KASTA --- --- 12.01:24 13.5.2005 Mam chut se k tomu vyjadrit jako premyslejici zena ;)).... Kdo vi, jak je to s tou nic moc inteligenci....;)
Dokazu chapat intelektualni procesy "muzskeho typu", pokud s nejakym muzem diskutuju, rozvijet je taky, cist timto zpusobem pojate texty a prijimat z nich sdeleni - a myslim ze i pomerne obstojne nejake vlastni pisemne logicke uvahy produkovat...;)
Ale provozovat to nejak ve vetsim rozsahu a do hloubky se mi nechce, protoze mi to pripada jednoduse neefektivni. Svet je prilis slozitej, aby se dal postihnout rozumem a logikou a jednotku po jednotce popsat a vysvetlit, a i kdyz se to u nejakeho uzce vymezeneho useku jakztakz podari, nema to, pokud se to deje na ciste intelektualni rovine, zadny ucinek - tim, ze dokonale definujes psychologicky problem nedojde k uzdraveni a zmene chovani.... Takze proc se vlastne do toho namahaveho procesu intelektualniho pitvani poustet? Jsem zamerena prakticky, na vysledek, a sedet a namahat si hlavu a oci jen tak pro nic za nic me proste nebere....
Mnohem lepe mi prakticky funguje shromazdit ty informace, ktere me pritahnou a jsou k veci, uvolnit se, naladit a pockat, co vyplyne.....tj. pouzit intuici. Dokonala logicka analyza stejne jednoduse neni mozna, nikdy nebudu mit vsechna data a nebudu objektivni, tak proc se o ni s obrovskym usilim snazit? K cemu? Prijde mi to jednoduse jako plytvani eneregii....
Jsou situace, kde pro me ma logicke mysleni, studium a analyza informaci a vyvozeni logickych zaveru sve nezastupitelne misto, zpravidla prakticke situace v beznem zivote (pravni veci, prace, atd.), ale funkce je stale spis podpurna, nez ze by se pouhou logikou dalo dojit ke konecnemu spravnemu rozhodnuti....