• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEWINRakovina - zkušenosti, prevence, podpora nemocného, alternativní léčebné metody
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    zima je spatna tak nejak celkove. lepsi je umrit v lete, kdyz z nemocnice muzes poslouchat ptaky ze zahrady.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    SUCHRE: nebo mokrym prosteradlem a otevzenym oknem na mrazu?....
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    oni doktori prd vi,.....
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    vetsinou to ukoncej sami doktori tim, jak telo otravej utisujicima prostredkama.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    SUCHRE: tak to ma ted tata, dle lekaru mel byt do roka, od prvni diagnozy mrtvej, od prvni diagnozy ale uz ubehli ctyri roky. ted uz se blizi do velkeho finale, pred ctrnacti dny, kdyz mel tata epileptickej zachvat, kterej odeznival celej den, tak sestricka rikala, ze uz se meme pomalu loucit, ale po ctrnacti dnech je tata stale tady, sice je viditelny zhorsovani stavu, ale porad zije a mam pocit, ze to tak rychly, jak rikaj doktori a sestricky nebude. i kdyz je fakt, ze skoro neji, neco do nej dostat je zazrak, tak mu asi casem dojdou sily, ale aspon docela hodne pije. kazopadne jeho tuhej korinek je neskutecnej.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    AQUA: na ty bolesti, vypada, ze mate odbornika. CHtela jsem poradit prave tu cestu domu...
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    AQUA: mas muj obdiv, za ten pristup. Neumim to pospudit u sebe, ale moji dva blizci, kteri nastesti umirali bez dlouhodobe bolesti chteli zit za jakych koliv podminek a stavu....
    Vim o cem mluvis.

SUCHRE: vule je neskutecne silna...
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Kombinace predem prohraneho boje a tuheho korinku je pro ostatni opravdu hodne smutna. Vidite, jak bojuje, nevzdava se a navic to trva radove az o roky dele, nez je tomu v jinych pripadech. Nemuze chodit, misto moci z nej tece cerna brecka, podle doktoru by mel byt uz davno mrtvy, ale on porad neni a vy to musite sledovat.
    AQUA
    AQUA --- ---
    LENDULIK: On hlavně netušil, že to půjde tak rychle. Souhlasí už se vším, co ho zbaví těch ukrutných bolestí. Bolesti totiž když se nechají dlouho bez pomoci, tak se usídlí v centrálním nervovém systému a pak už je hrozně těžká pomoc.
    Viz odkaz na ct1: je to zajímavý pořad o řízené smrti, ale tak, jak sleduju smrt blízkého člověka v přímém přenosu, tak k tomu skutečně získávám naprosto jiný názor. V první fázi, když jsem si ho vlastně naposledy vezla z nemocnice na víkend domů, jsem si říkala, že ať si rozhodne o svém životě sám. Závodil v autech, může si vzít auto, praštit s ním v rychlosti do stromu a je vymalováno. Jenže on toto prostě nepřipustil.
    Takže to je asi tak, že každý se musí se svým životem vyrovnat v okamžiku smrti sám a některá duše dokáže opustit tělo hned, někomu to trvá hodně dlouho, ale vždycky je tomu potřeba nechat volný průběh. Je to jeho umírání, ne moje.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    AQUA: a on s tim souhlasil? nemyslim, ze by nekdo z nas chtel mit bolesti, jen by me neprekvapilo, kdyby to s nim nikdo nekonzultoval... odkud jsi??

tady je neco co by ti mohlo pomoct....http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/10099253860-hledani-dobre-smrti/30629535025.html
    AQUA
    AQUA --- ---
    v tomhle stádiu už žádná léčba neexistuje. Nechalo se to dojet tak daleko, že člověk je už udržovaný v umělém spánku, aby neměl bolesti.
    TRANCEWARP: ne, jako přímo čistý určitě ne
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    AQUA: jako primo cisty morfium? nebo nejakej lek na jeho zaklade?
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    AQUA: a nejaka lecba? nebo nejaky informace..... aby ti tu mohl neco nekdo poradit....
    AQUA
    AQUA --- ---
    R, jen nevím přesně čeho. Ale metastázuje to do kostí, takže v podstatě to především strašně bolí.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    AQUA: jaka je diagnoza??
    AQUA
    AQUA --- ---
    Bych taky potrebovala. Muj pritel onemocnel a mel hodne velke bolesti, tak mu nasadili morfium a ted uz si zije stastne ve svem morfiovem rausi. Jen to proste uz neni on.
    KIRITKO
    KIRITKO --- ---
    naky rady jak co nejvic podporit nemocnyho?
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    jo jinak s tim notarem, UCTY STOPNOUT HNED!!! napriklad trvaly prikazy muzou pak z vesela platit neco, co uz nema smysl atd... jinak se pak da s uctem operovat az po pravni moci usneseni soudu... coz me ceka za tejden konecne... a to sem jedinej dedic, kdyz by nas bylo vic, tak by to asi byl fakt ulet...
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    FIFI: jo, presne... nemam co dodat, leda tak podat odjistenej granat...

hadejte jak sem dopad s pojistovnou? vratim jim 68 000 kc, pohoda ne? fakt jako sou to ... proste... a vubec...

HANULA: jo maj to v podminkach, mama si asi nevsimla... uzavrela to 98 a duchod ji priznali v roce 2005....takze posledni tri roky budu muset vratit... tzn. vsechny prachy napriklad co sme dostali kdyz mama byla zrovna nemocna...

no radost proste...
    HANULA
    HANULA --- ---
    LENDULIK: ach jo, jsem na stejné vlně - jsem u "našich", dneska jsem byla s dětma na houbách v lese - a ořvala jsem to :o(
    VRATENKA: taky jsem měla se svým tátou dost komplikovaný vztah - a stejně to teď hrozně bolí - je to definitiva ... A je mi děsně líto, co všechno jsme si nestihli říct :o(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam