• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHITESCORPIOThe Dune - Kultovní dílo Franka Herberta a vše okolo - see HOME!
    RAM_VON_SEE
    RAM_VON_SEE --- ---
    SAJMONDEE: Ano hral...je to dobry, lec vek uz je tam trosku znat, nektery mechanismy nezestarly dobre. Ale pokud mas skupinu ktera si uziva tezsi hry na dlouhou dobu, tak je to jasna vyhra. Navic i tahle stara duna vyjde v remasteru/re-edici v cestine v tomhle roce s lehce vyladenyma mechanismama a nejakejma dalsima upravama:
    BoardGameGeek
    https://boardgamegeek.com/image/6252494/dune-game-conquest-and-diplomacy
    SAJMONDEE
    SAJMONDEE --- ---
    hrali jste nekdo starou Dunu deskovku? je pres 40 let stara, chystam se ji zahrat prespristi vikend. prej je super
    Dune | Board Game | BoardGameGeek
    https://boardgamegeek.com/boardgame/283355/dune
    RAM_VON_SEE
    RAM_VON_SEE --- ---
    STRANGERD: jo...rad rikam, ze je to jednoduchy na hrani, ale tezky na vyhrani :) cim vic skilled jsou hraci, tim je to tesnejsi a lepsi
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    RAM_VON_SEE: my mame tak deset her a souhlasim, ze je to luxusni, zdaleka se nam to jeste neohrava a rad ctu, ze ani po hodne vic:) hrali jsme to ted na silvestra ve ctyrech s dvouma cerstvejma hracema a taky se chytli skoro hned a je to rozhodne lepsi, nez ve dvou ci trech
    RAM_VON_SEE
    RAM_VON_SEE --- ---
    MARTIK: Deskovka je vyborna, mame odehrano treba 40 her uz a porad bavi...navic zhruba do tri mesicu prijde rozsireni Vzestup Ixu...v cestine samozrejme
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    - tak prej 4K Blu-ray bude mít IMAX ratio scény.
    - Duna Imperium deskovka: první dojmy super. Působí komplexně, ale žena se chytla po třech kolech hry a to není geek.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    JUNGLER: 2001 vesmírná odysea (1968) vs Dune (2021)
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    IKARI: Má to být Real time strategie s prvky 4x, takže to bude asi kombinace civilizace a starých RTS strategií. Sám jsem dost zvědavej na nějaký podrobnější info.
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    IKARI: Klon ne, má to být RTS.
    IKARI
    IKARI --- ---
    JUNGLER: to ma byt Civ klon? zni zajimave
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    mňam :)
    Dune: Spice Wars - Announcement Trailer
    https://www.youtube.com/watch?v=OnttuBpqI_4&ab_channel=Funcom
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    Se divim, že tu ještě neproběhlo tohle...

    'Dune' Director Denis Villeneuve Breaks Down the Gom Jabbar Scene | Vanity Fair
    https://www.youtube.com/watch?v=GoAA0sYkLI0
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    VONTRIX
    VONTRIX --- ---
    SALUSA_SECUNDUS: Mohu potvrdit, ze pro nedotcene je to zazitek. Muj kamarad, co sci-fi necte na tom byl a nadsene vypravel, jak to bylo super.
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    SALUSA_SECUNDUS: Tahle scéna mi z knihy hodně uvázla, jak Paulovi dojde, jak absurdní je na Duně "třídní" rozdíl mezi vládnoucími, sloužícími a fremeny a samozřejmě je to taky jeden z mnoha dokladů, jak moc znamená voda... Čím dýl nad tím přemýšlím, tím větší mam respekt nad kvalitou ty nový adaptace, myslím, že dlouhodobě bude brána mezi nejkvalitnější aadaptace knih do filmu.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    SALUSA_SECUNDUS: viděl jsem obyč, bez 3D, jsem spokojený, ale ne nadšený. některé scény jsou výborné, vypíchnu leto a paul na pohřebišti předků nebo paulovy vize, ale tak nějak se mi na jazyk neodbytně dere "bezkrevné". mám rád lynchovu adaptaci, i když jde spíš o hodně volnou parafrázi, ale její emotivnost, tah a estetika jsou mi jako staříkovi bližší (obsazení, kulisy). první část televizní adaptace byla podprůměrná a třeba pištěkovy kreace mě spíš rozesmívaly než nadchly, také herectví mi často přišlo dosti amatérské. druhá část s létem II. a ghanimou byla po všech stránkách boží a komorní papundekl studia tomu vůbec neublížil.

    potěšilo mě, že jsem v novém zpracování viděl záblesky z her (netuším, jestli záměrné nebo je to shoda okolností díky předloze), třeba přílet k tomu červenému poli koření. když našli starou imperiální ekologickou stanici, vzpomněl jsem si jak v duně I v paláci našli ukrytý skleník ;)

    a poslední zajímavost je, že některá jména jsou vyslovována v nové verzi s přízvukem na jiné slabice než v lynchově či televizní adaptaci (profesionální úchylka, jsem lingvista). a vůbec, práce davida petersena je tu skvělá, zvlášť zpěv na saluse secundě mě dostal.
    SALUSA_SECUNDUS
    SALUSA_SECUNDUS --- ---
    JUNGLER: ja sem nechtel zpochybnit, ze je tam pozabijel, jen ten zpusob jakym to bylo vyobrazeny, asi nemusim rikat, jake strane jsem v tomto fightu fandil, tak mi jen prislo, ze to kluci ze Salusy trosku odflakli :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam