• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    CALCULON
    CALCULON --- ---
    AUDIAC: Přesně jak píše GEJSHA: normálně tak jak koriandr přitáhnu v takovém tom plochém igeliťáku (balení s kořínky), tak hodit do mrazáku a pak už to přímo drolit do jídla.
    HLEN
    HLEN --- ---
    AUDIAC:dat do misky a prikrejt mokrou cistou uterkou nebo papirem a dat do lednice .... vzdy kdyz uterka uschne, tak ji zase namocit ... vydrzi par dnu .... tak 4-5 max
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    máte nějaký tip na delší skladování bylinek jako je koriandr, bazalka apod? zkoušel jsem zamrazit lístky bazalky, ale výsledek nic moc. celej ten balíček totiž nespotřebuju a pak mi to akorát seschne. no a abych pro ně jezdil co týden do sapy, to se mi moc nechce...
    KALTY
    KALTY --- ---
    Thai.jpg (821105 B)
    KALTY
    KALTY --- ---
    Dnes jsem si udělal rýžové nudle s kuřetem na kari
    [18:24:35] Kalty: Kari pasta, kokosové mléko, galanga, koriandr, limetkové listy, šťava z půl limety, Thajská paprička ( 1/10tina ), citronová tráva a kuře

mnami mnam
    Moje první thaj jídlo bez receptu ;)
    KALTY
    KALTY --- ---
    Tak sem byl na nákupu v obchůdku na francouzký.
    Koupil jsem Koriander, Galangu, zázvor, lime listy ( mražené ), chilli pastu, krevety velké 500g / 99Kč, kokos mléko, limetky a citronová tráva a nudle do zásoby no a
    Houby shitake.
    Dohromady 520Kč
    Thajskou bazalku nemají a prý není ani v sapě
    GEJSHA
    GEJSHA --- ---
    GEJSHA: a tady jsem narazila na nejaky fotky interieru + jidla, pardon za fb

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.321895844493031.101820.196477303701553&type=1
    GEJSHA
    GEJSHA --- ---
    Restaurace v Gorazdově má i svoje stránky, kdyby někdo chtěl nejdřív zkouknout do čeho jde:)

Pho Vietnam Restaurant - Vietnamska Restaurace Pho
    http://phovn.cz/index.html
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    KALTY: Zkus polévky z téhle kuchařky... Obě jsou vinikající! http://www.fwtandoori.cz/ke_stazeni/soubor_3.pdf
    KALTY
    KALTY --- ---
    Nějaký vyzkoušený recept na Tom Kha Kug/Kai? Krevet./kuřecí polévka s kokosovým mlékem.
    Budu kupovat ve francouzké ingredience
    KATIA
    KATIA --- ---
    EXTREME: na sapě nevím, ale na té francouzské je mají...
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    v ktorom obchode, v sape, predavaju pandanove listy? filtrujem a v prispevku pise "v takove te velke provarene samosce, co ji doporucuje i scuk" a to neviem ktora je. vie niekto? dik.
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    GEJSHA: ta pánev je normálně sundávací, spodní část je vlastně jen upravená "plotýnka" :)
    GEJSHA
    GEJSHA --- ---
    WIL_M: no jo,ale s tímhle nemůžeš správně zakvedlat;)
    KATIA
    KATIA --- ---
    muž dneska nakupoval v obchůdku s thajským jídlem na francouzské... paní, když viděla nákup tak prý na něj "ty, thajska manželkaaa" :-)) a sortiment si pochvaloval taky...
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    MACHALIK: no ostatni ti na to uz stihli myslim dostatecne odpovedet. Teto vlastnosti se napriklad hojne vyuziva i ajurvedske kuchyni. Co se pripravy steaku tyce, s tim zkusenosti nemam, neb je nijak zvlast nezeru, muj muz je vegetarian :)
    AKICHITA
    AKICHITA --- ---
    MALKMUS: tak jsem na tvé doporučení dnes vyzkoušela Pho Vietnam v Gorazdově ulici a musím říct že super...dávala jsem Nem a Pho Bo,k tomu lotusovej čaj a plznička a byla jsem mega spokojená..příště vyzkouším zas něco jiného,pro mě favorit mezi vietnamskýma restauracema v Praze..a příjemná a rychlá obsluha taky...jen ta bouřka venku pak mě nepotěšila...
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MACHALIK: chapes to blbe, nepotrebujes aby si dal neco na panev a ona ti zdechla, ale treba aby kdyz ji sundas z ohne nebo ohen ztlumis aby to samy udelala panev.. a kdyz naopak pridas ohen aby na to rychle reagovala ..
    dalsi plus by se urcite dalo najit v tom kulatym dnu kde se dole koncentruje horko a po stranach si muzes nechavat veci ktery nepotrebujes/nechces mit uplne v horku (napr to co uz mas ve woku si posunes stranou a novou surovinu kterou prihazujes si smazis uprostred etc..)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MACHALIK: u stejku mozna jo (nerozumim masu), ale u voku je cilem, abys co nejrychleji rozehral s co mozna nejvetsim najezdem teploty, jinak ti treba zelenina mekne, hadrovati a rozplizava se.,
    MOMOTARO
    MOMOTARO --- ---
    MACHALIK: Právě že woky jsou většinou tenčí a rychle reagují. Kdyby jsi použil sílu hořáku co se používá a nemohl jsi wok rychle zase schladit tak by to nebylo asi moc praktické.
    Já jsem třeba tu pánev - podobnou co jsi sem dával fotku, měl taky a používal jsem jí na delší stabilnější vaření, ale na "fofr" čínu - zeleninu, nudle, smaž.rýži apod. určitě normální wok.
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    MACHALIK: na druhou stranu se ten tenkej plech zase rychleji na daném místě prohřeje, když už se zchladí? zajímalo by mne, jestli je to až tak znát
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam