MALKE: Moje dítě zase po prvním vysvětlení, co je to reklama, propadlo naprosté hysterii a kdykoli poslouchám rádio, tvrdí, že je to zlá "rekamla" a okamžitě mi to vypne.
O sbírání bodů zatím zájem nejeví, nějak si nepropojil, že se ty nálepky ještě za něco směňují a samotné nálepky ho moc neberou.
Co se dárků týče. V jedné větvi rodiny máme kluka, který byl dlouhou dobu jediné dítě široko daleko a dostal kdykoli cokoli, klidně hračky v řádu tisíců jen tak. Ani si s tím nikdy moc nehrál, většina těch věcí je jako nová. Pak se začaly rodit moje děti a ty zánovní hračky se k nám plynule přesouvají, rodiče takhle jednou vyfasovali plný kufr auta hraček, oblečení... Zatím se to snažím pouštět k nám domů postupně, ale radost z těch věcí úplně nemám, není to ten typ hraček, co se mi líbí. Snažila jsem se přesvědčit rodiče, ať to sem nevozí, ale proti logice "radši ať to máme v kufrech na půdě, než aby se to vyhodilo, nebo nedejbože aby si to vzali cizí lidi" se bojuje těžko.
Taky teď vidím, jak si starší syn věci, které dostal, hlídá. To, co kdy dostal, je "jeho" a bráškovi to tak maximálně "půjčuje na chviličku". Je to dost nepraktické hlavně u stavebnic, to je "jeho" každá jednotlivá kostička. Ráda bych se vyhnula tomu, že budu mladšímu muset pořizovat celé nové zásoby dupla.