Ha! Povedlo se to! Tak dlouho sem se do tohodle auditka nekoukal, až se objevilo 100+ nepřečtených příspěvků!A teď sem to (v práci...;) ) vzal jednim šmahem. Uáááááá!!!!!!!!!!!!!!!To je pocit...:-DDDDD
Ad Já: k diskusi níže se mi asociuje G. Marcel, konkrétně Filosofie naděje, nebo jaxetomenuje... Nemám to po ruce, ale matně si pamatuju, že možnost víry tam nějak vyvozuje z paradoxu Já: Když se snažim popsat Já, tak ho už popisuju jako objekt, ne subjekt, je to už prostě ne-Já. A kdo se ho snaží popsat? Já? Ale jak to řeknu, už to nejsem já atd. Prostě se to hezky cyklí...;-)
A pač na mě z podvědomí pokřikuje Hegel a Fichte a Feuerbach a kdovíkdoeště, jen připojím asociaci k JÁ: Taková malilinkatá kulička (ne MONÁDA, dej pokoj, nejlepší světe ze těch.. no...), nejspíš modrá, nemá žádnej rozměr, velikost ( i když je malá, no...), a kudy se pohne, tam se za ní křiví časoprostor jakoé meteorickej roj.
Tak. Tohle s člověkem udělá 100+ nepřečtenejch příspěvků..........................Sorry za OTTTT