• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    X_RATED_IDIOT: ja kdyz slysim tu hlasku o toceni a kolotoci atd. tak hned prijdu ja a reknu neco ve smyslu ze nevim jak oni ale ze ja chodim na tlaceny a ze oni vi prd co znamenalo to toceny nebo cepovany. Pres hubu jsem jeste nedostal (coz me samotneho udivuje).
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    OTZ: staci se dotknout mastnejma rtama a je po pene.

    X_RATED_IDIOT: meli i samospad
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    KACIR: na výrazu čepování si zakládaj pivní snobové a myslivci z letný, protože točený řiká každej jouda, co pije kde co a to my rozhodně nejsme, že, my pijem plzeň, protože má nejlepší marketing, případně kraft, protože ten na posedu na letenský pláni nejlíp barví plnovous a smáčí flanel :)) Oba výrazy jsou pro stávající princip technicky špatně, ale ve výsledku je točení blíž realitě - pivo se ze sudu dostává tlakem. Mně osobně je jedno, kdo co používá, ale když na mě hlášku o pornu (kolotoči, světě...) vybalí přezíravej štamgast nejbližšího bárbršopu v dizajnový kožený zástěrce, co pingluje v žoldu hajnekenu, japonců a podobně, musim se smát.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    KACIR: ve dnu ale měli vždycky pípu s pumpou, teda už jsem tam dlouho nebyl. Klasickej položenej sud, co vytejká samospádem jsem tam neviděl
    OTZ
    OTZ --- ---
    KACIR: taky jezdi skolit hospodsky po celym svete, zeano :) Tadyta hospoda Pod Parou ma od Prazdroje i zidle, nejen tacky atd, ale skoleni bylo asi k prdu.
    KACIR
    KACIR --- ---
    OTZ: S tím Prazdrojem to nebylo mířený na tebe, správně by tam asi mělo být profíci kolem Prazdroje, protože kdykoli do médií mluví někdo z nich o pípě a pivu, zdůrazňujou to čepování... :-)
    OTZ
    OTZ --- ---
    KACIR: ja ctitel prazdroje vazne nejsem, jenom jsem pouzil hlasku, kterou jsem myslel ze tady mate jako zakon :)
    KACIR
    KACIR --- ---
    X_RATED_IDIOT: Čepování z dřevěnýho soudku bys mohl i v současnosti občas zažít na Bulovce nebo ve Dnu pytle... :-)
    Pravdou ale je, že obzvlášť ctitelé Prazdroje si na tom "čepování" bůhvíproč strašně zakládají ... :-)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    OTZ: točej se průmyslový patoky. Nečepuje se už nic, klasickej sud s čepem už nezažil ani tvůj děda nejspíš :)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    OTZ: My cajzli říkáme točený. Vy náplavy si to čepujte :-))
    OTZ
    OTZ --- ---
    HAUSNUMERO: 1. pred jidlem, druhy prinesli skoro s jidlem (smazak s bramborem), mezitim jsem nejedl nic. jako ze by mastnota z moji huby zpusobila rozpad vrstvy peny?

    X_RATED_IDIOT: ..toci se porno.. :)) ano cepovany profesionalem (doufam :) z pipy v restauraci Pod Parou, Holesovice
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    GLOBETROTTER: stáhneš to a dáš tomu příponu .jpg
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    X_RATED_IDIOT:
    HAUSNUMERO:
    V čem to otevíráte?
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    OTZ: už to vidim. to je točený? přelejvaný z láhve? ze stejný basy, stejně chlazený? stejná šarže? do stejnýho skla? vymytýho/nevymytýho? to může bejt kde co, ale pokud to nesmrdí, tak bych to vylil do kanálu a koupil si pivo. Pokud to smrdí, tak do nebezpečnýho odpadu a koupil si pivo :))
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    OTZ: to prvni si mel pred jidlem a to druhy po nebo behem jidl a jedls neco mastneho?
    _UDO_
    _UDO_ --- ---
    X_RATED_IDIOT: spadla mu pena :)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    OTZ: neotevřu soubor. Ale mám jen telefon :)
    OTZ
    OTZ --- ---
    pls, co je spatne? plzen, prvni byla ok, druha tohle.

    PUNKEJT
    PUNKEJT --- ---
    OK, díky. Mrknu na to.
    Mech tam byl.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    PUNKEJT: pivařka řiká (lovim to z paměti, možná nejsem uplně přesnej), že chladovej zákal je to, že se bílkoviny, který normálně jsou rozptýlený, ale neviditelný chladem zhustěj a zviditelněj. Pokud je nechceš, doporučuje se setrvání na mám pocit peptonizační teplotě (45°) nějakej čas. Což ale může bejt trochu průšvih, pokud vaříš v nějakejch automatech s tepelnou pojistkou. Pokud sypeš do nižších teplot, může ti to pak dole houstnout a mezi cca 50-60 než se to rozpustí, vypínat hrnec. Což je moje zkušenost s klarstein mundschenk, skoro pokaždý, když vařim pšenici, ta se kvůli prekurzorům banánový chuti sype už tak kolem 35°. Ostatní sypu 55° a není s tim problém, chladovej zákal jsem ještě u ničeho neměl. Když je to čirý, zustane to čirý. Mám pocit, že by se to mělo dát řešit i protaflocem, nebo mechem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam