• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KALTY: hezke, dik! co se tam k tomu pije? maji vinny listek, toci nejake pivo? Jinak to vypada fajne.
    KALTY
    KALTY --- ---
    KALTY: Doporučuju vyzkoušet Chilli Garlic Naan a mango lassí
    KALTY
    KALTY --- ---
    GUDRUN:
    Lal Qila :: Home
    http://www.lalqila.cz/
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: nepredrazenou - ucet za dva 1000 - 15000Kc.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    poradite mi nejakou nepredrazenou, dobrou asijskou restuaraci vhodnou na oslavu ve dvou? Normalne chodime do Maleho Buddhy, dneska ma ale zavreno. Nechci Koreu ani sushi, ale spis indii, vietnam, thajsko. Dekuju.
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    tie male kraby v sape su teda riadny humus. polovica krabov v kadiach v uplnom rozklade, tie zive ich pozieraju, smrad jak v carihrade. brekeke
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Zkoušeli ste někdy okonomiyaki? Hlavně by mě zajímalo, jestli se dá nějak slušně nahradit nagaimo, protože to se tady asi fakt jen tak sehnat nedá...
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    citronová tráva spatřena asi u dvou stánků dneska na Kulaťáku... thajskou bazalku jsem si před dvěma lety pěstoval normálně ze semen, zvládá i velký vedra a je božská, letos musím zas
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    u krčského hřbitova v květinářství mají citronovou trávu také
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    na farmarskych trzich na Jiraku maji sazenicky thajske bazalky a citronove travy. Dva ruzne stanky. Zitra tam ten s bazalkou neni, jen st a pa. Citronovou travu jsem do ted znala jen balenou, tak si jdu neco precist o pestovani. Hlavne jak ji sklizet, protoze to nepujde asi uzdibovat jako normalni bylinky.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    AUDIAC: mě teda říkali, že na klasickej železnej wok jenom a výhradně jídlo, a pak vyškrábat, vyrdhnout solí a olejem dosucha, až to nic nepouští, tím pádem ani nerezne, a postupně se to vypaluje, kdepak to mejt vodou! já to tak dělám, je to sice vojeb, protože wok nepoužívám kdovíjak často, zato patina vzniká a rez nemá šanci. troubu jsem nezkoušel, IMHO je to znouzectnost - otevřenej oheň, ať už plyn nebo dříví, mi k woku pasuje tak nějak spíš než trouba.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    ok, díky všem za radu. ono to taky bude tím, že wok používám tak 1-2x týdně, takže ten proces trvá dýl.
    btw viděl jsem i tutorial, kdy pánev jen vymazali olejem a dnem vzhůru dali do trouby cca na 15 minut. zkoušel jste někdo?
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    AUDIAC: ahoj, jen bych pridal jednu zkusenost. nam se to s tatou povedlo nad otevrenym ohnem, proste u taboraku. Poradnej fajrak a let olej a vypalovat, je to spinavejsi prace u ktery se zapotis ale, na prvni pokus se nam poradil vytvorit peknej povrch a myslim ze drzi porad. ale teda tolik sme na tom nedelali. kazdopadne otevreny ohen a stary presmazeny olej muzu jen doporucit a nebat se toho.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    SALVATOR: tak kikoman je rozhodne v horni ctvrtine toho co jde u nas sehnat, narozdil od ABC treba :) ale jak psal Flu - auteticnost 10/10
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Jinak já mám teda ještě rád česnekovou sojovku Pantai :)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    SALVATOR: díky za tip vyzkouším!
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    TIGRE: S přítelkyní sme nedávno koupili sladkou kikkoman a začal sem jí dávat přednost, abych pravdu řek :)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    FLU: sladká ABC je geniální!
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    pearl river jsem viděl minulý týden v Makru, byla dokonce v akci :)
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    BARA_ONLY_ONE: už jsem si vzpomněla kde jsem jí před týdnem koupila - v globusu na zličíně, sedmičku asi za pade. Ostatní od toho výrobce byly dražší, tak jí možná fakt vyprodávaj
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam