JUNGLER: ja uz ten film videl 5x, z toho 4x v imaxu, 1x v normalnim kine (svuj prispevek k natoceni druhy casti tim povazuju za vyrizeny) pokazdy kdyz to vidim prijde mi to lepsi a lepsi. Kdyz porovnam prvni a posledni svoje promitani je to jako uplne jinej film - uz jsem pochopil jak to mel reziser tezky, sam velkej fanousek duny od detstvi a dat to nejak dohromady i pro ty, ktery ten svet uvidi poprvy v tomhle filmu, a mam overeny na nekolika lidech, ze se mu to povedlo a ty co o tom nikdy neslyseli to zajima a chteji vedet vic - a zaroven aby to bavilo ultras fanousky knizek.
Dokonce jsem to zacal znova cist a uplne me fascinuje jak je ty knizce vernej.. jsou tam doslovny presny citace, nekdy to rekne jina postava nebo v jinym case, ale vzdycky v zajmu toho aby ten film pusobil kompaktne a vubec me to neurazi - je to proste pomnik Herbertovi jak remen.. i k tem sardakaurum jsem si nasel cestu a vlastne se mi libi jak jsou zpracovany; posledni jedinou vytku, ktera mi zustala, mam k Jessice, stve me to jeji septani, vzdycky se u ni utrhnu a zarval bych na ni kurva mluv normalne! :)