• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    CHESUS: No tak s tim mám taky trochu problém... Dozvědět se od vietnamců, že by to mohla být bazalka, byl skoro bych řekl nadlidský výkon... Ale takhle přesně vypadala: http://www.profimedia.cz/fotografie/thajska-bazalka/profimedia-0004025686.jpg
    Voněla něco mezi citronem a anýzem... Taková skoro až lehce citronovo-pendreková chuť.

MRMNK: Byl by tip na to kde tu pastu koupit? Nejlépe přes net, nejsem mobilní! Díky! :)

HAAALA: Nějaký osvědčený tip na semenáře? (Opět upřednostním internetový prodej!) Zkusim to vypěstovat, ale bohužel jen na balkoně...

A ještě jsem se chtěl zeptat, jak si uchováváte bylinky co nejčerstvější? Mrazíte nebo jen sušíte? Případně děláte něco jako pastu? Pokud máte nějaký osvědčený způsob, klidně mi to pošlete do pošty!

Díky všem za rady!
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    SCHEJBITCH: ja myslim ze oni si je tu stejne pestujou, nekde u chuchle maj prej naky skleniky :)

jinak se da koupit uz i holy basil paste kde bazalka je,.... a je docela dobra
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    btw

Leaves of several different basil varieties: From left to right Mediterranean ("sweet") basil, African Blue, lemon basil, spice basil, Thai basil (Siam Queen) and tree basil (O. gratissimum), upper and lower sides.
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    SCHEJBITCH: imho blbost. jinak - tou thajskou bazalkou myslis co?
    protoze se tak imo nazyvaj tri ruzny druhy ...

THAI BASIL: Ocimum basilicum var. thyrsiflorum (dle poslednich taxonomickych zmen ovsem povazovana za O.basilicum)

THAI HOLY BASIL: Ocimum tenuiflorum (=Ocimum sanctum)

THAI LEMON BASIL: Ocimum × africanum (drive Ocimum x citriodorum, krizenec O.basilicum x O.americanum)
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    Ahoj! Na vietnamském trhu mne informovali, že prý thajská bazalka se již nesmí dovážet do čr, co je na tom pravdy? Nevíte někdo? Páč pokud by to byla pravda, tak dost jídel, co si dělám, bych si již nemohl dělat... To by bylo celkem dost zlé... Poraďte kde by se dala sehnat čerstvá, jako na trzích... Jo a nejsem z Prahy... Díky! :)
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    MAEDHROS: NEXUS6:
    Teoreticky, mam dojem, ze to moje je mozna taky tahle velikost (jestli enni vetsi). Pokud by byly stejne, muzes pouzit oba a udelat z toho dvouurovnovy :) Ale premerit ti ho muzu az po pristim vikendu, ted jsem na horach.
    NEXUS6
    NEXUS6 --- ---
    MAEDHROS: ja mam verziu s jednou urovnou. asi 20cm priemer. ak ho chces, je tvoj. stahujem sa a zbavujem sa nepotrebnych veci
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    RUTHLESS: No. A ted mam chut taky. A je to vase vina XD
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Jezis, ja na ty knedlicky mam uplne prisernou chut. Uz nekolik tydnu a nejsem schopen si na ne zajit. Vzdycky si vzpomenu v blbou chvili...

Vite kam na ne? Kde jsou bezkonkurencni?
    Mate nekdo (Maedhros) nejaky osvedceny, exkluzivni recept? Testo je jen mouka a voda, ze? A naplnim se meze nekladou...? Mate nejakou kombinaci, po ktere se muzete utlouct? :-)

Nejsem v tomdle oboru zadnej expert a tak se jeste zeptam, slysel jsem o nejakych z ryzoveho testa. Je to srovnatelne, podobne, upne odlisne? (hlavne zpracovanim myslim, chutove to jine byt asi melo... :-))
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    MAEDHROS: aha, diky. takze to.. postavis na hrnec s vrouci vodou?
    LORES
    LORES --- ---
    JUANITA & MRMNK: Děkuju. Ha Perila, to mě nenapadlo.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    JUANITA: Nicméně napařuje se v tom. Pořízení zvažuju hlavně (ale nejenom) kvůli různejm typům dumplingů, na který jsem si v Číně vypěstovala solidní závislost...:-]
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    LORES: u nas jako perila krovita, po rychlym obhlidnuti cz netu jsem nasel jen seminka
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    MAEDHROS: to je jen na servirovani? obcas to nekde dostanu a neumim si predstavit, ze by to v tom slo i nejak varit (naparovat)...
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    LORES: i v cestine se ji rika perilla, resp. pokud vim ceskej nazev nema.
    LORES
    LORES --- ---
    Nevíte jaký má český název bylinka Purple Perilla (tía tô) a jestli se dá sehnat v květináči?
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    MAEDHROS: Ja mam jednopatrovy a nevyuziju ho. Kdyby ti stacil, odprodam ti ho :)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MAEDHROS: Videl jsem v SAPe a v obchode ve Francouzske ulice.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Ráda bych pořídila:

Dá se sehnat i u nás? Nebo to budu muset vyřešit online nákupem?
    Sháněl někdo? Má někdo? Tipy? Rady? Porady?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    LADY_CANDAR: Hanabi neni o sushi, na listku maji treba bulgogi a kdyz reknete i kimchi jigae udelaj (dle meho nazoru nejlepsi v Praze, co jsem mel).
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    MAKROUSEK: No jo, ale Hanabi je jen sushi. Mana nevim, ale nam prave jde jen o ta korejska jidla :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam