• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    pro zajimavost .. ty co zaskrtli jiny zpusob pripravy ryze.. jak ji varite?
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    RAFFAN: ten stánek je hned za rohem od Halal kebabu u pošty!
    RAFFAN
    RAFFAN --- ---
    Díky moc...zkusim to nějak najít...jak tak koukam na mapu tržnice, budu si připadat jako turista ztracenej v cizím velkoměstě...koukám, že vietfood ani cuketka o holešovicích nic nemají, tak snad budu mít štěstí :)
    SNOWING
    SNOWING --- ---
    RAFFAN: a při tý příležitosti si zajdi na jídlo k hale č.8...za sedmičkou doleva a mezi stánkama dozadu...
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    RAFFAN: Něco seženeš určitě v stánku (tuším že?) č. 69 blízko pošty, ale čerstvý bylinky tam moc nemívaj. Čerstvý koriandr by ale neměl být problém sehnat u zelinářů v hale č. 22
    RAFFAN
    RAFFAN --- ---
    Mám dotaz - pro suroviny jezdím většinou na Sapu, ale dnes to nestíhám, tak zkusím Holešovickou tržnici. Dá se tam někde nakoupit podobný sortiment jako na Sapě? (nepotřebuju nic moc extra věci - krevety, koriandr, kokos, nudle, inst. tempuru a tak) Byl jsem tam naposled před deseti rokama a pamatuju si jen na stánky plný nožů a fotbalovejch dresů. :)
    Díky
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    FLU: obecne jo, i kdyz rek bych ze kazda ryze to ma trochu jinak, chce si to zaexperimentovat, nektera potrebuje vody vic, nektera min .. taky pokud se ryze predem proplachne, neni potreba tolik vody, jasminovou vetsinou varime voda/ryze 1:1
    .. ale slevani ryze prez cednik je rozhodne zlo :)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    diky za napad :)
    Nová Anketa : Jak vaříte rýži ?
    FLU
    FLU --- ---
    AUDIAC: presne jak rika tigre, at uz to koupis nekde ofiko (na mall.cz cca za 600) anebo u vietnamcu (o neco levnejsi nez na tom mallu), fungovat bude.

a rozdil oproti rendliku je nebetycny. treba thajskou jasminovou jsem v hrnci nikdy neudalal tak, aby byla zcela sypka. naopak v RC to jde jedna basen.

LEENVECKA: zlate pravidlo zni: na jeden hrnek ryze, dva hrnky vody (a pak neni treba nic slevat pres cednik).

TIGRE
    TIGRE --- ---
    AUDIAC: já používám rice cooker a nemůžu si ho vynachválit.

Co se týče konkrétních modelů je to spotřebič stylu rychlovarný konvice tj. myslím si, že je úplně jedno, jakej si koupíš i ty hodně levný zvládnou spoustu muziky.
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    AUDIAC: ja ji varim normalne ve vode, dam tak hrst a pul ryze na osobu, poradne proeru dokud neni voda cira, dam do studeny vody aspon do dvou litru, privedu k varu varim tak 15 minut pak ochutnam a kdyz uz je skoro mekka tak vypnu sliju pres cednik, necham okapat a jeste ten cednik zavru do hrnce a prikryji poklickou kde ji necham dojit a pak na talir a hotovo:o)
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    používáte rice cooker, nebo rýži vaříte klasicky v rendlíku? delší dobu o něm uvažuju, protože málokdy se mi povede ji udělat úplně tak, jak by měla být (holt jako správný muž nezvládám multitasking:). máte zkušenosti s nějakým konkrétnám modelem/značkou, co jo a co ne?
    KALTY
    KALTY --- ---
    Jinak jsem byl v nově otevřené DHABA Pankrác
    Je to naproti Arkádám mezi palácem Gemini.
    Včera jsem poprvé vyzkoušel a spokojenost. Je to ve formě samoobsluhy takže je to i celkem rychlý oběd.
    FLU
    FLU --- ---
    EXTREME: chutna dost jinak a navic je tekute konzistence. belacan bych taky rad sehnal.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    EXTREME: Ma jinou barvu a konzistenci a nepochybne chutna i jinak.
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    MAKROUSEK: viem, ze maju ale este som ju neskusal. chuti rovnako ako malajska lebo ma inu farbu a konzistenciu?

TIGRE: tam som to nevidel ale mozno som slepy.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    EXTREME: A nebo v Sape nebo v Malesicich maji v kazdem obchudku vietnamskou krevetovou pastu.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    EXTREME: podle http://www.cuketka.cz/?p=395 by ji měli mít u thajců
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    ked sa pytate tak sa opytam aj ja :-D neviete ci sa da niekde v prahe zohnat malajska krevetova pasta(belacan)? naposledy som ju kupil v barcelone ale v prahe ju nejak neviem zohnat.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    GUDRUN: Poměrně často děláme smažený tofu, předtim společně s cibulí a česnekem naložený v nálevu z vody, soj. omáčky, cukru, soli a švestkovýho vína a k tomu čínský zelí dušený na česneku a zázvoru, podlitý nálevem ve kterým bylo to tofu, jen s trochou víc sojovky. Zakomponovat do toho houby nebude problém, jen bych je začal dusit trochu dřív než to zelí a pak k nim zelí jen přihodil. K tomu rejži, většinou jasmínovou, tofu je dobrý popatlaný wasabi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam