aha, podosobnosti by fakt mohl odpovidat komplex.. znam 'podosobnosti' z gestaltu nebo odkud, tak jsem si to nespojila. pripada mi ale, ze komplex je trochu obecnejsi pojem. predstavuju si, ze komplex je podle junga jakykoliv shluk psychickych obsahu (konceptu, emoci, predstav, asociaci, rekaci, myslenek, janevimceho), kterej je organizovanej kolem nejakeho vyznamu a na kterej ma clovek nejakou vyraznejsi emocni reakci. Spoustu komplexu ma kazdej clovek (napr. komplexy organizovane kolem jevu 'matka', 'otec', 'ja', 'smrt', 'domov'), spoustu ma kazdej individualne ('Liberec', 'cikani zasrani', 'studium na vysoke skole'). Na svet reagujeme typicky v ramci nejakeho komplexu (vidim 'ty zasrany cikany', jednam podle sveho komplexu 'zasrani cikani'), uz predem naucene, setrvacne. V tom je to podobny podosobnosti, ktera taky tak trochu urcuje chovani. No vlastne to lze fakt chapat jako to samy.
Nejsem moc systematicka, nepamatuju si, kde konci Jung a kde zacinam ja. Uvitam vase nazory a upresneni, kdykoliv.