• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    Narazili jste na zajímavé příklady, které vyplodili někteří lidé a které jsou spíše k zasmání?
    Hoďte je sem. Pokud možno, uveďte původní i přeloženou verzi (a nekdy radeji asi taky spravne prelozenou verzi ;)).
    rozbalit záhlaví
    VANEK
    VANEK --- ---
    QUARTZ: Česky, pokud vím, není mocná/ochotná složitější komunikace; zato Anýž je známý vůl.

THE_BALROG: No a nemají?
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    NELLAS: Zrovna jsem sem chtěl napsat, že podezřívám Karla Maye a Limonádového Joea, kteří vačicí opossum zaseli do myslí Čechů zmatek, a ti tak předpokládají, že possum s tím má cosi společného. :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    HADRADAR: To mají určitě z Limonádového Joea... tuplovaný oposume! :D
    HADRADAR
    HADRADAR --- ---
    Cílem populární novozélandské "Hry na possumy" je opít se jako zvíře.

Na tom aktualne jsou fakt idioti, mají tohle tajemné zvíře v celém článku...
    Nová hra studentů. Opíjejí se na stromech, až spadnou - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/zpravy/kuriozity/clanek.phtml?id=743397
    QUARTZ
    QUARTZ --- ---
    BORGDOG: ona tedy "novela" jako literární žánr taky existuje, ale vsadil bych se, že tady o ní nešlo.

Napadá mě ještě jedna možnost: zmiňované věty vyslovila Madeleine Albright, které bych ovšem nějaké to slovíčkaření celkem odpustil, zejména pokud rozhovor vedla v Češtině. (ví bůh)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    QUARTZ: Ach jo, to zas někdo neví, co je "the novel." Tohle miluju i v titulcích filmů - "scénář podle novely Vojna a mír..."
    QUARTZ
    QUARTZ --- ---
    "V jedné z krabic, které mi po rodičích zůstaly, jsem při sběru materiálu pro svoji knihu našla novelu. Napsal ji můj otec. Překvapilo mě to. On, racionální historik, politolog, a novela?"
    Některé věci nelze vyslovit, říká o tragické historii své rodiny Madeleine Albrightová | life.ihned.cz - Lidé
    http://life.ihned.cz/lide/c1-55692500-nektere-veci-nelze-vyslovit-rika-o-tragicke-historii-sve-rodiny-madeleine-albrightova
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    SILENT: Jo, jo, takoví vojenští inženýři rozuměj náboženství líp ;) :D
    SILENT
    SILENT --- ---
    "Důkazem nám budiž fatvy Usámy bin Ládina, vzděláním civilního inženýra."
    Šádí Shanaáh » Sex s mrtvou manželkou a Novinky.cz
    http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/sadi-shanaah.php?itemid=16302
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    VANEK: viktoriánskou limonádu jsem měla dneska k obědu, ale kdybych věděla, jak dopadla česká lokalizace, asi bych ji mlhovitě vylila do odpadu...
    MVEK
    MVEK --- ---
    IDLE: Je, taky to nedělám. Vše vzniklo z názvu skupiny.
    IDLE
    IDLE --- ---
    MVEK: A není divné posuzovat anglický obrat podle toho, co si o něm myslí lidé, kteří anglicky nemluví?
    MVEK
    MVEK --- ---
    CLAVEN: Já se teda hádat nechtěl, ale nerozumím. Já nemluvím o anglicky mluvících lidech. Ale právě o svém, jeho atd. okolí.
    HADRADAR
    HADRADAR --- ---
    piretabay nám začíná fušovat do řemesla:
    Displaying hits from 1 komu 30 (approx 1000 found)
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    MVEK: nie, nie v okolí Jessieatreides, ale v anglickom jazyku.
    MVEK
    MVEK --- ---
    JESSIEATREIDES: Možná v tvém okolí. Do tohoto klubu jsem v životě neslyšel, co to znamená, jen jsem si to pořád myslel, že to bude nějaké úsloví.

Podobně jako třeba real McCoy.
    SILENT
    SILENT --- ---
    MADIETTA: a on byl pritom vyndan z jeho auta na mysu Gun
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    MADIETTA: Bajonetem :D
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    I slovník se někdy utne. Lingea: he was taken out of his car at gunpoint = byl vytažen z auta pomocí hlavně pušky
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    MVEK: monkey business je ale natolik zaužívaný pojem, že tvůj předpoklad je úplně mimo

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam