• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    LA_PIOVRA: v tom pakchoi, cinskym zeli a pekingskym zeli by to chtelo udelat poradek, mam pocit ze se nam to tu vsem trochu mota :)
    zkusim to, pokud jsem se nekde seknul opravte me

    pekingke zeli (napa cabbage):


    cinske zeli vypada ze ma vic variant:
    pak choi - bily spodek s tmave zelenymi listy


    Baby Pak Choi - cele zelene


    a jeste se k tomu radi Choy Sum


    ...Choy Sum je podobny cinsky brokolici (doted jsem myslel ze je to jedna vec:) ale podle vseho Kai Lan je zase uplne neco jineho i kdyz vypada temer stejne .. dalo by se to odlisit dle tlustcich stonku

    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KAAKA: ja tam tech favoritu mam vic, ale listovou a redkve kupuju prakticky jen od nej. Chodivam pred 9:00, pak uz to zacina byt prebrane, navic pak vzdy specham na Blesi do CKD:)

    KAAKA: pack-choi je jeste neco jinyho, mival taky neco vetsiho, ne nepodobne tomu jak MRMNK daval, jen min kompaktni a s otrepenymi listy.
    NIRA
    NIRA --- ---
    TIGRE: píšu to kvůli tomu, že jsem včera odpoledne byla v číně v Jungmance a ten slepičí vývar s vajíčkem a nudle se zeleninou mě celkem nasytily až dodneška dopoledne, ale může to být tím, že jím hlavně syrovou stravu a vařené jídlo jsem si odvykla.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Navíc je to asi jako s evropskou kuchyní - škála jídel je od salátu nebo pasty až po knedle a ovary. Záleží na tobě.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    NIRA: já myslím, že jde udělat vydantně (zahuštěná škrobem alá česká čína) nebo taky lehce - čerstvá zelenina, trochu masa, bylinky, lehká omáčka...
    NIRA
    NIRA --- ---
    obecně: nepřipadá vám tahle orientální kuchyně hodně vydatná? /nevím, zda je to třeba sojovou omáčkou anebo čím/. Vždycky když si dám nějaké asijské jídlo, nasytí mě to na skoro den dopředu a já tak druhý den nemusím moc jíst.
    KAAKA
    KAAKA --- ---
    MRMNK: když jdeš do malešic nakupovat, tak se s prodejcema domluvíš (jakým jazykem?) nebo zkrátka poznáš, jak vypadá asijská hořčice?
    KAAKA
    KAAKA --- ---
    LA_PIOVRA: ano, pan pekař, favorit v sobotní tržnici. koukám, že budu muset začít chodit dřív, když mu teď stoupne zákaznická základna. prodává mizunu, mibunu, koriandr, rukolu a spoustu dalších běžnějších bylin.
    MRMNK: prodává i něco hodně podobnýho, taky to stojí 25Kč a je to dost malý, ale nazívá to čínské zelí pravé aka pak-choy. tady nějaké info http://magazin.ceskenoviny.cz/vareni/zpravy/pekingske-nebo-cinske-zeli/468645
    nicméně teď je mrtvá sezóna, on mívá pár listovejch ze skleníku, ale je to hned pryč. už za pár měsíců ale začnou žně :)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TIGRE: Myslim ze se jmenuje Pekar (viz cedeulky, co visej prodejcum nad hlavou)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Po Jožkovi se musím podívat, jsme tam jednou týdně, ale evidentně zatím unikal mé pozornosti :)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MRMNK: skus tam zajit, "Jozka Cerny" miva zajimavy druhy listovy zeleniny - pravda, ted neni dobra sezona, takl jke to spis o repe, redkvich a v pisku uchovanych mrkvich:)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    LA_PIOVRA: zkusim to, tady sem za dve asijsky hlavky vysolil 70kc tak snad to bude cenove prijatelnejsi, ale je to super zmena od ostatnich "salatu&zeli" .. priste zkusim jeste cinskou brokolici
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MRMNK: no, takto presne ne, ale trochu podobne, je to min kompaktni a vic roztrepeny na okrajich...
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    LA_PIOVRA: mam ji z malesic od vietnamcu, kazdopadne jozku omrknu... ... to co prodava vypada nak takhle?
    GIANT
    GIANT --- ---
    AUDIAC: ok dik, proste pojedu mrknout a kdyz nebude, tak dam holt jen nekde naky jidlo ;-)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MRMNK: a koupils ji v Hale 22 u toho pana co vypada jako Jozka Cerny a ma stanek cca v polovine na prave strane (kdyz mas hlavni vchod za zady)?
    :)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    INFO :)
    hodne jsem probral odkazy na nastence, snazil jsem se o vyber tech fakt zajimavejsich +pridal jsem sekci se strankama na odhalovani ruznych surovin a jejich pouziti jako napr ta v minulem prispevku
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    koupil sem si asijskou horcici (listy) .. pri hledani co s ni jsem narazil na tyhle stranky, popisy ruznejch zelenin a koreni, co to obsahuje, na co se pouziva a vcetne odkazu na recepty .. http://www.specialtyproduce.com/produce/

    btw. horcice dobra, krupava, lehce horka, na taliri se krasne vyjima jak je jasne zelena :)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    REEN: jo, z francouzsky mam ted kafirovy listy a pripomnelo mi to, ze za stejnej balicek citronovy travy, co tady stoji 45,--, chteli na ujezde v prujezdu 120,--, snad nejakej error, vubec jsem nechapal.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    AUDIAC: mame nastavec na horak pro kulatou panev jako soucast varice:)
    Obrázek SIEMENS ER 426AB90E | HLEDEJCENY.cz
    http://varne-desky.hledejceny.cz/siemens-er-426ab90e/obrazek/
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    GIANT: no ono jak kdy je maj. kdyz jsem ji nepotreboval, tak je meli vsude, ale par tak mesic zpatky jsem obesel tak 10 kseftu a nic. vcera jsem ale sehnal asi v patym...
    FLU: stabilizuji, micham, pote pridavam ingredience a nasledne obema rukama simultalne vytiram veceri z podlahy :) okej, jsem asi lemra... ale ten stabilizační kroužek je otázka pár korun a hodně to usnadní život.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam