• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    NELLAS: Back jako Back. Buď ráda, že tam není "Peč"
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Syn se se mnou dívá na Netflix a vyžaduje zapnuté české titulky. Tam toho je!

Dneska se v Show Jerryho Seinfelda chlapík chlubil kamarádům policejní páskou, kterou našel mezi důkazním materiálem v policejním "evidenčním skladu".

Jsem prostá duše, stačí mi málo.
    PES
    PES --- ---
    PES: Evidentně stejný "Resource string" ;-)
    MORMEGIL
    MORMEGIL --- ---
    PES: Teď jsem hlásil o kousek vedle:

PES
    PES --- ---
    Microsoft style translation...

XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    Z manualu k radiu, podporovane druhy modulace: CW , DOPOLEDNE , FM , USB , LSB režim A
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    I had a brand-new liquor I.D. in my pocket.
    Linda Bartošková: Měl jsem v kapse zbrusu nový kořalkový identikit.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Do Malé křižovatky se nechodí náhodou, to by člověk musel taky náhodou zastřelit skaga.
    Linda Bartošková překládá Tiptreeovou ve sbírce Alien sex.
    (Shoot skag - píchat si herák)
    RIP
    RIP --- ---
    ATUARFIK: Klasika, už to tu někdo myslím za ta leta postoval tak třikrát, já z toho jednou :-)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    VANEK: Tak změna, začátek devadesátek. Přibližně padesátá minuta.
    Columbo - Columbo a vražda rockové hvězdy (S10E03) (1991) | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/237899-columbo/44446-columbo-a-vrazda-rockove-hvezdy/prehled/
    VANEK
    VANEK --- ---
    ATUARFIK: Co/kde přesně to bylo?
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    V americké detektivce právě pracháč zavraždil svou manželku a svou sekretářku, která ho při tom načapala, udělal výměnou za mlčení partnerkou ve firmě. Slečna celá nadšená běhá po sídle firmy a přestavuje interiér.
    "Tohohle růžového Matisse sem, tuhle bronzovou sošku vyhodit. A tady v koupelně probourat zeď."
    "Probourat zeď? Proč?"
    "No přece kvůli Jacuzzimu. Pan Crayton miluje Jacuzziho!"

Vlastně si ani nedokážu představit, jaká to musela být fuška, dohledávat v osmdesátých letech ošklivé kapitalistické reálie. :)
    HONZEEN
    HONZEEN --- ---
    MERLKIR
    MERLKIR --- ---
    Japanese Elden Ring players baffled by English meme messages about Fortnite and buttholes | GamesRadar+
    https://www.gamesradar.com/japanese-elden-ring-players-baffled-by-english-meme-messages-about-fortnite-and-buttholes/

"The English-speaking Elden Ring community's favorite meme messages often don't make a lick of sense when translated to Japanese, and they've even sparked some bizarre theories among Japanese players. "
    "the abundance of Elden Ring messages using the words "Fort" and "Night," which are meant to be a joking reference to Fortnite, have caused some cross-cultural confusion. When Japanese players read these messages, they see the specific kanji for the actual words, leading some to believe that they were hinting at a secret that would only occur at a fort at night."

"Another Japanese Twitter user asked "What's the butt and fingers?" in reference to the ten billion messages offering the tried-and-true sage advice, "Try finger, but hole." Another translator, Kevin Ishizaka, replied to explain that, "But hole looks like a butt hole, so it says 'put your finger in that / your ass hole.'"
    "So that's it! I do not understand!" replied another Japanese player"
    VANEK
    VANEK --- ---
    MIKEE: Mně taky Google vyhodil spoustu obrázků, ale jak jsem to zužoval na Algernon/a, tak to šlo čím dál hůř ;)
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    VANEK: Ah, ja se priznam bez muceni ze jsem to cetl v nejakem OCRd mobi, to samozrejme dava vetsi smysl :) Skoda, prislo mi to v zasade jako hezkej obrat ..
    VANEK
    VANEK --- ---
    MIKEE: Jo, a jsou to wild flowers, ne "weed".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam