Jak psala Ym. je to v té knížce od Kastové (já si jí teď nedávno přečetl a teď dělám chytrýho:o)
Ve zkratce - negativní otcovský komplex má kořeny v neprožití pocitu "my" mezi potomkem a otcem. K tomuto nedojde mj. proto, že díťe není považováno (nebo se nepovažuje!) za "dostatečného" partnera pro svého otce (tj. dostatečně schopného, inteligentního, silného, znalého apod.) čímž vznikne v dětské psychice pocit méněcennosti a následně pokus otci se vyrovnat příp. jej překonat. (za tím vším je ale ta touha vytvořit ono "my", vedená úvahou "když budu stejně dobrý jako on, tak snad konečně budeme spolu).
Toto je podle mne komplex okolo negativní stránky anima, taková ta Saturnská forma. Stejně tak má svou temnou stránku i Anima, tj. ta pohlcující, svazující, ovládající, na kterou se pak váže negativní mateřský komplex.
Jinak, omlouvat se nemusíš, já ti rád odpovím, alespoň můžu machrovat čímž si zvednu sebehodnocení a tak se snad časem odvážím vzhlédout od tátových palců k jeho kotníkům!!!
Je fakt, že jsi se postavil do submisivní polohy - kdyby jsi si do mne rejpnul, tak bych se tě snažil setřít, zesměšnit, umlátit argumenty zkrátka znehodnotit, čímž by se logicky zvýšila hodnota mne samotného (tedy, já bych to neudělal, protože tohle už mám narozdíl od jiných ubožáků na tomhle webu zvládlý, protože já narozdíl od nich jsem chytrej a namakanej a vyrovnanej a zasvěcenec 8. úrovně a level 36!!! a oni jsou jen tupci dokola meloucí úplný hovaduny narozdíl ode mne, kterej nikdy bohapustě sáhodlouze neplácá furt o sobě, páč to vůbec nemám zapotřebí, to jenom někdy kdy se s miluju nad nějakým ubožákem a rozhodnu se mu ukázat tu správnou cestu, páč JÁ sem Guru a všechno vim avšechno znám, je ti to JASNÝ ty NICKO?!?!?!??!?!?!?)
:o)
Předchozí odstavec ber prosím jako názornou ukázku původně negativního otcovského komplexu a prosím, neber ji osobně a ani jako můj standartní projev. Děkuji. Od takových se totiž JÁ DISTANCUJI a rozhodně tak nikdy NEPÍŠU a NIKDY NEPOUČUJI a NEDĚLÁM CHYTRÝHO a ....
už chápeš jaká blbá bezvýchodná smyčka to je? Doufám, že jsem ti alespoň trochu přiblížil, jak to s takovým komplexem může vypadat. A přečti si tu knížku, docela stojí za to...