GILHAD: no, ve spolecnosti, kde jsou agresori skoro vyhubeny, tak v podstate zijeme. a prave proto nasi kulturu zacinaj ekonomicky i politicky valcovat jiny kultury, ktery jsou dravejsi a rozpinavejsi. proste uz jsme moc mekky, poddajny, ztracime akceschopnost, a projevuje se to ve vsech oblastech spolecnosti.
S474N: na zaznam: samozrejme ze nee, jen si chorobne vymejslim:) asi takhle - na dverich jsem se potkaval pracovne s policajtama, taky policajty trenuju, proste vidim i mimo kamery, a muzu ti predat zabavny prislovi: neexistuje nic jako neprimerenej zakrok, existuje pouze spatne napsanej protokol:)
MAXMANUS: pro me? kdyz jde o zivot. musi tam bejt zamer a taky prostredky. strelna zbran je na zabijeni lidi. nejaky zastrasovani a strela do nohy, to je picovina z filmu, na to neverim. kdyz vidim video, kde nejaka lopata podlehne ozraleckemu vzteku, tak proste o zivot nejde. jasne, muzu se splest, muze me nekdo hodinu kopat v bezvedomi do hlavy. ale obecne se to moc nedeje. znam sekerky, ktery nejsou takovej mirek dusin, a jak se na ne nekdo blbe podiva, tak ho strasne zrusej, ale ja takovej proste nechci bejt, to je cely - takze to riziko beru, to je cena za moji moralku.
KENJIRO: mam na tebe dotaz, a myslim to doopravdy, ne jako osobni utok, tak si to tak prosim nevykladej. mas nejaky realny zkusenosti s nasilim? uz jsi zkousel nekoho dobit do bezvedomi? uz te nekdy nekdo rozbil, mel jsi zlamanej nos, prsty, zebra? ja jsem praktik, ja si to vsechno prosel, a tvoje nazory jsou pro me jako z jiny planety. takze me skutecne zajima, z jaky lidsky zkusenosti tyhle nazory vychazej.