• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    GHIVERAN
    GHIVERAN --- ---
    BIDLO: ulna je prumerne 28cm dlouha, femur 48...ale mas bod, ze jsi se opravil sam ;)

GABBIANO: asi narazi na to, ze mohli rict loketni kost a stehenni kost, pac anatomicke znalosti nejsou mezi beznou populaci prilis rozsireny :)
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    BIDLO: Promiň, co je špatně na ulně a femuru? Kromě toho, že ten poměr je určitě naopak.
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    Tu chybějící mezeru bych šotkovi ještě odpustil, ale táhněte do hajzlu novináři, když neumíte česky!

Vstávámv 5.15 s manželkou, která je učitelka. Potom se vzbudí dcery, mají žízeň, tak jim dám napít, nakrmím je, umyju, obleču a odvezu do předškoly.
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    když se nad tím zamyslím, tak možná ten poměr byl naopak :) aby mě místní biologové nekamenovali...
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    "Poměr ulny a femuru je 1,75:1"
    (nějaká z těch nekonečných detektivek, na kterou jsem narazil při přepínání kanálů na exŽelezné televizi)
    RIP
    RIP --- ---
    VANEK: Ten ostrov znám, jsou na něm chlívy Augean.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Jeden ze sedmi divů světa, Rhódský kolos, bude znovu postaven na řeckém ostrově Aegean. Bude třikrát vyšší než jeho předchůdce.

http://www.guardian.co.uk/artanddesign/2008/nov/17/colossus-rhodes-greece-sculpture potkává redakci http://www.tydenika2.cz
    DASHA
    DASHA --- ---
    QUANTI: no tak nezbyva, nez doufat, ze si je nelepi z "earwaxu" ..=))
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SPIKE411: jaj, sakra :D priznam se ze tady bych se nechala nachytat (asi proto, ze moje mama pouziva na noc voskove spunty do usi :)))
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    GAARQ: muhahá *lol*
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    teď nevím, je to perlička nebo záměr (copyrightový?): haruki murakami (konec světa & etc.): str. 155 "... komunikační zařízení ze Star Trecku."
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    malé uchichnutí nad mistrovým lapsususem: arménec, in: o.s.card, obrův stín, laser 2008, překlad p. kotrle
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    JESSIEATREIDES: big deal
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    teď, čt1, svět umění - audrey hepburnová...

dokument je otitulkovaný, anglický komentář jasně říká, že k jejímu úspěchu výrazně přispěl mladý návrhář Hubert de Givenchy, v titulcích napsáno Robert de Givenchy...

jsem fakt zvědavá, kdo dělal překlad
    RIP
    RIP --- ---
    SPIKE411: Taky jsem si toho všim, jda kolem. Ale HP je ještě pohodička, já spáchal chybu, že jsem si pustil Lynchovu Dunu na DVD v českém dabingu, běs :-( Zas jeden filmový překladatel, co si neobtěžoval přečíst knihu...
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Hm, earwax asi nebude vosk do uší, co? :) (Brumbál na konci Pottera teď na Primě, když ochutnává „Bertíkovy lentilky“.)
    VANEK
    VANEK --- ---
    AIAX: Jak kde; asi bych se na tom zadrhl.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    AIAX: dočmuch :)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Naopak :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam