• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISJung - život, dílo, souvislosti, přesahy, ...
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    LABEL: Pereš se s tím, aby to nebyla jen individualistická onanie, která k ničemu - vyjma zaujetí sebou samým - nevede? Tohle bych nicméně do poslání nejspíš netahal, i když to s tím může souviset..
    LABEL
    LABEL --- ---
    STEPNI_VLK:
    myslím, že mi hodně věcí došlo právě díky četbě Junga, nevím, jestli se to dá nazvat "posláním", momentálně se peru s vytahováním temného na světlo a zvědoměním...
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    LOOK: ad O vzniku osobnosti - opět jsem si během čtení uvědomil, nakolik jsou Jungovy texty navzdory svému stáří stále aktuální. Vskutku radost něco takového číst..

Na(ne)štěstí jsem si zároveň také uvědomil absenci něčeho jako poslání ve svém nitru, resp. jistý zmatek, který provází přemýšlení o tomto.
    Jak to máte vy (v souvislosti s věkem)? Máte své vnitřní poslání, povolání (a pokud ano, kde berete tu jistotu)? A přemýšleli jste o něm nebo k vám přišlo jako satori, naprosto nečekaně?
    LOOK
    LOOK --- ---
    pribylo na nastence:
    Jung - O vzniku osobnosti
    Jung - O synchronicitě [html text]
    LABEL
    LABEL --- ---
    LU_EXE:
    nebo u Dobry v Celetné...
    SPIELMANN
    SPIELMANN --- ---
    LU_EXE: Určitě ji prodávají v Kanzelsbergeru na Václavském nám. -1. patro v sekci filosofie, náboženství, esoterika...
    SPIELMANN
    SPIELMANN --- ---
    SEN V JUNGOVSKÉ PSYCHOTERAPII

PhDr.Luděk Běťák

Seminář bude úvodem do problematiky. Bude obsahovat praktické ukázky na příkladech z vlastního snového materiálu účastníků i na příkladech z praxe.

Termín: 21.-23.4.2006
    Časový rozvrh: pá: 16.00-20.00 so: 9.00-19.00 ne: 9.00-12.00
    Termín zaplacení: 31.3.
    Variabilní symbol: 21234063
    Cena: 1 550 Kč
    snížená 1 250 Kč ( Snížená cena platí pro studenty denního studia, nezaměstnané, matky na MD, matky samoživitelky, důchodce a invalidní důchodce.)
    http://www.viap.cz/seminare.htm
    V semináři jsou 4 poslední volná místa.
    INANNA
    INANNA --- ---
    LALINA
    LALINA --- ---
    na pohadky je Anezka Janatova jako delana:-))

Zdravím Vás z Akademie Tabor!

Stále jsou volná místa na těchto dvou seminářích:

LÉČIVÁ MOC POHÁDEK. 10. - 12. února 2006 v Nové Vsi nad Popelkou.
    Semináře vede PhDr. Anežka Janátová, která se studiem symbolů zabývá celoživotně a zná jejich léčivou sílu. Vypravování. Divadelní ztvárnění. Výklad a porozumění. Speciální program pro děti.

SETKÁNÍ HUDBY A DIVADLA NA POZADÍ ANTICKÉHO DRAMATU. 24. – 26. února 2006 v Nové Vsi nad Popelkou. Muzikoterapeut Jan Braunstein nás provede světem antické hudby pomocí zpěvu a hry na hudební nástroje. S hercem Justiem Svobodou společně ztvárníme antické drama a vyslechneme si teoretické přednášky Adama Krejčíka.

Jen připomínám, že si velmi vážíme účastníků našich seminářů a to samozřejmě i v případě, pokud nemohou zaplatit plnou částku účastnického poplatku. Vždy jsme ochotni všem naslouchat a cenu přizpůsobit.

V případě nejasností mě neváhejte kontaktovat.

Zlata Žaludová
    Tel. 776 659 213
    www.akademietabor.cz
    CIPROS
    CIPROS --- ---
    KASTA: Díky:o)

SPIELMANN: Díky moc. Franzovou už naštěstí mám. :o)
    KRAKI
    KRAKI --- ---
    SPIELMANN: priklanel bych se spis k pokracovatelum a nebo primo Jungovi, ale nepohrnu nicim...
    SPIELMANN
    SPIELMANN --- ---
    KRAKI: Nerušíš (tedy alespoň mně ne:o). Jen by to chtělo upřesnit, jestli máš na mysli psychoanalýzu přímo Freudovu, či jeho pokračovatelů z ní vycházející (Adler, Fromm, Sullivan) nebo analytickou psychologii Jungovu?
    SPIELMANN
    SPIELMANN --- ---
    CIPROS: Sám Jung se pohádkami až tolik nezabýval, to spíš jeho pokračovatelé. U nás vyšlo pouze Franz, M.-L. von, Psychologický výklad pohádek, Portál, Praha 1998. Jinak základ o archetypech viz. Výbor z díla II. jak psal už Kasta.
    KRAKI
    KRAKI --- ---
    Sim sim, omlouvam ze rusim, nezachranil by nekdo moji bidnou kuzi a neposlal mi nejakou esej nebo aspon koncept eseje tykajici se psychoanalýzy ? kdyztak posta abych tady nerusil... dekuju
    KASTA
    KASTA --- ---
    CIPROS: jo tak to musis na Spielmanna:))) ja nasel jen "O fenomenologii ducha v pohadkach" ve Vyboru z dila II... urcite toho bude vic...
    CIPROS
    CIPROS --- ---
    Chtěl bych vás poprosit o pomoc. Může mi někdo poslat odkazy na díla (příp. stěžejní pasaže), kde se vyskytuje Jungova teorie archetypů podle pohádkových bytostí? Ve studiu Junga jsem total laik. Díky.
    LALINA
    LALINA --- ---
    analyzam a rozborum pohadek a legend se krome jinych venuje i Anezka Janatova v Akademii sociálních umení Tabor

http://www.akademietabor.cz/
    LALINA
    LALINA --- ---
    protoze prave pohadky nejsou nejaky rozpravenky pro ukraceni chvile ale maji nejakej vnitrni smysl a poslestvi a podtext..symbolismus a v tom nejlepsim pripade iesoterni obsah... proto se nekomu muzou zdat proste prilis slozity k "rozboru"... pouzivame-li totiz nejom rozum a LMH, nelze dost plne nahlednout sdeleni, ktere ty spravne pohaedky nebo legendy ukrvaji..

Cetl tady nekdo Chymickou svatbu Chistiana Rosenkeutze? Nebo Myerinka, E:T:A: Hofmanna? Emanuela Swedenborga?

To clovek proste musi projit nejakou cestu a pochopit skyrej smysl, aby mu ta dila neco vic rekla.....jinak v tom vidi jen povrch: hlavy obesencu a podobny rekvizitky:-) ..ovsem Grimmy jsem cetla a s uspechem zapomnela, asi jsem jeste nemela "klic" ke sdeleni (je to uz pradavno) a enbo v nich nic moc neni a je to jen pokus o nejakou podobnou alychmicko mysticko magickou literaturu..to nevim. andersen..to samy...mozna bych se do toho mohla mrknout ted, po letech, ale po pravde receno, nejak me to netahne...

ctu prave toho Swedenborga a to je moc prima...
    KASTA
    KASTA --- ---
    DOROTKA: no to je fakt, ze Grimmove a nektery dalsi "etnopohadky" jsou drsny - cetl jsem neco ze sibire a od kolegu Romu a bylo to husty - a vlastne Erben je taky drsnej - asi si pod slovem "pohadky" podvedome nejdriv vybavuju takovy ty mily, dobre koncici.... tak to o happyendu beru zpet
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam