KASUMI: Četla jsem, že z bambusu to má lepší šmak - a navíc to s knedlíčkama nesmím moc přehánět, takže když to bude menší a knedlíčků se do toho moc nevejde, taky dobře. Už teď jsem tlustá jak prase...:-)
RUTHLESS: Exkluzivní to vůbec není, ale nechutná to nejhůř - mletý maso, strouhanej zázvor, nasekanej nebo lisovanej česnek, pekingský zelí najemno nasekaný, nadrobno nakrájená jarní cibulka, sůl, čerstvě nadrcenej pepř (teď nedávno se mi osvědčilo přidat špetičku i sečuánskýho), něco tý sojovky, ideálně od dark i light trochu... A to je (myslím) v podstatě všechno (shaoxing wine ani vhodnou náhradu bohužel po ruce nemívám, ale bodla by). Více či méně volná variace na první recept na jiaozi, kterej na mě kdysi vypadl z googlu.
Těsto jak říkáš - mouka, voda (a špetka soli).
Poměry ti neřeknu, dělám to obvykle od oka.
A do budoucna si brousím drápy na shanghaiský rejžový shaomai. To byla mňamka, ach jaj.