DEMENAPIVO: Ty čtyři minuty mám od majitelky pivního baru, pivotéky a pivovaru v jedné osobě. Myslím, že má napito víc, než my všichni dohromady. Proto jsem to zmínil. Moje chyba, že jsem si to neověřil, než jsem to tady plácnul. Nic to nemění na tom, že zelené lahve nejsou pro pivo ideální přesně z těch důvodů, které jsem popsal níže. Jako Podskalskou jsem sice studoval jen chvíli a piva jsem uvařil jen několik várek a ještě podle cizí receptury, ale pivo mě živí a konkrétně Kamenici mám konstantně na čepu i v lahvi. Posledních x let ochutnávám širokou škálu piv prakticky denně, protože to mám v popisu práce. Troufám si říct, že bezpečně poznám několik nejrozšířenějších senzorických vad v pivu, včetně jejich možných příčin a jak jim při výrobě, skladování a čepování předcházet. Myslím, že pivu rozumím víc, než vožralej Jakl nebo lidi typu "máteMatušku?", "CrazyClownjepitelnej", případně "jóPlzínkajenejlepšínasvětě". Místo věcných argumentů tu čtu řeči stylu "to co řikáš, je blbost, páč tomu určitě nerozumíš a znáš jen citru apod.". WTF? Pokud vám pivo ze zelené lahve chutnalo, tak gratuluju, buď nebylo degradované UV zářením nebo to nepoznáte. Win win, ne?