• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    SNOWING
    SNOWING --- ---
    RAFFAN: a při tý příležitosti si zajdi na jídlo k hale č.8...za sedmičkou doleva a mezi stánkama dozadu...
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    RAFFAN: Něco seženeš určitě v stánku (tuším že?) č. 69 blízko pošty, ale čerstvý bylinky tam moc nemívaj. Čerstvý koriandr by ale neměl být problém sehnat u zelinářů v hale č. 22
    RAFFAN
    RAFFAN --- ---
    Mám dotaz - pro suroviny jezdím většinou na Sapu, ale dnes to nestíhám, tak zkusím Holešovickou tržnici. Dá se tam někde nakoupit podobný sortiment jako na Sapě? (nepotřebuju nic moc extra věci - krevety, koriandr, kokos, nudle, inst. tempuru a tak) Byl jsem tam naposled před deseti rokama a pamatuju si jen na stánky plný nožů a fotbalovejch dresů. :)
    Díky
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    FLU: obecne jo, i kdyz rek bych ze kazda ryze to ma trochu jinak, chce si to zaexperimentovat, nektera potrebuje vody vic, nektera min .. taky pokud se ryze predem proplachne, neni potreba tolik vody, jasminovou vetsinou varime voda/ryze 1:1
    .. ale slevani ryze prez cednik je rozhodne zlo :)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    diky za napad :)
    Nová Anketa : Jak vaříte rýži ?
    FLU
    FLU --- ---
    AUDIAC: presne jak rika tigre, at uz to koupis nekde ofiko (na mall.cz cca za 600) anebo u vietnamcu (o neco levnejsi nez na tom mallu), fungovat bude.

    a rozdil oproti rendliku je nebetycny. treba thajskou jasminovou jsem v hrnci nikdy neudalal tak, aby byla zcela sypka. naopak v RC to jde jedna basen.

    LEENVECKA: zlate pravidlo zni: na jeden hrnek ryze, dva hrnky vody (a pak neni treba nic slevat pres cednik).

    TIGRE
    TIGRE --- ---
    AUDIAC: já používám rice cooker a nemůžu si ho vynachválit.

    Co se týče konkrétních modelů je to spotřebič stylu rychlovarný konvice tj. myslím si, že je úplně jedno, jakej si koupíš i ty hodně levný zvládnou spoustu muziky.
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    AUDIAC: ja ji varim normalne ve vode, dam tak hrst a pul ryze na osobu, poradne proeru dokud neni voda cira, dam do studeny vody aspon do dvou litru, privedu k varu varim tak 15 minut pak ochutnam a kdyz uz je skoro mekka tak vypnu sliju pres cednik, necham okapat a jeste ten cednik zavru do hrnce a prikryji poklickou kde ji necham dojit a pak na talir a hotovo:o)
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    používáte rice cooker, nebo rýži vaříte klasicky v rendlíku? delší dobu o něm uvažuju, protože málokdy se mi povede ji udělat úplně tak, jak by měla být (holt jako správný muž nezvládám multitasking:). máte zkušenosti s nějakým konkrétnám modelem/značkou, co jo a co ne?
    KALTY
    KALTY --- ---
    Jinak jsem byl v nově otevřené DHABA Pankrác
    Je to naproti Arkádám mezi palácem Gemini.
    Včera jsem poprvé vyzkoušel a spokojenost. Je to ve formě samoobsluhy takže je to i celkem rychlý oběd.
    FLU
    FLU --- ---
    EXTREME: chutna dost jinak a navic je tekute konzistence. belacan bych taky rad sehnal.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    EXTREME: Ma jinou barvu a konzistenci a nepochybne chutna i jinak.
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    MAKROUSEK: viem, ze maju ale este som ju neskusal. chuti rovnako ako malajska lebo ma inu farbu a konzistenciu?

    TIGRE: tam som to nevidel ale mozno som slepy.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    EXTREME: A nebo v Sape nebo v Malesicich maji v kazdem obchudku vietnamskou krevetovou pastu.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    EXTREME: podle http://www.cuketka.cz/?p=395 by ji měli mít u thajců
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    ked sa pytate tak sa opytam aj ja :-D neviete ci sa da niekde v prahe zohnat malajska krevetova pasta(belacan)? naposledy som ju kupil v barcelone ale v prahe ju nejak neviem zohnat.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    GUDRUN: Poměrně často děláme smažený tofu, předtim společně s cibulí a česnekem naložený v nálevu z vody, soj. omáčky, cukru, soli a švestkovýho vína a k tomu čínský zelí dušený na česneku a zázvoru, podlitý nálevem ve kterým bylo to tofu, jen s trochou víc sojovky. Zakomponovat do toho houby nebude problém, jen bych je začal dusit trochu dřív než to zelí a pak k nim zelí jen přihodil. K tomu rejži, většinou jasmínovou, tofu je dobrý popatlaný wasabi.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Tak jsme si zasli do restaurace v Rumunske (mezi Tylakem a Lublanskou), ktera inzeruje "Cinskou domaci kuchyni" a opravdu, je to cinska domaci kuchyne! Vrele doporucujeme, dim sum na patery zpusob, noodles with spicy sauce, atd. Imho dnes nejlepsi cinska v Praze.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Nevíte někdo, prosím, kde koupit v Praze v kamenném obchodě červený palmový olej?

    Ideálně Praha 7, Vinohrady nebo centrum...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    nemate nejakej recept na rychly asijsky jidlo s rejzi, ve kterem se vyskytuje cinske zeli a houby? mam chut na tuhle kombinaci, ale nemam konkretni recept v ruce. Dekuju.
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    GUDRUN: Já se budu snažit jet přesně podle Aeri (viz SCHEJBITCH)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SCHEJBITCH: jako ze to s hroznou chuti sezeru :-DD

    Dolsot si takhle normalne v troube neudelas, myslim, ze na to maji neco, co fakt hodne zhavi, ta ryze byva uplne nalepena na tu misku a zhnedla a to vajicko se na tom udela behem chvile, protoze jinak by ostatni bylo vysusene, coz neni, ale to je jen moje predstava, u nikoho doma jsem dolsot bibimbap nejedla a v restauracni kuchyni nebyla.

    Jinak, priloh / nakladane zeleniny ma byt lichy pocet, tak si ke kimchi porit jeste zlutou redkev a jeste neco :-) i kdyz kbibimbapu nejradsi mulkimchi... ach, chcipam tu chuti a hlady a Hanil mam jen pres ulici, ale nejak proste se mi nechce tu korejskou kuchyni v Praze jist...
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    GUDRUN: To zapékané vypadá celkem zajímavě! Ale bohužel zatím jsem bez trouby... Tak to nemohu udělat... Jinak pro ingredience zítra vyrážím do Práglu... Směr Arirang. :) Prý mají i to Gosari... Tak pak dám info, jak to dopadlo a jaké byly reakce přátel... :) Paejon jsem neznal... A tím Yum Yum myslíš co?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SCHEJBITCH: ja bibimbap miluju, ale nejradsi dolsot, zapeceny v rozpalene misce, nebo bylinkovy, kdy je na nem jen ruzna podivna zelenina prislusna mistu podavani bibimbapu, to jsem nejscasteji jedla v Jirisanu. A dolsot si doma neudelam, i jinak je to hodne pracne jidlo. Pokud ale pominu ty kapradinove oddenky, tak neni surovinove extra narocne. K tomu kimchi, paejon jako predkousnuti a yum yum. Asi udelam memu muzi taky o vikendu radost, ma bibimbap taky rad, jen ja jsem na takova jidla casto lina.
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    MRMNK: No já teď v sobotu budu zkoušet Bibimbap, tak jsem na to zvědavej! Jedl to tu už někdo?
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    SCHEJBITCH: nektery veci vypadaj fakt zajimave, takovy ty fusion vypecenosti nebo eggbun
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    Kdyby někoho zajímalo korejské jídlo... Slečna má i video kanál na youtube! :) http://aeriskitchen.com/
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    dik, ty masovy kulicky je taky zajimavej tip, ale asi budem krajet co nejtensi platky z kyty
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MRMNK: Imho záleží - jestli chceš klasický pho, pak kližku a nechal ji pár hodit vařit tak, až se ti ty šlachovité části promění na kolagen, pokud máš radši "tai" způsob, tak kýtu nakrájenou na ty nejtenčí plátky, které zvládneš nožem ukrojit a to maso akorát vařícím vývarem přeliješ (bez vaření). Pokud bys chtěl Bo Vien, což jsou masový kuličky, tak jakýkoliv kus hovězího (přední / zadní) trik je v tom po umletí to ještě prohnat food procesorem a zpracovat na hladkou pastu (spolu s ostatními ingrediencemi) jako kdybys dělal párek.
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    LA_PIOVRA:
    diky, vyzkousim.

    GINGERCAT:
    vzhledem k tomu, ze zatim se tu objevil tip jen na jedno misto, bohuzel asi je.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    jaky maso byste doporucili na pho? nebudu to delat ud bujonu, ten si udelam z pho pasty,ale nevim ktrej kus kravy by se hodil nejlip?


    LA_PIOVRA: dik za tip
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam