• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    VANEK: vidíš, to jsem ani nezaregistrovala... já jsem většinu filmu vařila oběd...
    VANEK
    VANEK --- ---
    JESSIEATREIDES: Úžasné tam bylo taky AČV v té scéně v titulcích, kdy miliardář pod pantoflem dostává rozkaz od manželky: "Ale návrh Oscara s Peterem je lepší. [Zdůrazněný tón] Oni postaví to centrum!"

Ale samozřejmě proti http://fuxoft.cz/preklady/ (OMFG, ještě pořád http://archiv.tiscali.cz/ente/ente_center_video0.300432.html ) pohoda...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JESSIEATREIDES: : nouvelle cuisine, ne? Vezmu jednu tavící pistoli a tuňáka...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    SPIKE411: no to samozřejmě zapečené bylo, ovšem výraz "tavený tuňák" je úplně mimo...
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    JESSIEATREIDES: Taky jsem se divil (ale čekal jsem, že to bude zapečené se sýrem).
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    Před chvílí, Tři do tanga:

tuna melt (sandwich) přeložený jako tavený tuňák...---...
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    ANNIKA: ide o mimoriadne kreatívny preklad slova "docked". Ale netuším, ako si prišla na to "ported". Ported akože pripojený do portu? Čo si z Mongolska?
    JEMHADAR
    JEMHADAR --- ---
    ANGACHEL: Naopak, tohle popleteš, ani nevíš jak.
    ANGACHEL
    ANGACHEL --- ---
    Vrana, DVD nejaky to jak se pridava k novinam za par kacek:
    "three of four" .. titulky: "ctyri z peti."
    Je to jen muj pocit nebo toto by nesplet ani prvnak?
    E42
    E42 --- ---
    AETHER: Jo takhle, no to jo.
    AETHER
    AETHER --- ---
    //teda jako ze vseho nejvic:)
    AETHER
    AETHER --- ---
    E42: no jenze me tam vadi to "proto"
    E42
    E42 --- ---
    AETHER: Ne, ta řekněme vojenská fráze je "podepsat to" (=vstoupit do služebního poměru), že je to nevhodně zvolený řešení nezpochybňuju, ale svůj smysl dává, úplně mimo není.
    AETHER
    AETHER --- ---
    E42: to jsem pochopila, ale imho tam melo byt neco jako "k tomu jsem se neupsal" nebo "tohle jsem jim nepodepsal", ne "proto jsem to nepodepsal", to je myslim uplne mimo.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    GOBERS: Pravdu díš. Já mám takhle moc ráda právě Music and Lyrics, který si chci taky dopilovat. Ale ta lenost, ten čas...

KAREN: Jo, to je ideální. Ovšem málokdy se člověk kouká na film sám a málokdo anglické titulky chce taky - ať už je nestíhá, nebo se mu prostě nechce louskat... A taky jsou lidi, kteří nestíhají číst jakékoliv titulky (a ted nemyslím děti nebo negramoty), což je vůbec na společné filmy tragédie...
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    ANNIKA: S tím kušněním máš tak trochu pravdu. Ale ono je celkem logické, že když už je někdo na úrovni, že by to mohl dělat dobře, tak si sakra rozmyslí proč by to měl dělat zadarmo. Ono dostat se na dobrou úroveň v jazyce vyžaduje jisté nemalé úsilí (a to i pro ty, kdo mají třeba více mateřských nebo skoromateřských jazyků) a znám opravdu málo lidí, kteří by měli jak úroveň, tak dost času dělat různé překlady z čistého altruismu pro radost.
    Sám jsem to pokud jde o film udělal jedinkrát, když mě nadchl německý film Vaya con Dios a chtěl jsem ho za každou cenu pustit svým kamarádům v Čechách. Titulky k tomu neexistovaly žádné (kromě jakýchsi amatérských španělských, které byly tak špatné, že se z nich dalo použít jenom to načasování a ještě ani to ne vždycky) takže jsem to musel dělat z německo-latinsko-italské zvukové stopy. A jsem za to rád, protože mě to opravdu bavilo, ten film je skvělý a u přátel se setkal s velkým úspěchem, ale takhle se nadchnout, to je luxus, který si člověk může dovolit jenom sem tam.
    KAREN
    KAREN --- ---
    ANNIKA: na to jsou u anglicky mluvenejch filmu idealni anglicky titulky. a ma to mocnou didaktickou funkci. ja si tak napriklad v posledni dobe doplnuju prirodovednou terminologii s Davidem Attenboroughem;)
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    VEETUHS: a to ještě jen některé?
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    ANNIKA: (rámcově se blíží titulky "profíků")
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    ANNIKA: má zkušenost je opačná - rámcově se to blíží leda v replikách jako Yes, we did... a podobně... ;o)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam