• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    FLU:
    MARECEK: ja tohle pouzivam na pad thai, myslim docela uspesne, je s tim snadna manipulace.
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    FLU: to mi neprijde moc user friendly :-(
    FLU
    FLU --- ---
    MARECEK: kup si u vietnamcu tamarind slisovany do kostky, kousek uloupni a zlehka rozmichej, povar v trosce vody, vyndej z toho pecky a je to.
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    LA_PIOVRA: shanim tu co se dava do asijskych nudli - treba pad thai kai tak ze predpokladam ze tamarind pastu....
    je bezne v obchodech nebo je to nejaka vzacnost kterou musim hledat?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    A myslis TAMARI omacku nebo TAMARIN resp. TAMARIND?

Tamari je de facto koncentrovana sojova omacka vyrabena vyhradne z bobu.
    Sezenes ve vetsich bioobchodech, vyraby ji treba Country life.

Tamarin(d) je stom, plod stromu a pasta nebo roztok z plodu tamarindu indickeho, Pouziva se treba do asijskych kyselych polevek.
    Sezenes v asijskych potravinach.
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    prosim vas kde v praze sezenu tamarin omacku?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    LUSKA: Prave. Bohuzel, jedla indoneska hospoda v Praze neni zadna :-(
    LUSKA
    LUSKA --- ---
    no tak jsem vyzkousela tu Javu, dala jsem si dendeng kelem s rýží a teda nebylo to chutove spatny, ale popravde mi uz hodne dlouho nebylo tak spatne. Tak nevim nevim. Od dalsich pokusu me to minimalne na cas dost odradilo
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    V Java maji docela dobre tofu v korenennem testicku a pak takovy lilek v omacce.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    FLU: byli jsme tam v lete a moc nepresvedcila, ale hned bych je neodepisoval, treba se vypracovali.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    FLU: Neni.
    FLU
    FLU --- ---
    LUSKA: http://www.javarestaurant.cz/
    (ale nevim, jestli je dobra)
    PEDRO
    PEDRO --- ---
    CALCULON: Bubble Tea - Václavské náměstí 43
    LUSKA
    LUSKA --- ---
    nevite o nejaky dobry indonesky restauraci v praze? diky
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Nemáte někdo tip na recept s nakládanými sezamovými listy? Dnes jsme si je koupili, tak vymýšlím, co s nimi.. http://www.feme.cz/feme/eshop/1-1-KIMCI-ZELENINA-HOUBY-TOFU/0/5/2-Sezamove-listy-v-konzerve
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    JUANITA: no vida, díky!
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    WIL_M: sou to vajecny nudle, bezne tohle jidlo delaji treba v noi v ramci pol. menu za 90,-.
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    prave jsme v chiang mai na severu thajska a pomalu, ale jiste zde zacinam byt zavisly na zdejsi pochoutce Khao Soi. da se tohle, nebo aspon pokus koupit praze? pripadne jestli se daji poridit ingredience, hlavne takovy ty "tvrdy nudle"? pardon za terminologii :)
    IKA
    IKA --- ---
    CALCULON: poznam to ako pearl tea, a urcite sa prilezitostne zastavim, dakujem za info.:)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    CUKETKA: fajn - těším se na report :)
    CUKETKA
    CUKETKA --- ---
    TIGRE: Holky z VFF jsou a mají kořeny a příbuzné z různých částí Vietnamu, takže to bude exkurze napříč regionyi ve pho. Za tohle jsem se právě přimlouval, abychom na kurzech přeskočili od levelu "všechno je vietnamské" na podrobnosti z jednotlivých oblastní. Je to docela mazec, na celý související polívkový a nudlový systém nehledě! (sám se soboty nemůžu dočkat;)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    CUKETKA: Argumenty pro chápu a upřímně se těším na to, kam se to vyvine. Mně těch 1000 korun nijak zvlášť nedráždí, jen to není deal, na který bych osobně přistoupil v případě pho, ale dovedu si poměrně snadno představit to dát to za jiný kurz na jiné téma.

Apropos na pho kurzu se dělá severní a nebo jižní varianta? nebo obě?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam