• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    Narazili jste na zajímavé příklady, které vyplodili někteří lidé a které jsou spíše k zasmání?
    Hoďte je sem. Pokud možno, uveďte původní i přeloženou verzi (a nekdy radeji asi taky spravne prelozenou verzi ;)).
    rozbalit záhlaví
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Nalezeno: S7E2 "Mens Sana", jasně je slyšet "over-fifties financial health check". To museli fakt překládat idioti. (Roofies teda byli taky Dalziel & Pascoe, i když ty pozdní už jsou fakt od Midsomeru k nerozlišení.)
    S07E02 Mens Sana
    https://youtube.com/watch?v=DZrSmdNqDcA&t=19m11s
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Nalezeno: S7E2 "Mens Sana", jasně je slyšet "over-fifties financial health check". To museli fakt překládat idioti. (Roofies teda byli taky Dalziel & Pascoe, i když ty pozdní už jsou fakt od Midsomeru k nerozlišení.)
    S07E02 Mens Sana
    https://youtube.com/watch?v=DZrSmdNqDcA&t=19m11s
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: A dneska Dalziel řval do telefonu na nějakou banku (?), že nechce jejich "zdravotní šek pro lidi nad 50".
    VANEK
    VANEK --- ---
    KOMPAS: Tuším před týdnem se Vraždy v Midsomeru točily kolem "silného sedativa, říká se mu střecháč".
    CERNAAMODRA
    CERNAAMODRA --- ---
    Ducktales 2017
    The Most Dangerous Game...Night!
    Pěkně nebezpečná noční hra!

Treasure of the Found Lamp!
    Poklad ztracené lampy!

Raiders of the Doomsday Vault!
    Lupiči v pevnosti poslední záchrany!
    KOMPAS
    KOMPAS --- ---
    Zase jeden Neidentifikovaný muž z Kavkazu, tak osmadvacet let. – Profesionálové V (5)
    IDLE
    IDLE --- ---
    STRANGERD: To by mohli prodávat v sadě s lyžemi.
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    "nůž carvingový" (Globus)
    VO_D_KOLEK
    VO_D_KOLEK --- ---
    ATUARFIK: V letech 92/93? :))
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    VO_D_KOLEK: Kdo se v páté třídě neučil na desetiminutovku ze starověku a přes Pliniův deník neskončil u pojednání o kompozitních sopkách, ať hodí kamenem.
    VO_D_KOLEK
    VO_D_KOLEK --- ---
    VANEK: Začínám tě chápat. Ty někde začneš a pak neumíš skončit s klikáním :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    VO_D_KOLEK: Sorryjako, tam je výslovnost zastoupena nanejvýš ležérním tempem dopravy...
    VANEK
    VANEK --- ---
    VO_D_KOLEK: Shodou okolností jsem nedávno dobloudil na
    Traditional English pronunciation of Latin - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Traditional_English_pronunciation_of_Latin#References_in_literature
    a kam se hrabe ta německá říkanka o Kikerónovi (zejména když se doklikám až k dobovým reakcím na reklasizaci)! Jinak ale Searlovo čtyřverší v
    Dog Latin - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Dog_Latin#Examples
    je krásný chou-cabbage.
    PES
    PES --- ---
    To někdo prohnal překladačem...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VO_D_KOLEK
    VO_D_KOLEK --- ---
    VO_D_KOLEK: A další zažitost: pražská ulice [légerova] :)
    VO_D_KOLEK
    VO_D_KOLEK --- ---
    ZIDANE: Už tě někdy někdo požádal o [ed hok analýzu]? To ti pak i pak [Genzer] s [Manštejnem] budou připadat tak krotcí, že je radši přejdeš mlčením.
    (Nevím proč, ale napadla mě zažitá česká výslovnost německá značky Leica :))
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    NJAL: Anglofonní dejme tomu, mluvěj jak jim zobák narost, angličtina to tak čte a hotovo. To je jako když tenista Berdych kdysi říkal, že ho anglicky mluvící četli "Brrrdyč", až prej začal automaticky všude upozorňovat, že konec se čte jako "kh" :-)
    Ale tady - Runstedovy divize, Manštejn... u Manštejna jsem chvíli přemýšlel, jakou logikou k tomu asi autor došel a pak mě to trklo - zřejmě podle vzoru Karlštejn :-)
    NJAL
    NJAL --- ---
    ZIDANE: Tak jde jen o vyslovnost... Dela to kazdy... Kolikrat ja v anglofonnich dokumentech slysel Operejšn Begrejšn... :-)
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    Na CS History už jsem tu určitě několikrát nadával, ale oni prostě pořád nepřestávají překvapovat.

Dokument o druhé světové a tam padají jména jako Gerd [runstedt] nebo Erich von [manštejn]... kristova noho, potkala se ta parodie na překladatele někdy s němčinou a jak se v ní co čte?
    Ale čemu se vlastně divím, když jsem tam kdysi slyšel například (opět válečný dokument) i o jakési Hitlerově [líbštandarte]...
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    TESS_: YOU WILL NOT MAKE KFC YOUR HOME!!!
    TESS_
    TESS_ --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam