• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHITESCORPIOThe Dune - Kultovní dílo Franka Herberta a vše okolo - see HOME!
    SALUSA_SECUNDUS
    SALUSA_SECUNDUS --- ---
    Treba jsem byl presvedcenej o tom, ze misto skleniku v Arakeenu pouzil pro zjednoduseni ty datlovniky, na ktery se jakoze "plejtva" voda. Ale ty stromy opravdu v knizce jsou! To sem fakt cumel.
    SALUSA_SECUNDUS
    SALUSA_SECUNDUS --- ---
    JUNGLER: ja uz ten film videl 5x, z toho 4x v imaxu, 1x v normalnim kine (svuj prispevek k natoceni druhy casti tim povazuju za vyrizeny) pokazdy kdyz to vidim prijde mi to lepsi a lepsi. Kdyz porovnam prvni a posledni svoje promitani je to jako uplne jinej film - uz jsem pochopil jak to mel reziser tezky, sam velkej fanousek duny od detstvi a dat to nejak dohromady i pro ty, ktery ten svet uvidi poprvy v tomhle filmu, a mam overeny na nekolika lidech, ze se mu to povedlo a ty co o tom nikdy neslyseli to zajima a chteji vedet vic - a zaroven aby to bavilo ultras fanousky knizek.
    Dokonce jsem to zacal znova cist a uplne me fascinuje jak je ty knizce vernej.. jsou tam doslovny presny citace, nekdy to rekne jina postava nebo v jinym case, ale vzdycky v zajmu toho aby ten film pusobil kompaktne a vubec me to neurazi - je to proste pomnik Herbertovi jak remen.. i k tem sardakaurum jsem si nasel cestu a vlastne se mi libi jak jsou zpracovany; posledni jedinou vytku, ktera mi zustala, mam k Jessice, stve me to jeji septani, vzdycky se u ni utrhnu a zarval bych na ni kurva mluv normalne! :)
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    SALUSA_SECUNDUS: Třetí kniha: "Jaká záhada byl tenhle Idaho! Zprávy o jeho smrti byly v knihovně. Sardaukar, který ho zabil, vypovídal o jeho schopnostech: devatenáct sardaukarů bylo vyřízeno dřív, než Idaho padl."

    Občas mi některá kritika přijde trochu zbytečná. V první knize ten poslední zápas Idaha příliš podrobně rozepsaný nebyl. Osobně mám z filmu pocit, že DV má celou sérii pročtenou desetkrát tam a zpět právě pro tyhle detaily. Nedovedu si představit věrnější zpracování. Změny který provedl mi přijdou naprosto nenásilný a u všech jsem si vždycky řekl... Tyvoe ten chlap je borec :D místo toho abych byl nasranej co a proč tam zase změnili. Prostě jsem totální fanboy nahajpovanej na druhej a hlavně i na všechny ostatní díly :) a už se těším jak si třeba za 15 let dám celovikendovej maraton a zkouknu komplet celou Duna ságu :)
    SAJMONDEE
    SAJMONDEE --- ---
    South Park - "Dune" Parody
    https://youtu.be/NE_-0IdWioU
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Uzasne, jak to stavi na The Dune od CRYO :-) Asi si to budu muset sehnat :-D
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    LINKOS: narážel jsem na moment, ne na způsob smrti. V tom je Villeneuve věrný předloze. V Lynchově Duně to Duncan zabalí v polovině filmu aniž by cokoliv předvedl.
    Uvidíš až uvidíš..
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    MARTIK: v knížce si Leto nestihl zapnout štít. Duncan pokud vím v knížce zemřel normálně při souboji na nože, ale jestli ho při tom i prostřelili si nepamatuju.
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    díky
    STRANGERD,
    LINKOS.

    ohledně projektilů: měl jsem na mysli ty šipky kterými sejmuli Leta a málem Duncana. A ptám se na to proto, že z knihy si to nepamatuji, ale příjde mi milé, že tu zavrtávací šipku kromě Leta použili jen na Duncana a to ve stejném okamžiku, jako v Lynchově verzi. Tam však zabrala a Duncana sejmula. Aktuální Duncan ji dokázal odrazit. Říkám si, že to není náhoda, ale buď pocta, nebo spíš trochu pomrknutí, že tenhle Duncan je víc badass. A pro lidi, kteří nečetli knihu, ale znají dobře Lynche, to mohl být příjemný šok.
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    MARTIK: moc nefungovala, Fremeni s nima vedli guerillovou válku a útočili jim na těžařský vybavení, čímž jim značně snižovali zisky
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    MARTIK:
    Shield | Dune Wiki | Fandom
    https://dune.fandom.com/wiki/Shield
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    TRAGED: sorry, film jsem ještě neviděl
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    LINKOS: No, dotaz spis bude na to bombardovani.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    MARTIK: tam to byly normálně pomalu letící šipky. Feyd měl sehrát úlohu jakou nakonec sehrál Paul. Rabban měl být za zrůdu a Feyd měl přijít jako zachránce, získat si fremeny na svoji stranu.
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    Připomeňte mi prosím, zda v knize bylo něco ve smyslu projektilů zavrtávajících se do a skrz štít. Nehejtím, nevadí mi věci navíc. Jen to chci vědět.

    A druhá otázka: co vlastně baron sledoval s Feydem? Čeho chtěl dosáhnout? Proč měl Rabban nejdřív všechny vybíjet a proč chtěl baron, aby Feyda místní milovali jako zachránce? Copak ta utlačovatelská strategie dříve nefungovala?
    PETRAELECTRA
    PETRAELECTRA --- ---
    IKARI
    IKARI --- ---
    WIRUSS: ja na tom byl jak v 3D IMAXu na flore, kde je stara promitacka, nepohodlny kresla, vlastne nic moc audio, tak 2D na cernym moste, kde maj v tom svym "premiovym" sale (nebo jak tomu rikaj) fungl novou laserovou promitacku, dolby atmos, fancy ambientni nasviceni boku salu, polohovateny kreslo se stolkem a tak ... a uprimne musim rict, ze se mi vic libil ten IMAX :D ten pomer stran ma neco do sebe (a uprimne, to ze je to v normalnim kince croppnuty je poznat) - to ze je to hlediste mnohem strmejsi a clovek tolik nevnima ten prostor toho kina pred sebou je proste super (ty bryle taky trochu pomahaji navodit to "tunelovy videni", tim, ze te tlusty obroucky pripravi o periferni videni) - na to, ze je to tmavsi jsem si zvyknul behem peti minut a pak uz jsem na to zapomnel - 3D bylo slusny, nemel jsem s nim problem - bohuzel u nas v CR asi neni idealni zpusob jak se na to podivat (nejblizsi "dustojny" IMAX je myslim v nemecku), ale kdybych mel doporucit kam na to jit v cechach, tak stejne za me IMAX
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    WIRUSS: pokud to bereš takhle tak žel musím souhlasit, ta světelnost byla dost nic moc
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    STRANGERD: No nevím, mě děsně vadí ty brýle (a to nosím normálně brýle a pokud tak si beru čočky), které vše ztmavují a jelikož je film celkově tmavší a 3D je uděláno v postprodukci (takže stojí za ...) tak je to na druhou stranu přesvíceno a celkově to stojí za... Osobně když jsem viděl, že dle plánů se to pro IMAX promítat, jako 2D jen v USA, tak odkládám návštěvu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam