• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISJung - život, dílo, souvislosti, přesahy, ...
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    ALISTAIR: To je v pořádku, myslím že je taktické očekávat co největší sračku. Samozřejmě že by šlo natočit něco psychologicky a tematicky zajímavějšího. Já jsem ale rád i za tohle. Cronenberg natočil dost divných filmů na to, aby to nebyl úplný mainstream. A pak, Keira Knighley jako masochistka! Považ! ;)
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    ALISTAIR: no tak obsah lze lehce vyvodit i z te u nas vydane knihy. horsi zpravou, je, ze je to pokud sem pochopil vycuc z vycucu(neb predobrazem je divadelni hra delana na zaklade te knihy od Kerra).
    samozrejme, si vybrali to "zajimave", tedy vztahy otcu zakladatelu s pacientkami, atd atp..je to z dnesniho pohledu jiste bulvarni, ale tema to je skutecne zajimavy, zvlaste ve svetle toho, jak oni samotni nakladali se svymi teraspeutickymi zasadami(a jak samotni podlehali pudum;). s konecnou platnosto to zkratka odsoudim az to uvidim a reknu ti, ze predstava Kkronenbergova filmu, jenz bude zobrazovat mysticke vize C.G. Junga, mne uprimne desi;)
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    TAURUS: já nějak nevím, zdá se mi, že se jen potvrzují mé předběžné obavy, nemám z toho traileru pocit, že by to bylo o Freudovi a Jungovi, ale spíš o tom, že se někdo snaží vydělat tentokrát na těhle jménech... že je to námět vhodný tak do "inteligentního" bulváru typu 100+1...

    když už prznit psychologii, tak aspoň nějak velkoryse, měli by se třeba pokusit natočit mystické vize v nichž se Jungovi zjevoval Jiný svět a jejichž svědectvím je Červená kniha. Přim tom by se rozhodně nemuseli upejpat se zvláštními efekty...

    pořád se mi zdá daleko zajímavější třeba tohle:

    The World Within: C.G. Jung In His Own Words Part 1 of 6 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=mqR1YYL5lls
    LOOK
    LOOK --- ---
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    ALISTAIR: A Dangerous Method: už je to tady http://www.youtube.com/watch?v=uZ7JKmcLTsI
    ANDULA
    ANDULA --- ---
    LADYWAVE: Jestli se pohybuješ v Praze, jsem ho levně (myslim 190,-) kupovala na Dejvické - když z metra lezeš směr na Šárka a letiště, ve vestibulu je několik stánků (květiny, bombóny...) a mezi nima i jeden s knížkama. Mají tam vždycky nějaké zlevněné z Portálu. Občas se dá natrefit na dobrý kousky tak za polovinu ceny. Slovník AP od Müllerů tam mávají dost stabilně.
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    LADYWAVE: to je to utly, co vydal kocourek v ty svy edici?
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    Ahoj, sháním Slovník analytické psychologie...netrčí vám někomu doma zbytečně? koupila bych, díky
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Man and his symbols česky nevyšlo. A anglického překladu bych se nebál. Bude podobně jako jiné velmi kvalitivní.
    LOOK
    LOOK --- ---
    DAW: zkus dohledat originalni nazev jungovy prace (nebo praci pokud jich v knize vic) a kde vysla v nemcine, v nejakem vyboru z dila apod, teoreticky muze byt prelozena pod jinym nazvem.
    dalsi moznost je najit jiny text o stejnem nebo pribuznem tematu, ktery je prelozeny.
    LIESKO_VEC
    LIESKO_VEC --- ---
    DAW: jo, zda se, ze nevyslo. Jung se krasne cte, v dane dobe mi to bylo hodne blizke. Ted jsem jaksi zanevrela na knihovnu ... neni cas. Ale urcite se chystam v jeho spisech pokracovat :)
    DAW
    DAW --- ---
    LIESKO_VEC: jé hele :) Taky se zajímáš o Junga?
    Ono to v češtině asi teda vůbec nevyšlo.. což je docela blbý, páč předpokládám, že to napsal v němčině, pak to někdo přeložil do angličtiny a já to mám zas ve svym mozku překládat si do češtiny.. no tak to asi nemá vůbec smysl..
    LIESKO_VEC
    LIESKO_VEC --- ---
    DAW: clovek a jeho symboly. Ale ceskou verzi jsem nenasla.
    DAW
    DAW --- ---
    Nevíte někdo o českém překladu knihy, která se v angličtině jmenuje Man and his symbols? V češtině tedy Člověk a jeho symboly - ale možná přeložili název trochu jinak?
    STRYX
    STRYX --- ---
    Rrrr... takovy lisak ten Jung :o)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    YMLADRIS: ó-ó!! Na to, že to natáčí jsem úplně zapoměl, bezvadná knížka to je...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YouTube - ‪A Dangerous Method (2011) Official Trailer - Keira Knightley & Michael Fassbender‬‏
    http://www.youtube.com/watch?v=uZ7JKmcLTsI
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    CENSORFUCKER: super
    CENSORFUCKER:a to je po slovensky? :)
    LIESKO_VEC
    LIESKO_VEC --- ---
    Kdyz jsme uz u toho Skalu, co rikate na jeho stredisko hlubinne psychologie http://www.psychopompos.cz/ a napr. ty akce (Cetba z Cervene knihy nebo skupina snu)?
    Byl jste tam nekdo? Je to urceno pro pracovniky v oboru nebo pacienty nebo pro kohokoliv? Nejak jsem to z te stranky uplne nepochopila.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    No Skála mě taky zklamal svým poměrně krátkým textem o analytické psychologii v nově vydaném sborníku současná psychoterapie. Užívá poměrně starých zdrojů (větší část textu stojí na článku Andrew Samuelse z roku 1985 ze sborníku jungians and post-jungians) a některé z nich autoři již docela slušně revidovali (třeba Samuels ten svůj článek předělal v roce 2006 a taky třeba změnil typologii jungiánských škol apod.) No holt škoda této neopakovatelné možnosti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam