• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISJung - život, dílo, souvislosti, přesahy, ...
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Kniha představuje unikátní výbor obrazů z archivu Institutu C. G. Junga v Curychu, který obsahuje více než 4 500 originálních maleb a kreseb vytvořených pacienty buď samotného C. G. Junga, nebo jeho spolupracovníků (J. Jacobiové) v letech 1917 až asi 1955.

    Výpravná kniha přibližuje téměř 200 reprodukcí, které tematicky rozděluje (hrozba, mandaly, tělesnost a sexualita, zmatek a zničení apod.) a dává je do kontextu Jungova psychologického myšlení a jeho terapeutické praxe. Ta v pacientech podporovala metodou aktivní imaginace léčebnou a transformační sílu tvořivosti, díky které vznikala terapeuticky i esteticky pozoruhodná díla.

    Průlomová publikace odkrývá nejen dosud málo známé aspekty Jungovy terapeutické práce, ale představuje také mimořádnou výtvarnou paralelu k jeho Červené knize. Doprovodné texty jsou dílem předních znalců díla C. G. Junga – i u nás známých Vereny Kastové, Ingrid Riedelové aj.

    Psychologie | Kniha obrazů | Nakladatelství Portál
    https://obchod.portal.cz/...azu&fbclid=IwAR3YR49sf1ydHalzxteqcxsz4d9GdV8Ze7yPMhIaSk1HuK3Ai3T51DqJ9cM




    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Jak odkrýt souvislosti zasuté pod racionálním moderním myšlením - ceskapozice.lidovky.cz
    http://ceskapozice.lidovky.cz/...nim-myslenim-p9u-/recenze.aspx?c=A180727_141906_pozice-recenze_lube
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Narozeniny! Carl Gustav Jung, July 26, 1875, Kesswil, Switzerland
    (image: The Light at the Core of the Darkness)

    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Tak jeste jednou: Jestli si nekdo tady mysli ze Buh - U JUNGA - je neco jineho nez judeo-krestansky Buh z Bible, tak je naprosty idiot.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Jasně, všichni ostatní jsou idioti, jen Kocourmikes je letadlo. Na Junga sice odborník není, ale přesně ví, jak co myslel. Pane Bože, to tu ale zase máme pěkně "intelektuálně" nablito, jen co je pravda.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Spielman, jestli si myslis ze krestansky Buh neexistuje..... :D :D :D

    jeste jsem musel dodat tuhle.

    Samozrejme Jung nejen ze byl verici, existenci Bozi bral jak samozrejmost, a tim se ma na mysli Buh ze stareho a noveho zakona, resp. Buh je jenom ve starem zakone, novy zakon jsou bez Apokalypsy jen takove pribehy a komentare
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Mimochodem, ta kniha je uplne vymyslena umela, ten Job, napsana a vymyslena clovekem. Jung jenom pouziva ideje z ni aby analyzoval samotneho BOHA, ovsem ne lidsky obraz Boha z Bible, ale tak jak doopravdy BUH existuje (BUH opravdu existuje mimochodem, je to ten z Bible, samozrejme ne ze tam nahore, ale proste krestansky Buh skutecne a konkretne existuje rozumime si)

    preji vam pekny den.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    s tim otec-syn v knize Job, to je trochu legracni postreh, nicmene Jobovi zahynulo 10 deti, i ta kniha samotna je uplne o necem jinym, a kdyztak Buh akorat rika ty me Jobe prece nebudes poucovat..... a o to neni prece zadny vztah otec-syn, takze je to nesmysl, jenom ten patriarchat co strika z te bible ti zahral na tvoje vlastni psychicke usporadani. vidis tak i jsme se neco dozvedeli i z analyzy na nyxu, staci premyslet, vsude je nejaka hloubka a poklady
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    SPIELMANN: dobry, jen tak dal, ja jsem treba vubec neprostudoval alchymisticke spisy z Junga, nic mi to nerika, ikdyz to uznavam, proste to nejedu, ikdyz to spousta lidi zije aniz by si to uvedomovali ze je to alchymie. Takze trochu tomu rozumim ale nejsem vubec odbornik, samozrejme ani na Junga obecne. Jsme v poloodbornem auditku. Vsimni si ze to nastartovalo i Darjyla, ze Donald cetl Junga a pak na me hral Castanedu, ja zas na nej hral otec-syn :)
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    SPIELMANN: takze primo v Jobovi ve starem zakone, no tak to si delas legraci, to je jak nosit drive do lesa, protoze bible cela je patriarchalni jako poleno, ze to na tebe primo strika z kazde stranky bible hahaha ten patriarchat coz je otec-syn :) no tak si rekl obvious vec, je to tak na kazde nebo kazde druhe strance cele Bible strance a ne jen v knize Job.
    SPIELMANN
    SPIELMANN --- ---
    KOCOURMIKES: Jen abych upřesnil - vztah otec-syn nacházím v knize Jób, nikoli v odpovědi na ní. Ale chápu, že jsem pravděpodobně i tak mimo. Holt co nadělám, proti 20 letům sledování Donalda je prostá boule na čele jen slabý odvar a pro osobní interpretaci Junga natož pak starého zákona naprosto nedostačující. :-(
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    SPIELMANN: rad jsem te poucil, tohle sleduju pres 20 let, mozna skoro tak dlouho jako Donald, ikdyz co my vime, treba cetl Junga v 80tkach :)
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    SPIELMANN: ano, pokud jsi tam nasel vztah otec-syn tak je to blbost.... neni to o lidech vubec, na lidi neprenosne.
    SPIELMANN
    SPIELMANN --- ---
    KOCOURMIKES: Njn, když's to napsal takhle, tak to holt bude pravda, s tím se nedá nic dělat.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Jeste jednou, Odpoved na Joba je kniha ciste a jenom o krestanskem Bohu z Bible, starozakonim a novozakonnim, o nicem jinem ta kniha neni. Jung neni new age a nelze michat s new age a spol. (Grof ale taky neni new age)
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Ta posledni Jungianska analyza Trumpa (je i tady v auditku) byla naprosty nesmysl. To spis freudianska analyza by pasovala.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    tak to zase zklidni priteli...
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    DARJEEL: Cetl Junga, nikoliv Castanedu. Nechapu proc to vytahujes kdyz pises o ghostwriterovi. Ano necetl kazdou new age kraviny kterou jsi precetl ty treba, takze nezkousej uz dalsi tituly :)
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    SPIELMANN: tak to jsi uplny blazen, protoze Odpoved na Joba je ciste nabozenska zalezitost, religionisticky text.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KOCOURMIKES: tak hlavne jestli cetl Castanedu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam