• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    Narazili jste na zajímavé příklady, které vyplodili někteří lidé a které jsou spíše k zasmání?
    Hoďte je sem. Pokud možno, uveďte původní i přeloženou verzi (a nekdy radeji asi taky spravne prelozenou verzi ;)).
    rozbalit záhlaví
    MICHALMEDVED
    MICHALMEDVED --- ---
    CELLINDRA: To jsou ty, co mu tam ukazuje svůj "sarkastický tik"? Ty, co "Sagittarius" překládají jako "štír", a když Leonard řekne, že by to nebyl jejich první guess, Penny odvětí: "Jo, spousta lidí mě tipuje spíš na vodní znamení?"

Obvykle si přeju, aby všichni moji kamarádi uměli dost anglicky na to, abych byl těchhle radostí ušetřen. A nemusel být za toho rejpala, co pořád kouí očima a každou chvíli opravuje...

Posledně mě naprrosto odtřelil Earl, který "Ozbrojený možná zabil nevinné lidi plynem z východu."

Díl je o tom, že se odnaučuje kouřit

V originále "Harmed and possibly killed people with second hand smoke."
    KAREN
    KAREN --- ---
    CELLINDRA: az tolik bych to nechvalila. kolikrat jsou tam solidni kiksy... neni to amaterstina nejhrubsiho zrna, ale zadna slava.
    VANEK
    VANEK --- ---
    CELLINDRA: Sledoval jsem, a nemálo spletl :-(
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    Náhodou, teď sleduju The Big Bang Theory s amatérskými titulky a nemůžu si stěžovat, líp by to už skoro nešlo, hluboká poklona pro PetraSF. Nezahazujte všechny! ;)
    AIAX
    AIAX --- ---
    GHIVERAN: "Plácneme si?" může být v českém kontextu dost zavádějící a dovedu si představit, že by nejednoho nováka mohlo i zmást :))
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    VEETUHS: že trefí alespoň každý desátý idiom... amatéři se trefí jednou za uherský rok
    VEETUHS
    VEETUHS --- ---
    JESSIEATREIDES: a ten pulstupen je za co, ze vychytaji aspon gramaticky chyby?
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    VEETUHS: těžko říct, ale kvalitativně to zas až takový rozdíl není (amatérské za čtyři a profi za tři mínus)
    VEETUHS
    VEETUHS --- ---
    Nestahuji si uz oni cesti profesionalove titulky od amateru? Pak staci trosku upravit a prace je hotova :)
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    GHIVERAN: tož tak...
    GHIVERAN
    GHIVERAN --- ---
    WITTGENSTEIN: plácneme si?
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    No jo, ale jak to "give me a five" překládat?
    MICHALMEDVED
    MICHALMEDVED --- ---
    _THE_WOLF_: A z toho plyne poučení, které mi očividně ušetřilo spoustu nervů: nemít doma televizi. 8-/

No, ale vážně... já si toho ct všiml, ale předpokládal jsem, že to znamená české titulky, protože od ČT bych taková zvěrstva nečekal. Kde jsou ty časy Paloušových Monty-Pythonů?

* odchází mlátit hlavou o zeď *
    _THE_WOLF_
    _THE_WOLF_ --- ---
    MICHALMEDVED: prace profesionalu z cesky televize ;) amatersky titulky jsou sice obcas vtipny gramaticky, ale co je moc, to je moc...
    MICHALMEDVED
    MICHALMEDVED --- ---
    _THE_WOLF_: A z toho plyne poučení, které mi očividně ušetřilo spoustu nervů: používat anglické titulky O:)
    _THE_WOLF_
    _THE_WOLF_ --- ---
    a jeste caucasian man - kavkazsky typ, stejny zdroj...
    _THE_WOLF_
    _THE_WOLF_ --- ---
    i'm fine / dej mi petku... it crowd, ct
    IKA
    IKA --- ---
    policajti s najmodernejsou technikou:

"Povedal, že použil svoju fakľu. To znamená, že druhý svedok sa mýli, pretože ako mohol niečo vidieť bez použitia fakle?"

zdroj: clanok na humne
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    "...when I'm supposed to be 500 feet off the floor" = kdyz jsem 15km nad zemi
    dodnes jsem si myslel, ze komercni dabing (v prime timu) byva presnejsi nez amaterske titulky (ktere spravne udavaji 100x mene) a hlavne ze v 15 kilacich letadlo do kopce proste nenaboura(sic!), pa tam zadnej neni.
    House4/2
    VANEK
    VANEK --- ---
    S_M_LOMOZ: Kdybys byl americký white trash, ještě olízneš...
    SILENT
    SILENT --- ---
    A nepletete si ji s tim Yodou? Yoda sedi napravo, ne?
    S_M_LOMOZ
    S_M_LOMOZ --- ---
    Hookers? No jak na to koukám, tak snad ani to ne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam