já jsem u sebe vypozoroval,že mohu své sny rozdělit do několika katgorií.
Sny,v kterých se čistí mé podvědomí od všeho možného bordelu,prostě si zde odžívám určité věci,jako např.strach atd. a to je jejich jedinný význam,na nic to nepoukazuje a dál s tím nejsem v životě konfrontován.
Sny tzv.bdělé/lucidní,v kterých si naprosto uvědomui,že s ním,mohu se v nich rozhodovat atd.jsou spúojeny s astrálním cestováním a může je využít pro různé věci-od prosté zábavy po vzdělání sebe sama na jiných úrovních sebesama.
Sny,prodchnuté vyšším vědomím,v kterých dostávám určité nauky,setkávám se s "vysokými "bytostmi,přijímám různá požehnání a zasvěcení.Tyto sny vnímám jako tzv.prahové nebo přelomové a mívám je většino na konci nějákého mého životního cyklu.
Sny,složící mému seberozvoji a sebereflexy.V těchto snech,nebo spíš dodatečně po probuzení rozpoznávám různé postavy snu jako sebe sama.Můžou v něm vystupovat lidé,které znám ve svém norm.životě.Ve snu je interpretuji podle toho,co pro mě v životě dané osoby představují.Tj.nechápu je jako danné osoby,ale jako personifikaci určitých kvalit.Zjednodušeně i moho představovat např.me vyšší já,nižší já,vnitřní dítě,masku,určitou charakterovou strukturu či určitou emoci.Dále ve snu používám práci s určitými zákl.symboly jako např.dům-mé tělo,voda-emoce,řeka,čí jízda vlakem-život,životní cesta,potom určité barvy a jejich symbolika atd.