HUSOKACHNA: ja uz si vsiml, ze se tu berou vsichni desne vazne, zvlaste, kdyz dokazi obcas opsat nejaky citat z(nejake te) knihy... byl to vtip a zamerna provokace, neb mi ta "dikuse" prisla smesna (stejne jako dve do ni v(y)tahle citace Junga, jez se v obsahu zasadne lisi, zato v ducharske forme takrka splyvaji)... co se ovsem pudove teorie tyce, tak nemusim sahat do knihovny, abych si pamatoval, jak Jungovi vadila... Darjeeluv ocividny "prehmat" jsem tedy po vzoru Freudovych prereku klasifikoval jako nevedomou trefu do cerneho, neb archetyp pudem sice samozrejme neni, ale v ramci psychoanalyzy i analyticke psychologie v mnohem hraji zastupnou roli, to je cele, nenapadlo mne, ze je nutne to (zrovna zde) vysvetlovat... co se tyce vyznamnosti Junga, o ni muze byt jen tezko pochyb(a to i v pripade, ze s nim nesouhlasis vubec v nicem), pro mne osobne to s nim cim byl starsi slo stale vice a vice z kopce a myslim, ze jeho pozdni prace jsou ve skutecnosti jeho vlastni psychopatologickou diagnozou... to nic nemeni na faktu, ze takovy ignorant, abych radu jeho prispevku(ovsem predevsim k mytologematum atd) kvitoval jako nezajimave, proste nejsem...
PETJULE: jo dotaznik, tak ten to tu skutecne postavi do late...