• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEWINRakovina - zkušenosti, prevence, podpora nemocného, alternativní léčebné metody
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    MARKYSHA: a maminka chodi na nejake terapie? chemo radio.... je dobry zjistit co bude dal. Treba sehnat uz ted u onkologa naplasti proti bolesti. My jsme to neudelali, tatka byl pak ve stavu ze neusel tri kroky aniz by se nedusil, takze k onkologovi to bylo nemyslitelne a nikdo jiny je opravdu nenapise...

    A nebo treba se pripravit na to co se muze dit. Tata treba kaslal krev, my jsme vedeli ze muze a ze to nebude hezky, a uklidnili jsme ho, ze pan doktor rikal at nas to nedesi, ze to je v poradku.... nic nasvete nenahradi to, kdyz se vydeseny oci tveho taty zmeni v klidne... i kdyz odevzdane....
    jsou to takovy blbosti, ale strasne moc to pomaha. Jen musis mit ty informace.

    BTW. na plice je hrozne potreba zvlhcovat vzduch. To opravdu nepodcenit. cim vic se ta prudusnice namaha, tim vic se zanicuje a je to neprijemny.

    Kdybys chtela vedet nejaky dalsi info, tak mozna v poste.

    DOBINKA
    DOBINKA --- ---
    MARKYSHA: souhlasim s Lendulikem. jinak, ja sem ted po dlouhy dobe nasla zas neco, co mi pomaha se zapomenout. je to jeden serial z lekarskyho prostredi (Grey´s Anatomy) a zrovna vcera nebo kdy sem koukala a padla tam moc hezka veta: "Moments. That´s all you get with the people you love."
    a tak nejak mi prijde, ze to sem ted sedi.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    MARKYSHA: vis, jedno je naprosto jiste. O konci lekari nikdy nemluvi pokud uz opravdu neni na poradu dne...

    Ale oproti jinym mas moznost rict si sbohem a mam te rada.....
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Dneska už to mamce řekli, tedy ne žádnou vysloveně prognozu, to ani neví, ale řekli jí, že si má užívat každého dne s rodinou, protože jich moc nebude.
    LENDULIK: chm mamka má IIIA...to je asi taky pod pět let, co:-(
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    MATAA: ne moc dobra....

    Rakovina plic – statistiky

    Ročně zemře v ČR 5000 nových pacientů
    Více jak 60% případů je zachyceno pozdě - to znamena ze pacienti nepreziji 5 let.

    U malobuněčného karcinomu plic jsou prognózy obecně velice mizivé. Následuje kompletní chirurgické odstranění ve fázi nemoci IA, pětileté přežití je 67%. U fáze nemoci IB je přežití 57%. Pětileté přežití u pacientů s fází IV nemoci NSCLC je okolo 1%.

    U malobuněčného karcinomu plic jsou prognózy na vyléčení také mizivé. Celková doba přežití na SCLC je okolo 5%. Pacienti s rozvinutým stádiem SCLC mají průměrně pětiletou šanci na přežití menší než 1%. Středová doba přežití je u omezené fáze 20 měsíců, šance na pětileté přežití je 20%.

    jinak tady se tomu venuje docela prostor - http://www.kurakovaplice.cz/koureni_cigaret/zdravi/rakovina-plic.html
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MATAA: mámě to taky neřekli, to jsem si došla pro informace sama. Ale každý je individuální.
    MATAA
    MATAA --- ---
    právě, že jí má moje babička a té tohle asi neřekli nebo o tom nevím. A právě byla vybrána na nějakou biologickou léčbu, kterou má v ČR jen několik lidí.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MATAA:Moje maminka má neoperovatelný malobuněčný nádor plic a řekli mi, že to vyléčit nelze, že pouze lze se snažit o to, aby zbytek života byl kvalitní a co nejdelší.
    MATAA
    MATAA --- ---
    PTACOPYSK: je to zrovna ta rakovina plic, co nejde operovat. V plicích je několik nádorů.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    MATAA: rakovina plic je velmi široký pojem .... bylo by potřeba to trochu upřesnit
    MATAA
    MATAA --- ---
    Zdravím, nevíte náhodou někdo, jaká je úspěšnost vyléčení u rakoviny plic? díky
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    na mierne pokrocile melanomy je vhodny konopny olej podlaVas?? zacal som pouzivat konkretne toto http://www.grow-up.cz/cs/shop/konopna-kosmetika/bayer-romsy-kosmetika/polozka-1407
    mate volake skusenosti?
    DOBINKA
    DOBINKA --- ---
    LENDULIK: dekuju moc! se po tom podivam. stejnak ted na beletrii (a to je prosim cteni ma nejvetsi zaliba) jako takovou nemam vubec naladu, neco takoveho by mi teda prislo vhod. tak ja na to kouknu, kde se to da sehnat. a vazne dekuju, jsi hodna.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    hrozne moc doporucuju tuhle knizku http://www.regenerace.cz/online/velmi-dobra-pro-zivot-tibetska-kniha-mrtvych. neni to vubec nic tezce filozofickeho, me to hrozne pomohlo. Treba ty fotky mam odtud. je tam vubec moc hezky popsano co se s lidmi deje v case pred smrti..... zkus to.

    a musim rict ze mi i pomohly ty meditacni techniky ....
    DOBINKA
    DOBINKA --- ---
    LENDULIK: snad smiri. a s tema fotkama jsem to hned dnes zkusila. zatim jen fotky z mych cest, ty mela vzdycky rada. a chvili to vydrzela, ale fakt jen chvili, byla dnes nejaka rozmrzela zas. zkusim zitra znova treba. dekuju za tipy ale.
    FIFI
    FIFI --- ---
    Před nějaký rokem jsem se ptala, zda není v ČR nějaká firma, která by se daly poslat vlasy, jako tohle: http://www.locksoflove.org/contact.html Nevíte o něčem? Zas tu mám vlasy od dcery a ráda bych to poslala.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    DOBINKA: nevzda... ale smiri se.
    a to je hrozne dulezity....

    taky je fajn ujistit toho cloveka ze budete i pak v poradku.
    Hezky je treba vzpominat, je to bolave, ale treba prohlizet stary fotky a tak.... me to dost pomohlo... byly to nejsmutnejsi ale nejkrasnejsi chvile...
    DOBINKA
    DOBINKA --- ---
    ACIDQA: ja vim, cetla jsem, co jsi tu psala i ty. a i pred tebou smekam.
    no prave, o ty rodine pohromade... my jsme celkem 4 totiz. ale bracha a druha segra se ani nezucastnuji, braska k nam chodil jen kdyz se resil majetek :( a segra sice pomuze umyt nadobi aspon, ale to je tak cely. ale s tou druhou segrou se snazime a porad neco delame a zveme ji navstevy a tak. a maminka je strasne rada.
    kez by to bylo tak, jak rikas. ale snad bude, taky sem na sebe uz parkrat byla hrda, ze sem neco zvladla. protoze jeste pred pul rokem bych si to ani nedovedla predstavit. ani to, ze je mozny spat treba dve hodiny a pak dal celej den zase fungovat a starat se. dekuju. snad to tak bude tedy.

    LENDULIK: jo ja vim. nemluvit o nemoci a tak. my se o tom ani moc nebavime prave. hlavne maminka moc nevi, jakej je jeji stav. vi teda, ze je to spatny, neoperovatelny a ze se to da jen trosku oddalit, ale jinak stale veri, ze zas bude chodit normalne a ze bude vse lepsi. na druhou stranu uz to sama podle me i citi. a tohle je prave taky tezky. treba muj psycholog rika, ze ji to nemame vyvracet, ze umira, kdyz o tom zacne. ze ji to mame potvrdit, ze se pak lip smiri se vsim. na stranu druhou ale kdybychom ji tohle rekli takhle, tak mam strach, ze vsechno uplne vzda :( takze se snazim balancovat nekde mezi. a jsem z toho smutna, pac nechci, aby mela pocit, ze je na to sama :(
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    My jsme taťku mělipo celou dobu léčby u sebe doma... vozili jsme ho akorát na radio, chemo a jiná vyšetření... a myslím, že to bylo to nejlepší, co mohlo být. Celá rodina pohromadě.

    Ale měli jsme štěstí, že nemocnice byla v Praze a já i ségra v Praze bydlíme...
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    narok nenarok, ja jsem radsi jezdil pro infuze sam. aspon jsem nemel pocit pasivniho divaka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam