (mozna na nejake ikonce?:)

ad Corpse Bride: jasne, ty opravdu dobre filmy (a umeni obecne) reflektuji archetypy, vetsinou samozrejme bez autorova vedomi. (A ty spatne jen filmove umele konstrukce/schemata, ktere jinde nez ve filmu nefunguji. no mozna nekde v americe jo;) To tve prekladani do symbolicke reci zavani 'profesionalni' deformaci, no kazdej si skutecnost nejak preklada podle sveho vnimaciho filtru, myslim, ze je prinosne mit ten filtr co nejvic variabilni. neulitavat si na jednom zpusobu vykladu
    KASTA
    KASTA --- ---
    SPIELMANN: ten pocit nevyuzitych moznosti - "chut na jazyku" - to je jak kdy - tady v tom pripade u me ne, ale taky si to vybavuju - ale rozhodne je jakakoliv interakce s opacnym pohlavim zdroj ohromnyho mnozstvi podnetu pro sebezkoumani:))) od setkani se ocima se zajimavou pokladni v Tescu az po vasnivou noc na plazi v Karibiku.....:)))
    KASTA
    KASTA --- ---
    SPIELMANN: jo, ja taky doufam, ze to je ve stylu Monty Python...:) jak rikam je to PODNETNY - spousta zajimavejch postrehu, netradicnich a provokujicich uhlu pohledu - trochu mi to pripomina muj styl, i kdyz tady se snazim krotit, protoze mam zkusenost, ze spousta lidi to bere doslova - zvlast ,kdyz me znaji jen pres obrazovku... ale jak jsem o nem premyslel, tak muze bejt i ta druha varianta.... "nafoukanej curak", kterej si mysli ze vsechno vi - (N.C. - to je mnou definovana specificka nova kategorie osobnostniho typu...:)
    SPIELMANN
    SPIELMANN --- ---
    KASTA: Inu i jedna noc dobrá. Někdy snad i lepší než dlouhodobá záležitost (mě vždy poté zůstala taková zváštní chuť na jazyku, chuť těch možností, co by kdyby, chuť neopakovatelnosti prožitého, chuť konce a začátku něčeho nového v jednom okamžiku). No, zkrátka, je to takové to tao:o)
    SPIELMANN
    SPIELMANN --- ---
    Abych pravdu řekl, tak osobně doufám, že je takový trochu montypythonovský styl humoru. Kdyby to myslel vážně tak by to byla škoda inteligenta (protože některé nápady a postřehy co má mi přijdou fakt dobré:o)
    KASTA
    KASTA --- ---
    jeste k tomu Sternovi: me by zajimalo, jestli to vsechno mysli fakt naprosto vazne, nebo jestli si z toho dela soucasne i tak trochu prdel.... i kdyz v kazdym pripade je to hodne PODNETNY :)))
    KASTA
    KASTA --- ---
    SPIELMANN: :)))) jo, to ti zavidim - ja si chtel taky zaprojikovat, ale bohuzel to vydrzelo jen jednu noc :)) - ale i tak to nebylo spatny....:))

ten Stern je HUSTEJ !!! kouknul jsem i na nejaky jeho starsi clanky, mam teda trochu problem se tim jeho myslenkovym rejem prokousat, ale nektery vyvody jsou fakt perly:))))
    SPIELMANN
    SPIELMANN --- ---
    LOOK: Eh, jen na svá mladá kolena lehce infantilním - právě projikuji svůj obraz Animy na jednu slečnu, libidózní energie teče tam kam má, všechny mé komplexy jsou přebity pudem rozmnožovacím, zkrátka zamilovanej až po ucho:o)

Jahody jsou mašlička... ONA je totiž taky na nyxu a její ikonka má taky mašličku a... no, chápete to ne?! Ehm.

Asi jsem už na dobro postižený - nedávno jsem shlédl (mimochodem výborný) film Corpse Bride (česky myslím Mrtvá nevěsta, režie Tim Burton) a při sledování mne automaticky napadaly věci jako: ano, hrdina právě sestupuje do svého nevědomí (záhrobí) musí totiž nejdříve dospět - nalézt svou citovou/akční stránku své duše (ona mrtvá nevěsta) aby mohl bez problému vstoupit do plnohodnotného vztahu... atd. atp.
    LOOK
    LOOK --- ---
    tak ja neco napisu :)

Spielmanne, co tvoje nova ikonka, mohl bys ji symbolicky rozebrat? nebo aspon rekni co je to nahore co vypada jako jahody :)

jinak dik za Sterna, opet pobavil (sadomaso Xenie, mobil jakozto pupecni snura, alchymie v nemocnici na kraji mesta :)
    KASTA
    KASTA --- ---
    STINGERS: jo tak sem hlavne koukej neco napsat....:)))
    SPIELMANN
    SPIELMANN --- ---
    Jan Stern opět na BL:o)

http://blisty.cz/2005/12/6/art25995.html

K těm pohádkám jsem se nedostal, má je půjčený kamarád:-(
    STINGERS
    STINGERS --- ---
    Bezva auditko. Procetl jsem skoro vsechno od začátku až dokonce. Hned zitra jdu pro Junga :)
    SPIELMANN
    SPIELMANN --- ---
    Červená karkulka je myslím v Bettelhemovi, podívám se doma...
    LOOK
    LOOK --- ---
    SPIELMANN: dik za nazor; neni v tech knihach nahodou rozebrana cervena karkulka a s jakym vysledkem?
    SPIELMANN
    SPIELMANN --- ---
    Četl jsem jak von Franz tak Bettelheima (Freudovský psychoanalytik) což jsou pokud vím asi jediné kvalitní publikace u nás (ale rád bych se pletl). Ty články jsou mix obou přístupů, někdy i s celkem zajímyvými postřehy, ale ve výsledku je to bohužel dort pejska a kočičky navíc napasovaný do formy, kterou si autor určil hned na počátku. Je to podobné jako když k psychoterapeutovi přijde klient a ten si ho okamžitě odiagnostikuje a snaží se napasovat do jemu známých šuplíčků aniž by ve skutečnosti poznal co má pacient za problém...

...nejvíc mne pobavil myslivec:o)))
    LOOK
    LOOK --- ---
    Nejlepsi by bylo, kdyby to nekdo porovnal s knihou Franz, M.-L. von - Psychologický výklad pohádek, kterou jsem bohuzel necet, ale pry je dobra.
    Ty clanky mozna jsou misty vyumelkovane, ale libej se mi. Ja to chapu, ze si autor trochu hraje, s psychoanalyzou s klientem bych to urcite nesrovnaval.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    LOOK: jak to na vas pusobi? mne to pripada vyumelkovane, nic to ve mne nevzbuzuje (jahody = klitoris, 12 mesicku = menstruace atd.). Pokud by psychoanalyza vypadala takhle, nechapu jak by mohla mit lecive ucinky...
    LOOK
    LOOK --- ---
    kdo nema co cist, tak:
    http://blisty.cz/2005/11/25/art25877.html
    http://blisty.cz/art/21376.html
    http://blisty.cz/art/22125.html
    sice vetsinou freudovina, ale dost zajimave
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam