• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Určitě nejsou špatní. Ale nevím, jestli to recenzují lidé natolik zvyklí a zmlsaní vietnamskou kuchyní jako jsou asi někteří zdejší přispěvatelé. ;) Myslím, že vařit umí, ale jsou obětí vlastní slávy - příliš mnoho zákazníků, nestíhačka, únava, takže dělají chyby a nezvládají být milí a pozorní na všechny...

IKA: Daifuku se ovšem hodí servírovat kdykoli a po čemkoli. ;) (Nebo jsem si na něm vypracoval závislost.)

MAGULEE: Slavíkova 1657/1 - ten dolní roh náměstí, kde nejezdí tramvaj.
    IKA
    IKA --- ---
    WOSSI: daifuku!.:)
    AKICHITA
    AKICHITA --- ---
    Není to tím jezením na stojáka...zkrátka mi tam pho nepřijde tak dobrý jako v těch ostatních...a to ty ostatní mají vlastně nevýhodu,že jak tam člověk v klidu sedí,tak má podle mě víc času,a lépe se soustředí na samotné jídlo..a tím víc může najít chyb :)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Ja si myslim, ze Pho na Jiraku brzy dostane Michelinskou hvezdicku, nebot zena z tamnich karbenatku vrhla, coz se me stalo v jedne a v ji v druhe michelinske restauraci v Praze. Me osobne chutna nejvic Bun Cha v Sape a Pho v Ha-Noi. Gorazdovka jako dobra, ale pomerne sucha, v Remember nam nechutnalo vubec. V Malesicich mame taky jednu, dve oblibene restaurace, ktere vsak nejsou natolik specializovane, jako v Sape.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    AKICHITA: chápu, ten styl na stojáka nedává každej... nicméně co se kvality pho bo týče, pro mě je to bez konkurence (akorát zvažuju, že až bude pěkně, budu si to nosit přes ulici na Jiřák na lavičku...)
    AKICHITA
    AKICHITA --- ---
    HAAALA: Já mám radši pho bo (tai) v Nuslích a Gorazdovce...i v Rememberu mi chutná víc...ale asi to dělá i to,že si člověk může v klidu sednout a víc si to vychutnat...na Jiřáku jsem si pho bo dávala třikrát,a vždy tam bylo něco špatně-poprvé málo bylinek,na limetku jsem čekala 10 minut,nepříjemná obsluha..podruhé opět nebyly limety,vývar byl mastný a bylinek pořád málo..a potřetí jsem chytla nasekané nudle a sice dost bylinek,ale masem šetřili...Takže moc nechápu všeobecné nadšení..jako ne že by tam bylo špatný,ale raději chodím jinam...
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    JUANITA: jinde vítězí co? (kromě Sapy, samozřejmě)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    HAAALA: ale jenom v ihnedu.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    WOSSI
    WOSSI --- ---
    ahoj,máte nějaký nápad na desert ,který by se hodil servírovat po sushi?
    dík za rady ;-)
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    ad) MOIRAIN
    Vyzkouseli sme s pritelkyni v sobotu a muzu doporucit, jenom Pho mi prislo ze je z bujonu. Zavitky super.
    A tu akci "vse za 69,-" tam meli porad
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    AKICHITA: CALCULON: díky za tip!
    AKICHITA
    AKICHITA --- ---
    TIGRE: CALCULON: V Nuslích mají Bun moc s vepřovými kuličkami-silný hovězí vývar,místo nudlí pho(také ty placaté nudle),tam jsou kulaté nudle bun,hromada výborných kuliček+tenké plátky kuřecího masa....
    KALTY
    KALTY --- ---
    Včera jsem byl v Nuslích a měl jsem Nějaké hovězí maso s klíčky a Pak Choi s rýží
    Kamarádka měla tofu v rajčatové omajdě s rýží... Pak ještě s sebou závitky ;)
    Vše bylo dobré a hodně velké porce... spokojenost
    CALCULON
    CALCULON --- ---
    TIGRE: V Nuslích mají (nevybavuju si název, ale prostě polívku s vepřovými knedlíčky mají).
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    GEJSHA: aha :(
    GEJSHA
    GEJSHA --- ---
    TIGRE: mívali to tam, ale už nemaj :/
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TIGRE: To dává smysl.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MACHALIK: jak píše NOLONGERTHERE: je to kližka. co se týče masa, tak roštěná je na to škoda - zadní (kýta nebo jiný kus), které se nakrájí na tenko, naloží a třeba trochu zakape citronem je měkký a štavnatý. dávat tam roštěnou by bylo plýtváním peněz, které by u takového podnikavého národa bilo do očí :)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    já bych si někdy dal rád pho bien s masovejma kuličkama, ale zatím jsem v praze neměl příležitost. někdo tu ale myslím psal, že je mají v Gorazdově, kterou jsem zatím nenavštívil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam