• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Ráda bych pořídila:

Dá se sehnat i u nás? Nebo to budu muset vyřešit online nákupem?
    Sháněl někdo? Má někdo? Tipy? Rady? Porady?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    LADY_CANDAR: Hanabi neni o sushi, na listku maji treba bulgogi a kdyz reknete i kimchi jigae udelaj (dle meho nazoru nejlepsi v Praze, co jsem mel).
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    MAKROUSEK: No jo, ale Hanabi je jen sushi. Mana nevim, ale nam prave jde jen o ta korejska jidla :)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    LADY_CANDAR: Jo, uroven cena / vykon je celkem dobra. Levnejsi to neni. Lepsi cenu / vykon ma Hanabi. Dobra je i mana sushi house ve Slezsky.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    LENGYANG: kámoška je z nich nadšená
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    MAKROUSEK: Myslela jsem prave, jestli to tam bylo pri navsteve fajn, dobra uroven cena/kvali a tak. Zatim jsme byli jen v jedne koreji kousek od Muzea (Korea House?) a bylo to tam fajn, ale chceme to zkusit i nekde jinde. Idealne kdyby to slo i trochu levneji XD
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    SCHEJBITCH: tak to je silken tofu. já ho znám od téhle firmy...

TIGRE
    TIGRE --- ---
    tak beru zpátky... já tohle spojení znám teda akorát u silken tofu o kterém píše piovra, které se prodává v nálevu (já znám ty od Mori-Nu / Morinaga) s tím, že u nich je extra firm na gril, stir-fry, soté... firm na předkrmy a dezerty a soft do omáček a na zahušťování. To extra-firm, které jsem mylně považoval za firm, je to z těch tvrdších, ale rozhodně to nikdy nedosahuje klasicky tvrdýho tofu, co se všude prodává. Je to tak, že když do toho strkáš prstem tak to gumově vytváří odpor, ale rozhodně to není klasikcé tvrdé tofu.
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    Díky za rady!
    Chtěl bych si zkusit udělat tohle... http://www.youtube.com/watch?v=-nZgcsSP8Co&list=UUdf63FXOD_6DJRGNmWWo7oQ&index=4&feature=plcp
    Co myslíte, co by se k tomu hodilo jako přílož? Nebo jíst jen jako chuťovku?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    SCHEJBITCH: muze byt mysleno bud tuhe tofu - to je to klasicke jake prodavaji ve zdravbych vyzivach zatavene v igelitu, nebo muze jit o "firm silken tofu" - cili takove to jakoze rosolovite, obvykle uzivane v japonske kuchyni.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    u vietnamcu maji firm tofu ... pokazde muze byt trochu jine, podle toho jak se jim zrovna povedlo ..
    silken tofu je fakt rosulek...
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    TIGRE: Takže to není to samé, co kupuji u vietnamců na trhu? Případně kde bych sehnal ekvivalent firm tofu u nás?

Asi lama dotazy, ale s tofu tak nějak začínám a moc ho neznám... Takže díky za info! :)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    tj tvrdší (méně tekutiny) než soft tofu, takže se nejčastěji používá na smažení, restování, stirfry...atd
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    SCHEJBITCH: tofu na stir-fry...
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    Neví náhodou někdo co by mohlo být firm tofu? Díky! :)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    byl jsem na pho-bo v ostrovni a nijak me to nenadchlo, vyvar nevyrazny etc...
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    LENGYANG: kolega si to náramně pochvaloval, já se tam chystám o víkendu...
    BOREC
    BOREC --- ---
    LENGYANG: me tam chutnalo .)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    LADY_CANDAR: V jakem smyslu? Sushi a korejska kuchyne z lepsich v Praze.
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    Byli jste nekdo v Hanilu na praze 3? Chystame se tam jit, ale nevime, co cekat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam