• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMONO_BURUBojová plemena - výměna zkušeností, zážitky ... ,,Bojová plemena” - výměna zkušeností, zážitky ...
    GIOVANNA
    GIOVANNA --- ---
    ANA: tak tak.. stačí když Arnošta vezmem na kopec s pneu :) vyřádí se sám a pak padne.. pár jich už donesl i domu, ale to ho potom už tolik nebaví jako venku. Škoda, že se ten můj blbec nesnese s psama, mohli jsme uspořádat "závody" :))
    GIO
    GIO --- ---
    PAVLINKA: vubec nerozumim, na co narazis, prestoze se to odkazuje na muj prispevek.)
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    OBECNYMA
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    GIO: a ja si zas myslim, ze obecny soudy sou na prd...)) a mel by nebo nemel nas uz od plenek vede k zahube, bohuzel ten, kdo se neridi mel by a nemel by, je casto spolecnosti vykazan kamsi, protoze ta to nejak nemuze ustat, vsechno se prece ridi ZAKONAMA SKATULKAMA A OECNYM PRAVDAMA! a kdo se jima neridi, vybocuje a mel by byt radne potrestan...pardon...)
    TUKI
    TUKI --- ---
    GIO: s Tebou dal nic neresim, vubec si zrejmne nepochopila co sem tim myslel. nikdo a nic neni hned 100%, a kazdy ma nejaky problem, nekomu to nevadi a nekdo se snazi ten problem vyresit(jedno jakej).
    ANA
    ANA --- ---
    giovanna: no jasny:)ale trvalo mu to nez se to naucil.....bohuzel ted si tu svoji oblibenou ztratil tak musime najit novou:)a je fakt ze jak on se vyradi s koleckem (to je pracovni nazev pneu pro psa:) tak pak padne za vlast a je utahanej na pul dne az na den....coz se hodi:)
    GIOVANNA
    GIOVANNA --- ---
    ANA: to je paráda :)) Arnošt si pneu nosí stejně.. Maxík určitě sklízí úspěch u kolemjdoucích viď ?
    GIO
    GIO --- ---
    MATHEA: tak ono se to asi cloveku nechce pokazde takhle do detailu popisovat no, to jsou ta uskali internetovych 'komunikaci, kde obcas chybi pismenko, obcas podrobnejsi sdeleni, ktere je vystiznejsi...)
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    GIO: ja taky nechci delat nic s tvym nazorem, o to fakt nestojim a neusiluju. Nicmene takto podane uz se mi to jevi lip, jelikoz z tvejch prispevku predtim (dlouho predtim:)) ) mi vyplyvalo, ze pes, kerej zkouskuje a maka, je robot. Prot tomu sem se ohradila, pac mi to prislo hloupy vuci lidem, kery s tema zviratama delaj i sport jako takovej.
    GIO
    GIO --- ---
    MATHEA: ja si myslm, ze je to muj nazor a s jako takovy s nim nic neudelas, dulezite je, ze nikomu nerikam, ze by tak cvicit nemel at si kazdy dela se svym psem co uzna za vhodne,jen podotykam, ze pravo na nazor mame kazdej, a muzeme tedy veci (podle me to zadna urazka neni, jen muj pocit a zkusenost s takovymi psy..) hodnotit podle sveho uvazeni, aniz by si to ostatni museli brat osobne.

    TUKI: nikde nic o poslouchani super nebylo a pokud furt resis ten vysavac, tak ses zbytecne zacyklil, ja fakt nepotrebuju, aby mi doma pri vysavani pes predvadel dokonale sestavy, proto neresim, jestli je mu jeho pritomnost neprijemna nebo ne. tak to bylo mysleno a je myslim zbytecne e v tom dal pitvat.
    pokud tvuj pes honi kocky, tak to je jina, to jsou treba zs pro me zakladni veci, pri kterych pes musi poslechnout na slovo a dela to.(myslim cizi kocky, domaci si sami chrani pred vetrelci,)

    roboty myslim psy, kteri neudelaji bez panova povelu jediny pohyb, par takovych znam, neustalw visi na svem Bohu a kdyz nemaji ukol, jsou nestastni, to mi proste neprijde pro mne zajimavy, takovy vztah, tim se taky vysvetluje, co myslim tou samostatnosti svych psu. nevisi na mne, poslouchaji jak je potreba a umi si vyhrat spolu sami, najit si zabavu, nepotrebuji mne kazdou minutu sveho zivota, abych jim urcovala co maji delat, tak to bylo vse mysleno. je to srozumitelnejsi..?


    nemam nic proti tomu, ze lidi se psy cvici spartakiady a zkouskuji, jen irkam, ze MNE to neprijde jako zajimave, nic vic, nikomu to nehanim, nezakazuju.. jen rikam svuj nazor..


    MATHEA: ad tohle, jo taky se nemuzu chlubit 100% spolehlivosti, zaprve jde o zvirata, za druhe mam ten pristup, ktery popisuji, a to by se asi taky neslucovalo, ale tech 98% taky vidim jako realnych, zbyla dve procenta taky urvu svym zvucnym hlasem.)) a presne jak rikas, nejdulezitejsi je byt o krok napred nez oni. uvazovat dopredu, vyhodnocovat situaci, zda je pro ne v okoli potencialni nebezpeci, ci oni mohou "ohrozovat nekoho kolem" a podle toho se chovam predevsim ja, ktera je ma na starost.. a tak mi to proste prijde prirozene..
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    TUKI: ne, to neni podpora tebe:) Mne se jen nelibi nazor Gio, ze pes, kerej je vycvicenej, se kerym se zkouskuje a dela "spartakiadu" (coz v mnoha pripadech proste je, jakkoli ten sport miluju:))) ), je robot. Bohuzel mnoho psu, kery z toho placu vylezou, se chovaj jako neuveritelny hovada, ale to je bohuzel zas jen a jen o psovodovi.
    Ja osobne taky nemuzu rict, ze me moji psi poslechnou stopro ve vsech situacich, zdaleka ne. Je fakt, ze kdyz je pruser, tak si je v 98% hned urvu, ale nekdy je to silnejsi nez muj jedak. Ale to mam zas osefovany tak, ze jsem ve strehu (zver mame zvladnutou pomerne pekne na to ze to sou prece jenom este lovecaci, pokud stihnu, nez zacnou nahanet, dokazu je prikovat k zemi stoprocentne, kdyz uz nahanej, coz se stava fakt vyjimecne, je to privolani tezsi, ale taky je urvu, jen ne hned). Proste si hlidam okoli a psove vedej, ze kdyz houknu, maj makat. Poslusnost na place je neco jinyho pro nas, i kdyz samozrejme cvicime na mnoha mistech:) Ale to vedej, ze se de delat neco "jinyho", nez je bezny venceni. Kdyz odhlidnu od zvere, tak v situacich, kery vyhodnotim ja jako "nebezpecny" mam voditko (tvuj oblibenej priklad se Silvestrem, petardama apod., na kery proste cubina ma strachovou reakci, ale zase to resim tak, aby to bylo pro ni bezpecny).
    TUKI
    TUKI --- ---
    MATHEA: diky za podporu, ale sou veci(povely) co chci aby pes delal vzdy na 100% a v jakekoli situaci.(treba privolani) myslim ze je dobre toto dotahnout, ne se dockat toho ze utece do lesa za srnou, Ty volas a ono nic, potom vystrel a konec. nebo nekde neco bouchne a tvuj pes nezareaguje na privolani a skonci pod autem.(toto sou jen hloupe priklady)
    GIO: jestly Mas na mysli krom, tak to je mysleno takto, mam psa posloucha super KROM (neco) nebo mam super psa posloucha ALE (neco) vydi kocku a ne.(priklad) nebo myslis hloupi robot? opravdu nevim co myslis?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    GIO: ne, bylo to mimo vasi debatu, protoze to neni zdaleka poprve, co to zduraznujes a ze psu, ktery jsou cviceny na to, aby poslechli "kdykoli cokoli" delas roboty.
    GIO
    GIO --- ---
    MATHEA: neopiram, rikam svuj nazor, nerikam, ze to lidi nemaji delat, jen si dovoluji rict nahlas, ze ja to tak nedelam a nepovazuji za dulezite aby mi nekdo zduraznoval, ze pes neni dokonalej, kdyz nesplni sled povelu pri spustenem vysavaci, proto jsem to zminovala ted. a to neni mimo debatu mne a tukiho, to s eji konkretne tyka.
    ty si topreci delej a vnimej jak chces, na tom souziti je imho pekny, zeho kazdy muzeme mit taky nastaveny jinak treba
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    GIO: ted mimo debatu mezi tebou a Tukim, ale proc se furt opiras do psu - "robotu"? Tak holt nekdo cvici i na zkousky a souteze, nemusi to bejt zdaleka dril, je to sport, a pokud to toho psa nebavi, tak s nim stejne nic mco neudelas. Pokud ho mas namotivovanyho a ma chut do prace, tak to neni o drilu, ale o radosti z prace (cimz nerikam, ze zdaleka u vsech psovodu). Ty si hrda na to, ze tvoji psi maj "svoji hlavu, nejsou roboti", ja sem hrda na to, ze si s tema svejma usmoulam par zkousek a obcas vyjedem na nejaky sranda zavody, pri kterejch prozivame spolecnou radost (ano, ta jejich je zalozena na moji).
    GIO
    GIO --- ---
    tak mi prosim vysvetli smysl sdeleni techto dvou prispevku
    TUKI:
    TUKI:

    nebo mi snad chces tvrdit, ze v tom drivejsim jsi neprudil kvuli pismenku abys to v tom novejsim zase poprel? ja nic o pravopisnych chybach tvych nepsala, presto s emi za ne omlouvas, a navic jsi vubec nepochopil, co pisu ja. a jeste jsi stihl pridat invektivu v podobe toho, ze travis vycvikem vic casu, nez pravopisem. omyl, ja se cestinu nikdy ucit nemusela. ale s tim vycvikem mas mozna pravdu,j a sve psynikdy nedriluji, poslouchaji dobre i tak. asi je to o pristupu, takze nechapu tve podrazdeni, ty si sve psy vychovavej jak chces, ale neni dobre povazovat to za vseobecne platny uzus, jsou to zivi tvorove a ne roboti,jak uz bylo receno, chce to individualni pristup vzdy.
    a ano jde o slova, prave prot jen nemam rada, kdyz mi nekdo podsouva neco, co nedelam..
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    TUKI: no, a to jsou ti chovatele, kterejch ja se zastavam, a kery jediny maj v mejch ocich ted cilene rozsirovat psi populaci, at se to nekomu libi nebo ne, je to muj nazor. A ano, i v takovem chovu se nekde muze objevit neco spatnyho (myslim tim vyvrbeni nejaky vady, vona ta genetika zas neni takova prdel), ale to furt neni duvod k tomu, abych odsoudila celkove chov s PP. A to je cely, o co mi celou dobu jde:)
    TUKI
    TUKI --- ---
    GIO: co me nezajima? a nejde o pismenka a o slova, ale o jejich vyznam. a jestli je to pro Tebe chaos, tak to necti je to na Tebe asi moc slozity.
    MATHEA: mas pravdu, a takove ja uznavam.
    GIO
    GIO --- ---
    TUKI:a stejne te nejak nechapu, proc si teda das praci se zvyraznovanim slov..bazirovanim na pismenku misto na sdeleni, kdyz te to nakonec nezajima..? mel by sis ujasnit co opravdu chces sdelit, takhle jsi dost necitelny chaosar.. v kazdem prispevku jinak..
    GIO
    GIO --- ---
    TUKI: nemyslim si..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam